Már nem bírom ezt tovább?
Persze bírni kell, tudom. Most kérem, senki ne jöjjön azzal, hogy tudtad mit vállaltál, erre most nincsen szükségem.
A 8 hónapos kislányom körül, mindent de mindent én csinálok, semmi segítségem sincsen. Úgy érzem, ha most nem tudom legalább egy vagy két órára otthagyni valakinél a gyereket begolyózik.
Apa nem fürdet, nem pelenkáz, semmit nem segít. Reggel mindig én kelek fel a gyerekhez, addig apa kétszer is megfordul álmában. Még szerencse, hogy a baba éjjel alszik.
Mielőtt jönne a kérdés, igen ő is szerette volna a babát, közös döntés. Nem hiszi el mennyire kivagyok már az egész napos gyerekfelügyelettől. Nem igaz, ha elmondom neki, hogy 8 hónapja sehova nem tudtunk elmenni ketten gyerek nélkül mennyire fárasztó.
Még ő van fennakadva azon, hogy szóvá tettem hogy legalább a morzsáit szedje fel maga után, ha már éjjel eszik. Ilyenkor nem is szól hozzám, mint pl ma sem.
Elmentünk 2 hete egy étterembe, még szerencse , hogy kiülős volt. Éppen, hogy kihozták a levest a gyerek rázendített. Fél órát vagy negyven percet kellett tologatni. Én mérgemben inkább kértem csomagolják be az én ételem, a maradék étvágyam is elment.
Nincsen nagyszülői segítség. Már nagyon kivagyok ,azt sem tudom mi zavar jobban, a gyerek körüli monotónia, hogy nem mozdultunk ki még nélküle soha vagy a párom dolgai. Végtelenül trehány, mindent én pakolok utána. Ma is együtt kellett volna menni vásárolni, de amiért szóltam neki, hogy ugyan már takarítsa már fel maga után ha már ennyit takarítok szó nélkül elment vásárolni. Azt sem tudja miket kellene venni. Ennek mindig az a vége, hogy nekem még egyszer el kell menni a boltba. Állandóan azt vágja a fejemhez, mert ő dolgozik. Mondtam, cseréljünk. Visszamegyek dolgozni, lehet a gyerekkel. Kezdem azt érezni, hogy nem fogom sokáig bírni. Nem jutottam el arra a szintre, hogy poharat vágjak a földhöz, de ma már nem kellett hozzá sok. Apuka jön megy napközben én idő az megvan. Nekem meg már két hónapja kellett volna mennem a levéltárba és még most sem jutottam el odáig. Ilyenkor nagyon tudok rá haragudni, mert tudja hogy az én munkámhoz ez kell.
Másoknál hogy mennek a baba körüli dolgok?
Kérdező, még egyszer: bántalmazó kapcsolat.
Olvass utána!
És párterápia.
Ha egyre rosszabb, akkor szakítás.
Nálunk így megy:
a baba tápszeres, a férjem pedig korábban megy reggel, minthogy a baba enni szokott, így elkészíti a termoszba a vizet, átmossa a cumisüvegeket. Egy héten kétszer hamarabb hazajön délután, így én elmehetek konditerembe egy-egy órára. Este ő fürdeti és eteti meg, majd fekteti le. Hétvégén sokszor ő eteti meg napközben. Bármikor rá mertem bízni a babát, noha ő is szokott feledékeny lenni.
Rengeteg helyen voltunk már együtt. Étteremben elég sokszor, de mentünk Hollókőre, Szilvásváradra, Békéscsabára, a Balatonra, illetve esküvőre is. A férjem egy alkalommal sem hagyott cserben, ugyanúgy kivette a részét a baba ellátásából.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen a férjed. Nem tudom, hogy bírnék elviselni ilyen sértődős-duzzogós embert gyerek mellett túl sokáig. Írták már, hogy hagyd rá a gyereket, de őszintén szólva én nem tudnék így kikapcsolódni, mert folyton azon kattognék, oké-e minden a kicsivel.
Esetleg célszerű lenne segítséget bevonni, akár családi napközi, akár fb csoportokban találni valakit. A játszóház is jó ötlet lehet. Ezek a megoldások viszont az alapproblémát úgysem fogják megoldani sajnos. Érdemes lenne azon is elgondolkodnod, van-e értelme az idegrendszeredet egy olyan kapcsolatban kimeríteni, ahol ennyire nem értenek meg.
Éjjel pihenni kell. Nem teregetni.
Alapjáraton nagy feszültség lehet köztetek. Szex hiánya, stb.
35-os vagyok. Még egy gondolat. Ne hagyd ott kikapcsolt telefonnal apával a gyereket. Akkor hagyd csak ott, ha apa is szeretne, és pár órát bevallal. Ilyet nem tennék soha. És dühbol sose cselekedj!
Lehet, nem tud még vele mit kezdeni.
Az én férjem ugyan ilyen volt! 2 évig bírtam az önző, semmit sem csináló énét. Elváltam. Azóta egyedül nevelem a lányomat. A nagyszülők szerencsére sokat segítenek.
Ha nagyobb lesz a gyerkőc,én mennék a te helyedbe!Később se lesz jobb, hidd el!
Igen én is ezt érzem nagy feszültség van köztünk.
Ha leulunk az asztalhoz meg jobban rajatszik mennyire fáradt. Olyankor mindig mondom , hogy látom de én is az vagyok. Nekem a tegnapi nap óta esik rosszul nagyon, hogy tényleg sírtam is ergo tisztában van a szituval és még duzzog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!