Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?
Sziasztok! Most van egy kis időm, mert Réka és Balázs is még alszanak. Bazsit tegnap elvittem orvoshoz..kezdődő tüdőgyuszi...Szegénykém, úgy köhög, rossz hallgatni. Kapott antibiotikumot, meg inhaláló sprayt, hétfőn kell visszavinni. Szerencsére apa nálunk is itthon van, a hó meg az eső miatt ma "szabit" vettek ki :) Ma biztos nem akar senki öntözni :) A sztrájkoz én is csatlakozom!!!! Tegnap éjjel végig szakadt a hó, aztán átváltott esőbe..na, ez már túl sok. Még a havat elviselem, de a lucs-pocsot utálom!!!
Nálunk apa kihagyta a szüléseket. Rolinál és Fanninál nem is volt még rá lehetőség, Balázsnál meg Rékánál meg nem mert bejönni.. Mondjuk én nem bántam :)) Úgy érzem,többet ártott volna, mint amennyit segített volna..nem szeretem, mikor értem aggódik valaki :)) Barátnőmmel bent volt a férje, őt is idegesítette a helyzet..azt mondta, legközelebb egyedül fog szülni :)) persze, ez mindenkinél máshogy alakul, mindenkinek saját belátása szerint :)
Ági! Férjed is februári? Én is :)) De jó ötlet az ilyen meglepi!!! Na, majd szeptemberben én is kipróbálom :)
Én tegnap sertéspörit főztem, ma gulyásleves lesz a maradékból meg fánkot akarok sütni..
Puszi Nektek, ma ha tudok, még benézek :Zsuzsa
Igen, pont február 7! Vasárnap volt. A meglepi party is ezen a napon. :)
Te mikor születtél? A névnapod is februárban van?!:(
Sziasztok!
Húúú, fánk!!!!! :P Kár, hogy nem a szomszédotokban lakunk! Remélem hamar meggyógyul Balázs és nem lesz komolyabb baj!
Na itt is rossz idő van. 5 fok, eső, latyak mindenhol, semmi napsütés. Mindenki lehangolt fejjel sétál az utcán.....Áááááááá.
Ági! Biztos jól esett a férjednek, hogy ilyen ügyesen megszervezted a bulit! Holnap lesz az én párom szülinapja is, vasárnap pedig ugye Valentin. Még jó, hogy mindkét nap dolgoznia kell :( Muszáj megcsinálniuk az autókat, mert hétfőre már mennek az újak és ugye magának dolgozik az ember, hát ez van.
Nálunk apás szülés volt. Teljesen rábíztam, hogy bejön-e vagy nem, aztán úgy döntött, hogy bent akar lenni. Jó volt, hogy ott volt, mert én nagyon nem úgy éltem meg a vajúdást, hogy jaaajjjj itt a világ vége és az, hogy ott volt az csak segített abban, hogy akkor se hagyjam el magam, mikor már nagyon fájt. Aztán a végén a császárra mégsem jöhetett be, de ő foghatta meg először a kisfiunkat!:)azért milyen érdekes, hogy pár év alatt mennyit változott a világ ezen a téren is. Mert ugye Neked Zsuzsa a két legidősebb gyermeknél még lehetőség sem volt az apás szülésre, ma meg már sok helyen, ha akarja az anyuka a fél rokonság is ott lehet.
Végre csak reggel kelt fel Zsombor. Mostanában hajnal fél5-5 óra körül kelt, volt, hogy hamarabb. Annyira nagyfiú már. el sem hiszem, hogy hamarosan tölti a 4. hónapot. Addigra már tuti elmegy a haja, ha beletúrok mindig marad az újjaim között.
Pussz
Sziasztok! Kati! Hallottam, Titeket is befújt a hó! Nem semmi ez a pocsék idő! Tegnap azt hittem szétesik a fejem, úgy fájt a szél miatt..borzalom! Na! Réka is belázasodott éjjel, ma viszem majd az ügyeletre..szegénykém köhög is..eddig egyszer se volt még beteg :( Biztosan amikor apával kint voltak tegnap előtt és belemászott minden pocsolyába, fázott meg, mert mikor bejöttek, csupa víz volt a csizma is belülről... Na, így vigyáznak az apukák..az volt a fontos, hogy fölül melege legyen. Mondjuk, szerencsére nem nyűgös, nem is látszik, hogy beteg, jól viseli a dolgot. Tegnap este a nagyok elmentek Kecskemétre moziba, így csak a két kicsi volt itthon. Apa meg kitalálta, menjünk el vacsorázni..elő Bálint-nap. Bár mi nem szoktuk tartani, nekem olyan édeskés, szirupos az egész...emellett meg 17 év után...bőven elég bizonyíték számomra ennyi év :)))
Kata! Igazad van, rengeteget változott a világ a szülés-gyereknevelés terén :) El se hiszem néha, hogy Rolinál micsoda baromságok voltak még..szegény gyerekek.. :)) Mondjuk, azt, hogy ott legyen a fél rokonság, biztosan nem tudnám elviselni :) Én elég szerencsés alkat vagyok, így nem panaszkodhatok, nem igazán voltak nehéz szüléseim..a fájdalom se volt elviselhetetlen, a kitolás volt mindegyiknél a legkeményebb, addig egy hang se jött ki a számon, akkor se kiabáltam, csak ilyen meghatározhatatlan hangot adtam néha...így visszagondolva olyan fura :)
Kata! Van még fánk, ugorj át, ha gondolod :)))) Tudod mit, esetleg küldök fénypostával , csak nyisd ki az ablakot :)))), mint a Mézgáék.
Ági! Mi van veled? Rég nem írtál!!! Puszi, megyek főzni : Zsuzsa
Sziasztok! Látom kezdünk "elfáradni" :D
Remélem mindenki jól van. Itt a tegnapi szélvihar már megszünt, most viszont szakad a hó éjszaka óta.
Zsombor jól van, én viszont kicsit padlón.
Van egy házaspár, Gyuszi üzlettársának a tesója és az ő felesége. A csaj terhes, még elvileg 3 hete van. Múlt héten felhívott az anyósa(nagyon jóban vagyunk az egész családdal), hogy segítsek már neki, hogy mi kell egy babának és mit kell vinni majd az "anyukának" a kórházba. Már ezen meglepődtem, hogy miért ő csinálja mindezt, mikor szerintem a babakelengye megvásárlása csodálatos elfoglaltság. Aztán elkeztde mesélni, hogy az "anyuka" le sem sz@rja, hogy hamarosan szülni fog, nem foglalkozik semmivel és semmit nem is vettek a gyereknek, mindent az anyósa szerzett be nekik, de "az anyuka" meg sem nézte. Aztán meséli, hogy kicsi a gyerek nagyon, még 2 kg sincs, de az "anyuka" nem eszik, pedig ágyba viszi neki a kaját, stb. Az "apa" szintúgy tesz mindenre, örül, ha nincs otthon. Aztán befektették a csajt a kórházba, hogy mesterségesen táplálják a kicsit, mert minden jel arra mutat, hogy szülni fog. Erre a csaj saját felelősségre 3 nap után hazajött. direkt mindennek az ellenkezőjét csinálja, mint amit mondtak neki.
gondoltam felhívom, megkérdezem hogy van, stb. Hát nagyon meglepődtem...Azt mondja azért jött haza, mert most nem tökmindegy, hogy kint nő meg vagy bent? Meg hogy úgysem lesz egészséges, akkor meg kit érdekel...
Na ez engem földhözvágott nagyon, mert nem gondoltam volna a csajról, hogy ilyen idióta. Nem tudom miből gondolja, hogy nem lesz egészséges, mikor az uh-kon, vizsgálatokon minden rendben volt, csak annyi hogy kicsi. Állítólag még a terhesség elején megvette a vitamint és azóta is ott van blokkal együtt az autójában.
Szerintetek ha megszül megváltozhat még? Vagy így kell majd felnőni a gyereknek??? Gondolom értitek miért tettem "-be az anyuka szót....Annyira sajnálom a babát:(
Ti találkoztatok hasonlóval???
Mit kaptatok Valentinre???
:)Mire megírtam írt Zsuzsa is!
Remélem hamar meggyógyul a kis Réka, írj majd, hogy mi volt a dokinál. Még szerencse, hogy annyira nem veszi fel.
Így vigyáznak az apukák:D Hát igen. Emlékszem mikor mentünk a varratot kiszedetni Zsomborral Gyuszi maradt kint a kocsiban. Mire visszaértem úgy ordított a gyerek, ahogy csak bírt. gyuszi nagy kétségbeesett arccal: már vagy 5 perce ordít, nem kell neki inni sem meg a cumi sem. Benyúltam a tarkójához, éreztem, hogy nagyon melege van. Mondom gyuszinak, hogy csak melege van. Erre ő: na én meg még felvettem a fűtést, mert azt hittem fázik.:D
Ezt sosem fogom elfelejteni, annyira aanyos volt :)
Nálunk sincs nagy valentin sosem, mert én nem szeretem ezt a "ma kötelező szeretni" dolgot. Vagy elmegyünk mekibe vagy veszünk valamit együtt egymásnak, mert egyikünk sem szereti ezt a plüssfigurás megoldást.
Pussz
Szia Kata! A történetre csak annyit tudok mondani "nagy az Isten állatkertje...". Sajnos sok ilyen "anyuka" van még, sok hasonló történetet hallok...Van, akinek a saját alakja fontosabb, mint az, hogy egészséges gyereke legyen..akkor egyáltalán miért vállalta? Igaz, én se szedtem terhesvitamint, mert ugye nem volt tervben, hogy kismama leszek újra :) De: tavasszal és nyáron voltam terhes, tömtem magamba a rengeteg itthon termett zöldséget, gyümölcsöt, kilószám vettem mindent a piacon, hordtam anyuéktól, amit csak tudtam..A vérképem végig tökéletes volt, így az orvosom is azt mondta, hogy nem kell semmit külön szedni, csak a D-vitamint a 20. hét után... De azért ilyenkor, mikor alig van friss gyümölcs...ha megvette, mi a frászért nem szedi??? Tényleg nem akarja ezt a kisbabát???? Nem értem meg sehogy...más mi mindent megtesz, hogy legalább 1 gyereke lehessen... Sajnálom szegény picikét előre...remélem, legalább szülés után megjön a csaj esze.... Valakinek nagyon helyre kellene tenni, mert ez így nem lesz jó...
Mi nem tartunk Valentin napot, nem is szeretem :))) Valahogy nekem kicsit szirupos :))
Nálunk ma ragyogó napsütés és +5 fok van, már nem is bánom, mert nem bírom ezt a hosszú telet! Tart még a tél ellenes sztrájk ?
Hát én is elborzadtam a történet hallatán, mert tervezett gyermek és nem gondoltam a lányról sem, hogy ilyen. Persze én is szedtem össze egy rakás ruhát, ami már nem jó Zsomborra, küldtem melltartóbetétet, fürdetőkenőcsöt, konakiont, 2-es pelusokat, amik megmaradtak meg még nem is tudom miket, átvitettem Gyuszival neki, mert a gyereket nézem, hogy ennyivel is segítsem. Mielőtt kiderült, hogy terhes cigizett a lány, de elvileg letette. Mondjuk voltak régebben is érdekesebb dolgai, de azért ezt nem gondoltam volna álmomban sem. Az elején még nagyképűsködött, hogy az ő gyerekének nem lesz semmiből sem használt, csak vadiúj.... Én még ilyenről nem hallottam, úgyhogy ez most nagyon földhöz vág. A gyerekágyasban volt egy szobatársam, aki elég érdekesen viszonyult az újszülöttjéhez, engem attól is a sírás kerülgetett, nem még ettől.
Amúgy, ha nem tél végén esek teherbe én sem szedtem volna rendszeresen vitamint. Mikor bejött az eperszezon annyi epret ettem, mint sok év alatt összesen, aztán a barack, cseresznye, szőlő...hmmmmmm....mindenből házi persze. Na ebben az időszakban már csak elvétve szedtem a tabit.
Mi újság Rékával? Hogy van??? Voltatok dokinál?Balázs jobban van már? Szerintem Katiék most mentek a busójárásra, nem?
Pussz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!