Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy van ma? Hogy telt a...

Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 19:17
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/300 A kérdező kommentje:

Szia(sztok)!

Igen Ági, úgy néz ki ketten maradtunk.

Sárgarépa...kóstoltattam Zsomborral, de másnap emésztetlen formában a pelusben kötött ki, így azt egy ideig még hanyagoltjuk. Most az alma őszibarackkal a sláger :)

Hólabdát régen csinálta anyám sokszor, de az már olyan rég volt, hogy nem is emlékszem az ízére. Rá is keresek:)

Bizony hatalmasak a cicák. Sokat esznek, de ha abból indulok ki, hogy Néró kutyánk(a németjuhász) mennyit képes enni, akkor ahhoz képest elenyésző. Mondtam is Gyuszinak, hogy Néró a másik gyerekünk, annyiba kerül az etetése. Most szegény beteg volt 4 napig, bedobtak neki valami vackot szerintem. :S Utálják itt a környéken, mert nagyon hamis, képes lenne bárkit behúzni a kerítésen.

nagyon rafkós Alexi:D:D:D

Pár napja pont a nevelésen agyaltam. Ugye vannak az engedékeny szülők, a következetesek és a "párhuzam-derékszög" szülők. Az utolsó semmiképpen nem szeretnék lenni. az első, hááááttt szerintem akárhogy is szereti az ember a gyerekét nem megfelelő. Úgyhogy én is arra jutottam, hogy marad a következetesség. De mi legyen az, amit enged még az ember és mi legyen az, amit már semmiképpen nem...jóóóóó sok munka lesz, mire rájövök:D:D

Mostanában azt kezdtem észrevenni, hogy kezdek bedepizni. Na, gondoltam úgyis itt a jó idő, minden nap sétálunk vagy 2 órát. Így is lett, mentünk/megyünk, amikor csak van lehetőség. Csak ha valakivel találkozok 90%-ban így nyit: Sziasztooook! Jajjj, egyem meg, de aranyos. Kisfiú vagy kislány?(még jó, hogy full kékben van) Szopik még? éjszaka alszik? Hááát, azért felszedtél pár kilót(közben néz a combomra). Hát anyád! gondoltam magamban az első egy-egy alkalommal. Aztán tegnap, mikor másfél óra alatt 3x jegyezték ezt meg úgy döntöttem megmérem a combom, a csípőm, a derekam. a súlyomat tudom, mert rendszeresen szoktam. Fel van írva, hogy mim mekkora volt terhesség elején. na most combban alig több, mint egy centivel, csípőben 6 centivel, derékben 9 centivel vagyok több. Súlyban annyi, mint terhesség előtt. Tehát jó, vaskosabb vagyok, de azért nem annyira.

a régi cuccaim is rámjönnek. Úgyhogy azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy alapból mindenkinek ezt mondják, aki kisbabával sétál :D:D:D

Minden esetre elkezdtem megint tornázni, remélem a derekam is bírja majd.

jajj, a recept! :)

1 tojás

11 evőkanál étolaj

15 evőkanál liszt

11 evőkanál cukor

2,5 dl tej

2 evőkanál kakaópor

1 púpos kávéskanál szódabikarbóna

Ezt jól összedolgozni, kézi vagy gépi habverővel, mehet a tepsibe. Nem kell sem sütőpapír, sem zsírozás-lisztezés

A túrós részéhez:

25 dkg túró

1 tojás

1 evőkanál búzadara

1 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál cukor

pár csepp citromlé

Ezt is összekevered és kanállal beledobálod a tésztába úgy, hogy foltos legyen, mint a boci.

Jól előmelegített(180-200fok) sütőbe tesszük, 20-25 perc alatt kész, de addig nem szabad nyitogatni a sütőajtót, mert akkor nem jön fel rendesen.

Soknak tűnhet így elsőre az olaj, de abszolut nem lesz nehéz a tésztája. Mindent csapott evőkanállal teszek(mondjuk nehéz lenne púpozott evőkanál olajat tenni:D ) , csak a lisztből rakok kicsit púposabban.

Remélem ízleni fog, mi nagyon szeretjük :)

Pussz!

2010. márc. 4. 15:30
 232/300 anonim ***** válasza:

Köszi a receptet, nem ismertem, de tetszik.

A főnökömnek volt egy németjuhász kutyuja, őt is Nérónak hívták. Csak nagyon öreg volt már szegény.

Puszi. Ági.

2010. márc. 4. 20:42
 233/300 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok,Kati vagyok.nem tűntem el,csak épp arra volt időm,és kedvem,hogy a leveleim megnézzem a hivatalost elintézzem stb.Tamás jol van,és mindenki más is,de mostanában nagyon anyás,és csak kézben akar lenni.persze ha hirtelen nem veszem fel,fél perc múlva semmi baja,de aztán megint rá kezdi,így van nap amikor alig tudtam valamit csinálni.persze nem kapkodom fel rögtön,várok egy picit és ha kitartó akkor igen.nem tudom ez most mitől van.voltunk vele vadasparkba,meg egy jó nagy játszótéren,már kezd kibontakozni.és jelentem meg van ez első cipőnk is.Hát szerintem fogytam 1 kilót az tuti.Pár üzletet végigjártunk,cipőket próbáltunk,sétáltunk.Párom a végén el tűnt bevásárolni addig én voltam vele,hát ez a gyerek mindig el tűnt a sorokban,jol leüvöltött a babanyelvén mindenkit,fogott egy éppen ott lévő cipőt és odahozta nekem,azt se tudtam honnan vette el.már fetrengtem a röhögéstől.meg más is,édes volt.de sikerült 5 ezerért,egy szép.és úgy néz ki praktikus,jó cipőt is venni.ja és névnapjára kapott egy csúszdát,és azóta egy perc nyugtum sincs,mert egyedül közlekedik rajta.Pedig csak egyszer mutattuk meg neki,mit hogyan csináljon,aztán ma reggel egyedül elkezdte,és szinte mindig csúszdázik,jókat nevet,már csúszdázik a nyuszi is,meg a tigrisnek is ki kellett próbálni,szóval nem unatkozom itthon.szórakoztatta ez a kis bohóc.

Kata drága!!!csini vagy.ne foglalkozz már mit mondanak az emberek.tényleg jól nézel ki,és ha van is rajtad fél cm + az kifejezetten előnyödre van.jol áll.Én most el kezdtem esténként biciklizni.mondjuk a Tamás vitt rá,mert annyira leszívta az agyam,hogy amikor apa hazajött,én mondtam,hogy most megyek bizócni,muszáj valami mást csinálni,így hirtelen.Egyébként jó a recept,én is megcsinálom.puszi mindenkinek.

2010. márc. 5. 19:11
 234/300 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Végre itt vagyok én is! Nem tűntem el, csak, hogy bejött végre a jó idő, mentünk Rékával mint a bolondok. Állandóan kint akart lenni :)) Délelőtt, délután, sőt még este is hozta a cipőt, kabátot és húzott valamelyikünket, hogy menjünk ki. Meg persze itt az udvar... a hó valahogy annyi mocskot hagyott, hogy muszáj volt rendbe tenni legalább valamennyire. Szili nekiállt megmetszeni a bokrokat, rózsákat, abból is rengeteg ramaty jött össze. Alig bírtuk hátra hordani. Főleg, hogy Réka is segíteni akart mindenben és állandóan a tó környékén akart "dolgozni". Most meg megint itt a hideg... Délután beszaladtunk babakocsival az OTP-be, mire hazaértünk, azt hittem, megfagyok. Bezzeg a kicsi virgonc volt :) Kata! A recept nekem is tetszik, biztosan kipróbálom, mert a gyerekek mindent képesek megenni, ami süti :)

Képzeljétek, tegnap voltunk a picurral játszóházban. Ő nagyon jól érezte magát, én kevésbé :s Már csak azért, mert sajnos olyan anyukák voltak épp a gyerekeikkel, akiket nagyon nem csípek. Tudjátok, azok a tipikus úri p...-k. Hát, borzalom. Réka miatt mennék máskor is, de az ottani társaság... Ha nem találok valakit, aki eljön velünk, hogy ne ezekkel kelljen bájologni, nem tudom, viszem-e még... Az egyik nő a gyerekek előtt (családi napközi is egyben), a terem közepén előkapta a cickóját és elkezdett szopttni. Az enyém is szopik, meg a nagyok is sokáig szopiztak, de azért soha nem csináltam mások előtt. Ha társaságban voltunk, kerestem olyan helyet, ahol nem volt feltűnő.

Kata! A hozzátápiról: ne csodálkozz, ha még visszaköszön szinte eredeti állapotában a kaja a pelusban! A szertevetnek meg kell tanulnia ennek is az emésztését. Jó, ha még vársz egy picit és egyelőre maradsz a gyüminél :)) Nem marad le így se semmiről Zsombi :)

Képzeljétek! Réka egyre többet beszél, egyre több az érthető szava. Minden nap meglep 1-1 új szóval a kis csibészke. És borzasztóan lány! Fanni is az volt már picinek is. Ha bementünk a gyerekruha üzletbe a barátnőmhöz beszélgetni, mindig talált magának ruhát. De mindig olyat vett le, ami pontosan az ő mérete volt... aztán meg addig hisztizett érte, hogy apa megvette neki. Na! Réka még 10x ilyen:D Ha látja, hogy Fanni készül valahová és picit kifesti a szemét, ő is megy hozzá, csukja a szemét, hogy neki is :)) (persze, csak úgy csinál Fanni, mintha tenne rá festéket). Meg viszi a körömlakkot és nyújtja az ujját... Mi lesz még később?

Na, megyek, visít a csajszi, hogy jönne ki a kádból..eddig fürdött apával :)) Puszi Mindenkinek!!!! Zsuzsa Ja! Kata Ne foglalkozz senkivel! Tök jó vagy így, ahogy vagy! Szerintem az irigység szól azokból, akik azt mondják, híztál :)

2010. márc. 5. 20:17
 235/300 anonim ***** válasza:
100%
Kati vagyok.Ma sok jövés menés volt nálunk.vagyis mi is jöttünk,meg hozzánk is jöttek.az összes unokatesó,szám szerint 4.nagyok kicsik vegyesen.kidőlt az én 14 hósom,holnap lesz a névnapja.Kata irigyellek hogy van energiád sütni,én gyakorlatilag 14 hónapja alig sütöttem,pedig addig 3 naponta legalább,de most valahogy ez az utolsó,és mivel az utolsó így el is marad,ehhez már nincs energiám.főleg hogy anya komplexus van.fel,fel felvenni.remélem ezen is túl leszünk.jöv hét rákszűrésre megyek.amióta terhes lettem nem voltam,már épp ideje elmenni.jó éjt mindenkinek.
2010. márc. 6. 21:07
 236/300 anonim ***** válasza:

Kati! Tamásnak Boldog Névnapot!

Puszi!

Ági

2010. márc. 7. 13:15
 237/300 A kérdező kommentje:
BOLDOG NÉVNAPOT TAMÁSNAK! Ha végeztem jövök! :)
2010. márc. 7. 13:37
 238/300 anonim ***** válasza:
100%
köszi csajok arik vagytok.az előbb szakadt a hó nálunk,ki vagyok,de most süt a nap,elmegyünk sétálni este jövök.
2010. márc. 7. 14:09
 239/300 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

rülök, hogy tetszik a sütirecept, remélem ízleni is fog.

Kati! Na látod, a fiad lefogyasztja Rólad azt a plusz 2 kilót, amiről mondtad, hogy odaragadt :)Láttam a csúszdás képeket, tiszta cuki. Le van vágva a haja?

Ja, a sütést együtt intézem Zsomborral. Kiviszem a hordozóval és mondom neki folyamatosan, hogy mit csinálok, közben hallgatjuk a rádiót és "megvitatjuk" a híreket!:) Később, ha ő is elindul, akár négykézláb, akár rendesen már biztos nem lesz ilyen könnyű sütögetni, pedig nagyon szeetek!

Zsuzsa! Örülök, hogy Te is visszatértél. Nálunk is lenne mit rendbe tenni az udvaron, de én ezzel már nem foglalkozom, majd csak az új otthonunkban:) Ami a játszóházat illeti...nekünk nincs itt a faluban olyan, csak Miskolcon. Barátnőm volt ott a kislányával régebben, de azt mondta Ők mégegyszer nem mennek, mert sok elkényztetett gazdag csemete van ott, akik hát valljuk be elég önző módon képesek viselkedni.

Alakul Réka:D Ha szülnék még egy kislányt pont ilyen igazi csajszisat szeretnék! Aki már kiskorában tudja, hogy mihez mi illik:) Mondjuk én régebben, amig terhes nem lettem mindig egy nagyon rosszcsont kisfiút szerettem volna, csak akkor lett "mindegy", mikor már a pocakban volt. A kisfiú megvan és ahogy látom a csibészkedés sem marad majd el:)

Köszönöm a biztatást a kilókkal kapcsolatban. Én nem látom magam olyan hűűű de kövérnek és tisztában is vagyok vele, hogy nemrég szültem, nem lehetek egyből a régi. Csak ezt valahogy mások nem tudják vagy nem akarják látni/tudni.

Zsombor csütörtöktől maximális kényztetésben részesült, mert itthon volt megint a keresztapja. Bámulatos, ahogy tesóm bánik vele. Sosem gondoltam volna. Nagyon egy hullámhosszon vannak és tesóm átmegy gyerekbe, mikor vele foglalkozik. Még direkt odatartja a fejét, hogy Zsombor jól bele tudjon ragadni abba a 2 centis hajába és közben elkezd jujj-gatni tesóm a gyerek pedig kacag! :D:D:D Tök jó!

Ági! megcsináltad a hólabdát?

Na pussz!

2010. márc. 7. 15:13
 240/300 anonim ***** válasza:
100%
Kati,Tamásnak én is nagyon boldog névnapot kívánok! Hogy telt az ünneplés ?(: Pussz: Zsuzsa
2010. márc. 7. 16:27
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!