Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már nem bírom ezt tovább?

Már nem bírom ezt tovább?

Figyelt kérdés

Persze bírni kell, tudom. Most kérem, senki ne jöjjön azzal, hogy tudtad mit vállaltál, erre most nincsen szükségem.

A 8 hónapos kislányom körül, mindent de mindent én csinálok, semmi segítségem sincsen. Úgy érzem, ha most nem tudom legalább egy vagy két órára otthagyni valakinél a gyereket begolyózik.

Apa nem fürdet, nem pelenkáz, semmit nem segít. Reggel mindig én kelek fel a gyerekhez, addig apa kétszer is megfordul álmában. Még szerencse, hogy a baba éjjel alszik.

Mielőtt jönne a kérdés, igen ő is szerette volna a babát, közös döntés. Nem hiszi el mennyire kivagyok már az egész napos gyerekfelügyelettől. Nem igaz, ha elmondom neki, hogy 8 hónapja sehova nem tudtunk elmenni ketten gyerek nélkül mennyire fárasztó.

Még ő van fennakadva azon, hogy szóvá tettem hogy legalább a morzsáit szedje fel maga után, ha már éjjel eszik. Ilyenkor nem is szól hozzám, mint pl ma sem.

Elmentünk 2 hete egy étterembe, még szerencse , hogy kiülős volt. Éppen, hogy kihozták a levest a gyerek rázendített. Fél órát vagy negyven percet kellett tologatni. Én mérgemben inkább kértem csomagolják be az én ételem, a maradék étvágyam is elment.

Nincsen nagyszülői segítség. Már nagyon kivagyok ,azt sem tudom mi zavar jobban, a gyerek körüli monotónia, hogy nem mozdultunk ki még nélküle soha vagy a párom dolgai. Végtelenül trehány, mindent én pakolok utána. Ma is együtt kellett volna menni vásárolni, de amiért szóltam neki, hogy ugyan már takarítsa már fel maga után ha már ennyit takarítok szó nélkül elment vásárolni. Azt sem tudja miket kellene venni. Ennek mindig az a vége, hogy nekem még egyszer el kell menni a boltba. Állandóan azt vágja a fejemhez, mert ő dolgozik. Mondtam, cseréljünk. Visszamegyek dolgozni, lehet a gyerekkel. Kezdem azt érezni, hogy nem fogom sokáig bírni. Nem jutottam el arra a szintre, hogy poharat vágjak a földhöz, de ma már nem kellett hozzá sok. Apuka jön megy napközben én idő az megvan. Nekem meg már két hónapja kellett volna mennem a levéltárba és még most sem jutottam el odáig. Ilyenkor nagyon tudok rá haragudni, mert tudja hogy az én munkámhoz ez kell.

Másoknál hogy mennek a baba körüli dolgok?

2018. szept. 1. 11:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/109 anonim ***** válasza:
73%

Tudom, le leszek pontozva.

A férjed már öreg. Öreg egy babához, hogy el kell viselnie a sírást, nem tud már játszani, nem leli örömét az apaságban.

Itt fog kijönni az a plusz 15 év.

Őszintén? Az én férjem fizikai munkát végez, 8 óra, de van, hogy 10. Szabadban: télen fàzik, nyáron megsül.

Ennek ellenére alig várja, hogy a gyerekekkel bohóckodjon, jöjjön velünk sétálni, és hétvégén programot csináljunk. Őt ez kapcsolja ki.

A te férjed miben fárad el ENNYIRE? Legfeljebb a kora miatt.

2018. szept. 1. 15:30
 42/109 anonim ***** válasza:
71%

Férjed gyerek előtt felszedte a morzsát? Ja nemm???

Előtte rendes volt? Ja az sem?

2018. szept. 1. 15:38
 43/109 A kérdező kommentje:

Nem sírós a baba, nem is üvölt. Nem kívánom lepontozni a válaszadót, aki a 15 évet mondja. Én egyszerűen úgy érzem, hogy visszaél a helyzetemmel és ez nagyon csúnya dolog. Vannak, akik nála idősebben vállalnak gyereket. 43 éves egyébként.

Amikor kiderült, hogy a fogadott orvos félrekezelt protekcióval jutottunk el egy másik városba másik orvoshoz, ahol végeztek vizsgálatot és azonnali műtét lett. Biztos vagyok benne, hogy ez is közrejátszik a kialakult helyzetben és az, hogy semmi nagyszülői segítség nincsen.

Nem kiabálós a párom, viszont a metakommunikációban látom a sok feszültséget és ez nagyon zavar. Mindig mondom neki , hogy beszéljük meg. Mindig egyszerre jön ki rajtam, mint ma is. Borzasztó tehetetlennek érzem magam ilyenkor. Úgy érzem mindent rosszul csinálok a gyerekemmel is, pedig nagyon igyekszem.

2018. szept. 1. 15:46
 44/109 anonim ***** válasza:
68%
Gyereknek bolcsode, ha van nálatok jatszok csoportos, ahol heti egy-ket napon pár órát ott lehet, vagy bébiszitter, neked meg egy kis magany
2018. szept. 1. 15:53
 45/109 anonim ***** válasza:
52%

A párom meg köztem pont annyi idő van mint köztetek.Illetve nem tudom te mennyi vagy, de ha 40-50 között van a párod, akkor még messze nem öreg ahhoz ,hogy babázzon.Mondom úgy, hogy az én párom 50 feletti és még így is vígan el bohóckodik a 10 hónapos babával.Nálunk éjszaka is 10 kelés van kb illetve 2 x30 percet alszik a pici ,az első 3 hónapban míg pld fájt a hasa simán órákig sétált vele, mert nagy súllyal született és császár után én sem úgy gyógyultam ahogy kellett volna.Aztán úgy 3-4 hónapos volt a babánk mikor megfázott párom és átköltözött külön aludni arra az időre és akkor nem tudott lejönni segíteni sem.Aztán ez így maradt pár hónapig mert beleélte magát, hogy nekem úgyis megy minden egyedül, úgyhogy ő él a hobbijának.Nekem egyetlen egyszer kellett összekapnom vele komolyan ,hogy kapcsoljon.Mindenféle szívbaj nélkül minden ,,hibát" amit elkövetett 1-2 hónap alatt ellenem /ellenünk a fejére olvastam.Érdekes mód azóta eltelt 3-4 hónap és munka után oda tud ülni a gyerekkel kockázni,formabedobózni ,zenélgetős játékot nyomkodni, hagyja, hogy átmásszon rajta, lépegetnek stb...stb..

Egyrészt a baba is már nagyobb jobban kommunikál meg ő is megszokta, hogy tényleg van egy gyereke.Szerintem beszélgess el a pároddal és mond el neki az érzéseid, hogy mit szeretnél ,ha megcsinálna és hogy ezeket a dolgokat elvárod ahogy ő elvárja a tiszta ruhákat stb..stb.Kérdezd meg tőle milyen kapcsolata lesz így a saját gyermekével.

Szerintem meg tudjátok oldani.

2018. szept. 1. 16:01
 46/109 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha lehiggadunk mind ketten fogok vele beszélni. Itt szerintem mindenképpen kellene pszichológusi segítség. Én azt látom, hogy ő sok negatív dolgot hozott a családjából. Remélem megoldjuk. Én a gyereknek normális családot szeretnék, de ahhoz egyedül kevés vagyok. Azért bárki haragudna, ha a párja fogná magát és beülne a kocsiba, majd elhúzna.
2018. szept. 1. 16:06
 47/109 anonim ***** válasza:
5%

Egy szemét alakot fogtál ki Drágám nem a te hibád!

Az én férjem 8 év után vált el miattam a kövér, elhanyagolt, csúnya, de igen befolyásos és vagyonos jogász családból való feleségétől.

Már évek óta pokol volt a házaságuk.

Alig járt haza, állandóan dolgozott, csak hogy ne kelljen otthon lennie.

Amikor nem bírta tovább beadta a válókeresetet és kész.

Amúgy is beadta volna, mert én terhes lettem.

A feleség nem örült túlságosan mivel én 18 évvel fiatalabb vagyok mint ő. Ő 2 évvel idősebb mint a férjem-férjünk.

Nálunk tökéletes az összhang és nincs olyan hogy nem segít, vagy nem fogadunk segítséget- igen van takarító-bevásárló segítség- mivel most jön a 2. baba.

Nagyon nehéz egy kisbaba pláne ha még rossz is a kapcsolat és a férjed egy kekk bunk.ó.

Már sorry de az.

Nála jóval magasabban pozicionált, és igen módos emberek is segítenek a feleségeiknek és nem játszák az agyukat, nem lusták.

Anyós pajti nagyon kulturált nő, úrinő, de engem rühell amúgy sem lenne segítség mert ő sem csinálna semmit max megsimogatja az unokát évente kétszer.

Anyukám öreg és beteg hetven fölött jár, tőle nem várhatok el segítséget.

Marad a bejárónő.

Ez van.

2018. szept. 1. 18:58
 48/109 anonim ***** válasza:
23%

Én már akkor is takarítónőt tartottam amikor huszonévesen egyetemre jártam. Képtelen voltam lettem volna fizikailag a rengeteg vizsgázás és munka mellett megpróbáltam a PhD az nem ment.

Akkor jöttünk össze...

A párom 18 évvel idősebb mint én, de ez nem jelent problémát bár azt érzem hogy vannak neki is berögződései, más mint egy huszonéves lány, pl a két nagyobb fiával akik az előző házasságból vannak.

Sex nálunk baromi jó, irtó szenvedélyes, nekem pl szülés után fájt a puncus rendesen a behatolás után viszont jó érzés volt, és mi a 6 hetet sem vártuk ki a sex-el.

Nem egy olyan ember a férjem, aki mos, főz, takarít, vagy bármi más házimunkát megcsinálna de fizikailag nem engedi hogy én bármi megerőltetőt csináljak és a bejárónő ellen nehogy kifogása lenne, hanem azt kérte jöjjön gyakrabban.

Főzni mi sem szoktunk inkább étterembe járunk csak hogy kimozduljunk.

2018. szept. 1. 19:08
 49/109 A kérdező kommentje:
Én most próbálnám meg a Phd-t. Ezért is vagyok ennyire ki, mert írnom kellene a publikálás miatt. Tudja, mennyire fontos lenne. Áhhh hagyjuk is.
2018. szept. 1. 19:50
 50/109 anonim ***** válasza:
59%
Férjként is pocsék és apának is. De tudjuk, minden más (?) rendben van, boldog vagy, szereted, örökké együtt. 💏
2018. szept. 1. 20:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!