Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már nem bírom ezt tovább?

Már nem bírom ezt tovább?

Figyelt kérdés

Persze bírni kell, tudom. Most kérem, senki ne jöjjön azzal, hogy tudtad mit vállaltál, erre most nincsen szükségem.

A 8 hónapos kislányom körül, mindent de mindent én csinálok, semmi segítségem sincsen. Úgy érzem, ha most nem tudom legalább egy vagy két órára otthagyni valakinél a gyereket begolyózik.

Apa nem fürdet, nem pelenkáz, semmit nem segít. Reggel mindig én kelek fel a gyerekhez, addig apa kétszer is megfordul álmában. Még szerencse, hogy a baba éjjel alszik.

Mielőtt jönne a kérdés, igen ő is szerette volna a babát, közös döntés. Nem hiszi el mennyire kivagyok már az egész napos gyerekfelügyelettől. Nem igaz, ha elmondom neki, hogy 8 hónapja sehova nem tudtunk elmenni ketten gyerek nélkül mennyire fárasztó.

Még ő van fennakadva azon, hogy szóvá tettem hogy legalább a morzsáit szedje fel maga után, ha már éjjel eszik. Ilyenkor nem is szól hozzám, mint pl ma sem.

Elmentünk 2 hete egy étterembe, még szerencse , hogy kiülős volt. Éppen, hogy kihozták a levest a gyerek rázendített. Fél órát vagy negyven percet kellett tologatni. Én mérgemben inkább kértem csomagolják be az én ételem, a maradék étvágyam is elment.

Nincsen nagyszülői segítség. Már nagyon kivagyok ,azt sem tudom mi zavar jobban, a gyerek körüli monotónia, hogy nem mozdultunk ki még nélküle soha vagy a párom dolgai. Végtelenül trehány, mindent én pakolok utána. Ma is együtt kellett volna menni vásárolni, de amiért szóltam neki, hogy ugyan már takarítsa már fel maga után ha már ennyit takarítok szó nélkül elment vásárolni. Azt sem tudja miket kellene venni. Ennek mindig az a vége, hogy nekem még egyszer el kell menni a boltba. Állandóan azt vágja a fejemhez, mert ő dolgozik. Mondtam, cseréljünk. Visszamegyek dolgozni, lehet a gyerekkel. Kezdem azt érezni, hogy nem fogom sokáig bírni. Nem jutottam el arra a szintre, hogy poharat vágjak a földhöz, de ma már nem kellett hozzá sok. Apuka jön megy napközben én idő az megvan. Nekem meg már két hónapja kellett volna mennem a levéltárba és még most sem jutottam el odáig. Ilyenkor nagyon tudok rá haragudni, mert tudja hogy az én munkámhoz ez kell.

Másoknál hogy mennek a baba körüli dolgok?

2018. szept. 1. 11:41
 51/109 anonim ***** válasza:
51%

Egyedulallo anyukak.. hiába írtok , ha egyedulallo lenne, valszeg beletorodne,h magára van utalva..de ha az embernek párja van, nem fogja vigasztalni az egyedülálló anyukák soraik.. nem rosszból,csak írom!

Kerdezo:

Nalunk 3honapos kora ota veszi ki parom,ugy igazan a reszet.

Ami ezeket jelenti:

Ha az ejszaka nagyon huzos, akkor hajnalban (4-5) atveszi a stafétát , ha dolgozik akkor is ( fa szállító, sofőr+pakol)

Ha nem dolgozik, akkor meg pár naponta reggel, ha megébred a kicsi (5-6 korul) akkor atpelenkazza, feloltozteti. Elmegy vele seta+bolt. Ilyenkor 1 ora szunya nekem vagy énidő

2 hetente jarok arckezelesre.

Furdetesnel segit,amit oltoztetem pizsibe a picit, addig kajat keszit.

Nappal is atveszi, ha takaritok vagy ilyesmi.

Kettesben nem nagyon jarunk el, nem igy vágyunk olyan szinten, nem azert mert nem szeretunk kettesben lenni , szoktunk.

Pl este fel 8tol is kettesben vagyunk, meg havi 1x egy egest delutant. Kb 2hetente 2-3 orat ( anyukam elviszi magukhoz)

Mi inkabb harmasban vagyunk, visszuk mindenhova kiskora ota. Ha sír, sír.. ezvan. Akkor etteremben felvaltva eszunk, egyszer en ringatom egyszer ő.

Persze megértem h te ráfeszülsz.

Parod esete nem normalis, valamilyen szinten átlagos..de nem normális.

Ülj le vele beszélni, a család és a kapcsolat érdekében. Kezdd azzal, hogy megkéred figyelmesen hallgasson végig, aztán hallgasd végig Őt te is. Utana pedig fokozatosan haladj.. kérd meg CSAK 1 valamire, egy csapat egy család vagytok. Egymásra számíthattok. Senki másra.

Pl elso lepeskent kerd meg, h pakoljon el maga után, ha nem is mindig de igyekezzen.

Aztan majd ha erre raszokott kerd meg, masra is.

2018. szept. 1. 20:49
 52/109 anonim ***** válasza:
34%

Tiszta sor, hogy hiába kéri bármire, nem fog szótfogadni. Mint amikor ment a tej a kukába.

A férj a klasszikus modellt szereti: apu dolgozik, viszi a nagy lóvét, otthon cserébe nyaljàk körbe. Asszony szül, gyereket nevel, viszi a hàztartást, legyen szép és hálás. Semmi karrier, phd, meg fontoskodás, egy nőnek az a dolga, hogy masszírozza a làbàt.

Nem fog babàzni, besegíteni, mert az alantas női munka. Mindegy, hogy milyen női furmànnyal áll elő a kérdező.

Itt vagy az van, hogy összekapja magát, ahogy a kedves férje is célzott rà ezerszer, vagy csak az kérdés, ki adja be előbb a válást.

2018. szept. 1. 21:48
 53/109 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Külön " jó " amikor azt mondja vegyek erőt magamon.
2018. szept. 1. 22:08
 54/109 anonim ***** válasza:
60%
Inkább mondogatná saját magának.
2018. szept. 1. 23:54
 55/109 anonim ***** válasza:
57%

Az én férjemnek is volt ilyen szakasza.

Az első gyereknél. Ő nem sertodos de egyszerűen szájába kellett mindent ragni, eszébe se jutott hogy fáradt éhes vagy elkeseredett lehetek.

Rengetegszer próbáltuk megbeszélni szóban is (ő mindig csak hummogott meg egy két szót válaszolt és maradt minden a régiben). Az egyik előző válaszoló írta az én levelet, na az is ment egy pár.

Egyébként rajottem hogy nekem is nehezebben ment mindent feladni a gyerekért és a megváltozott életemet elfogadni, tehát nekem is volt egy nagy feszültség saját magamban is.

De.

Ezt egy darabig bírtam (és mikor ennyire ki voltam mint te, bizony bébiszittert kerestem ha már ennyire senki se segített).

Csakhat attól még a párommal a feszko ugyanúgy megvolt mert úgy éreztem érzelmileg egyedül élek.

Mi parterapiara mentünk ahol végre ő is jobban megnyilt és a különböző gyakorlatok során megtanultuk utkoztetni a véleményünket és aztán kompromisszumra jutni.

Neki is leesett hogy vagy változtat és erőfeszítést tesz a kapcsolatunkert, vagy vége.

Rengeteget változott.

2018. szept. 2. 06:58
 56/109 anonim ***** válasza:
41%

Saját magad olvasd vissza!

A férjed egyáltalán nem tisztel téged, semmibe veszi a munkádat. Akkor is letosz, hogy kösd le, amikor hajat mosol, de eszébe se jut, hogy ő átvegye. A te gyereked, oldd meg te.

Se anyaként, se háziasszonyként nem ismer el, inkább lenéz.

Őszintén: téged mi tart vele össze? Miért vagy mellette?

2018. szept. 2. 08:34
 57/109 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Utolso valaszolo..

Lehet, hogy szereti? Arra nem gondolsz?

Lehet, h nem a mai minta alapján gondolkozik.. hogy dobjuk el megjavitas helyett. Minden kapcsolatban vannak jó és rossz, vagy nagyon rossz időszakok. Nem csak akkor kell összetartani/szeretni amikor minden rendben van..

Ha most egybol elválna, az milyen szerelem/házasság lenne?

...

2018. szept. 2. 11:41
 58/109 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó:

Megjavítani és összetartani?

Olyan NINCS, hogy az egyik ember összetart meg javít, a másik meg ezt csinálja, mint az itt vázolt férj.

Tenni csak két embernek lehet, együtt.

2018. szept. 2. 11:46
 59/109 A kérdező kommentje:

Együtt kell megoldanunk. Amit írtam is, most jön ki valószínű rajtam is, rajta is hogy a fogadott dokitól meg is halhatott volna a baba. Mindenkinél máshogy jön ki. Egyáltalán nem védem a párom, mert tegnap is elmondtam neki, hogy trehány és szégyellje magát, hogy ha látja a tisztaságot nem képes rá vigyázni.

Azt is be kell látni, hogy a baba érkezése szerintem a legtöbb kapcsolatot próbára teszi.

2018. szept. 2. 12:45
 60/109 anonim ***** válasza:
17%

52# Nem tudom te miféle férfiakat ismersz, mert az én férjem nem is állt volna le olyan nővel akinek nincs egyetemi diplomája és nem egy vidéki egyetem 3 éves főiskolai szakára gondolok.

És én próbálkoztam PhD-vel de én is a kimerültség és a2. baba miatt feladtam illetve passziváltam magam.

A férjem igencsak jómódú és magas beosztásban van, nagyon közel bizonyos hold-udvarhoz és soha nem viselne el egy lábmasszírozó feleséget...

Nem is tartja semmire ha egy nő otthon van és főz, mosogat, takarít, úgyhogy a PhD-és egyéb karrier fejlemények még hátra vannak.

Reggel felkelünk irány a bölcsi-nem állami, és mivel most vagyok 8 hónapos sokmindent már nem csinálok.

De ha a 2. baba lesz 8 hónapos akkor már dolgozni fogok azt tudom mert otthon megőrülnék és a férjem is megőrülne egy olyan nőtől aki csak a gyerekkel foglalkozik és semmi mást nem csinál.

2018. szept. 2. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!