Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?
sziasztok.Kati vagyok.Köszi Zsuzsa,neked is.Nem nem volt ünneplés.megköszöntöttük,meg kapott ajándékot is ,de azt úgyis vettük volna,mert csináljuk a kinti játszóját,így kellett ez-az,de mindenki összekötötte a névnapjával.Már alszik fél órával előbb mint szokott,de nagyon álmos volt,már majd elaludt a meleg vízben.Igen Kata jol látod le lett vágva a haja,másodszor és most nagyon ügyi voltam mert nem sírtam:))Az elsőt végigsírtam,és közben veszekedtem apával,hogy miért kell hajat vágni.2 napig a hatása alatt voltam,most könnyen ment,és ő is csak ült és figyelt.Aztán megkapta a gépet kihúzva,és ő is levágta magának a haját a géppel.Ági,Zsuzsa ti hogy viseltétek az első hajvágást?Kata te még előtte vagy,de majd kíváncsi vagyok te hogy éled meg.Nekem még rá tett,hogy aranyszőke dús haja volt ami ahogy nőt úgy kunkorodott felfelé,hát ki ne sírta volna el magát.Holnap megyek az első rákszűrésre.Akkor volt az utolsó amikor terhes lettem,annak már jó ideje.De én nem szeretem elhanyagolni magam,pedig utálok oda járni.ki szeret,de muszáj,meg fel is vagyok megint fázva.Lányok,szerintetek,most hogy cipőben is megy,szerintetek el kell vinnem ortopédiára a gyereket megmutatni neki?sok embertől hallom,hogy vinni kell.minket nem hívtak vissza.
jó éjt és szép holnapot mindenkinek.
Sziasztok! Kati Réka haja még sajna olyan pici, hogy nem kellett még vágni :) DE Roli és Fanni anno akkora hajjal születtek, mintha legalább 3 évesek lettek volna! Fanninak nem csak dús, fekete volt, de a válláig ért! Már 3 hónaposan muszáj volt copfozni, mert másképp nem látott! Levágni én egyikét se mertem, így Rolinál is és Fanninál is megvártam, míg megtanultak ülni, így 6 hónaposan vittem őket először fodrászhoz :D Mondjuk, Fanninak csak frufrut vágattam, hisz ő mégis csak lány...
Ortopédia: nálunk senkit se küldenek automatikusan néhány hónaposan ortopédiára. A régi doktor bácsink nagyon jó szakember volt, már nekem is ő volt gyerekként az orvosom, szóval régi bútorbarab, hatalmas tudással. Ő minden alkalommal megvizsgálta a picik csípőjét, amikor tanácsadásra vittük. Ha ő valami problémát talált, akkor küldött szakrendelésre. Így én egyszer se voltam egyikkel se. Még nem hallottam, hogy amikor járni kezdenek, kellene-e vinni. Ártani biztosan nem árt. Bár Réka iszonyatosan utálja az orvosokat. Még a doktorbácsit elviselte valahogy, de szeptemberben ő elment nyugdíjba. Kaptunk helyette egy velem egyidős nőt..na! ha őt meglátja, máris üvölt!!! De, mondjuk az is elég, ha a védőnő meg akarja mérni... Legutóbb majd leugrott a mérlegről, normálisan nem is tudtuk megmérni :)
Lányok! Már annyira örültem, hogy végre itt a tavasz, aztán nesze nekem, megint itt a zimankó! Réka meg állandóan kint lenne! Tegnap délután is Szili elugrott valahová, a pici meg hozta a kabátját, bakancsát és húzott kifele! Pedig előtte már Fannival volt kint délelőtt, meg ebéd után apa is kiment vele a szomszédba lovakat nézni. De neki ez még így se volt elég! Borzalom! Mi lesz így nyáron? Pussz: Zsuzsa
Kati! Mit akartál múltkor kérdezni?
Sziasztok, Ági vok.
Minket elküldtek orthopédiára, de a doki azt mondta a gyereknek semmi baja nincs. Viszont szertné látni önálló járással. Persze nem vittem vissza, mert kicsinek 1 másodperc alatt rávágta, hogy minek jöttünk ide, ennyi.
A hajvágás meg... Én szoktam Márknak is géppel letolni, néha vagy hát régebben a bátyámét is én csináltam, apa meg nem engedte, hogy Alexi kis szöszke fejét lenyírjam.
Majd olyan 10 hónapos volt, mikor megcsináltam a haját, persze senki nem volt itthon. Márkó hazajött a suliból, elkezdett sírni meg lökdösni, hogy miért tettem ezt??!
Apát felhívtam, hogy levágtam a haját. De csak olyan 2-3 centisre. Nem tök kopaszra. Most is le szerném vágni neki, csak már nem hagyja. Egyébként az első tincsecskéjét beragasztottam a baba-könyvbe.:)
Márknak is olyan szépen megerősödött a haja, szerintem muszáj nyírni nekik. Alexinek oldalt még kis kopasz a feje, alig nő pár szál vékonyka hajacska.
Nálunk vasárnap esett a hó. Ma már sétáltunk, de veszett hideg volt. Azt mosdják 15-e után jön a meleg, a tavasz.
Kitartást!
Sziasztok!
Fanninak nagyon boldog névnapot!!!
hajvágás! Hmmm, láttam egy párat, mivel első szakmám fodrász:)
Olyan cukik a kis tökmagok, beülnek a székbe, hatalmas szemekkel kuksolnak...nagyon tündérek.
Az oktatóm a kisebbik fiát akarta megnyírni. Nagyjából a fele lehetett kész, mikor a gyerkőc leszállt a székből és elment játszani. Már könyörgött az anyja neki, de nem jött vissza semmi kincsért. Aztán rá két napra sikerült mégegyszer rábírni és akkor fejezte be:D. amúgy jó taktika kisfiúknál eljátszani, hogy a hajvágó gép egy autó. Meg kell mutatni hogy lehet "beindítani" és hagyni kell, hogy ő is csinálja. Persze nem szabad kiadni a kézből. 99%-ban bevált a kisfiúknál :) estefelé megyünk megbeszélni a részleteket a házzal kapcsolatban. Remélem minden ok lesz:).
Pussz! szép délutánt!
Sziasztok!
Márkóék farsangkor adtak elő Karib tengeres részletet. Elsők lettek , nyertek egy emeletes csokitortát. :)
Remélem ügyesek lesznek a gyerkőcök!
Fanninak és is akartam üzenni, de egyszerűen nem jutok géphez. Boldog Névnapot! Így utólag.
Hétfőn elkészítettem a Hólabdákat, nagyon finom volt, csak nagyon babrás. Főleg úgy, hogy mindkét gyerkőc itt csüngött rajtam, meg nyalakodni akartak.
A suliban március 15-i ünnepség lesz holnap, Márkóék osztálya is fellép, hetek óta minden délután 2 körül jön csak haza, mert próbálnak.
Ez a hóesés meg! Nem térek magamhoz.
Legyen már nyár!
Milyen volt Pesten?
Mi történt a lakás-intézéskor?
Puszi!
Ági
Sziasztok!
Mi újság lányok?
végre már gépközelben lehetek. Szerencsére egész hétvégén itthon volt Gyuszi, úgyhogy mentünk erre-arra, jól kizsomborozta és kikatázta magát:)
Zsuzsa!
Milyen volt a pörgős hétvégétek? Sikerültek a fellépések?
Ági! Márkóéknak gratulálok!
Voltunk megbeszélni a részleteket a házzal kapcsolatban. 27-én költözünk. Már nagyon várom, mert egyre feszültebb a légkör itthon. Remélem ennél rosszabb már nem lesz.
Hát ez az időjárás kikészít.
Reggel ragyogó napsütés volt, utána elkezdett szakadni a hó, utána havaseső. Most pedig megint süt a nap és feltámadt a szél...
Lányok el sem hiszem. Zsombor egy hét múlva tölti az 5. hónapot. Olyan nagy már. Küszködik a fogzással, nagyon feszíthet neki.:( Kapja a homeós cuccokat, most egy helyen látom, hogy ki van fehérdeve az ínye, úgyhogy reménykedem, hogy kibújik neki hamar, nem kínozza még hónapokig.
Na megyek, mert főzni kellene valamit!
Pussz
Sziasztok! A műsoros est nagyon jól sikerült (mind a 4 fellépés). Fanniék és Balázsék is nagyon jók voltak, de az összes fellépő osztály, csoport kitett magáért! Voltak olyanok, akik népi táncokat mutattak be,volt jelenet, volt egy elsős osztály, akik szeptembertől társas táncot tanulnak, ők azt, volt olyan, hogy a gyerekek feketébe öltözve sötétben, uv-fénynél fehér kesztyűkkel "táncoltak, volt egy szintén feketébe öltözött osztály, akik színes, fluoreszkáló rudakkal mozogtak... nagyon színes és látványos volt az egész! Itt vannak a műsorról képek, ha érdekel valakit: [link]
Kata! Már 5 hónapos?? Úr Isten, hogy megy az idő!! Hogy megy az evészet? Még mindig tetszik Zsombornak? Pussz: Zsuzsa
Ági! köszi a jókívánságot a Fanni nevében is! A télből nekem is elegem van, szerencsére nálunk a hó nem esett, de baromi hideg van napok óta. Nekem is sikerült alaposan megfázni :(( Most aztán Rékával ketten vagyunk betegek :( Réka "csak" megfázott a doki szerint, kapott egy csomó gyógyszert Ambroxol, köhögés csillapító kúp, Fenistil csepp stb. Szívom az orrát ezerrel, de egyelőre nem sokat jelent. Ja! Van valami jó módszeretek arra, hogy hogyan lehet a gyógyszert anélkül beadni, hogy ne köpje ki az egészet és valahogy lenyelje? Rékának ugyanis se kanállal, sem pedig fecskendővel nem tudom beadni a gyógyszereket.. vagy kiköpi vagy fuldoklik vagy öklendezik tőle (akármilyen óvatosan is próbálom a fecskendővel a szájába nyomni). Ilyet én még nem láttam! :D Makacs egy kis fruska a lányom :)
Ja! Pesten egész jó volt, igaz mi Rékával az Ikeában nézelődtünk amíg apa a dolgait intézte. De ami most is lejött, nem bírnám újra megszokni...zaj, rohanó emberek, mindenhol tumultus... Már nem nekem való :D
Időjárás: már igazán itt lenne az ideje, hogy normális legyen az idő. Az időjósok szerint a hétvégén már végre 15-20 fok is lesz...bár igazuk lenne!!!! Na, megyek, Réka elálmosodott, eddig nyúzta apát és a tesókat :)) Megyek, lefektetem, legszívesebben én is aludnék vele, mert az ő megfázása meg az enyém miatt már 2 napja alig aludtam valamit :(( Puszi mindenkinek!!!! Zsuzsa
Sziasztok!
Zsuzsa! Mielőbbi gyógyulást Nektek!
Hát nem tudom hogyan tudnád beadni neki a gyógyszert.Én az Infacol szuszpenzió "szipkáját" használom arra, hogy beadjam neki a feloldott camomilla golyókat. De ha a fecskendővel sem sikerül szerintem ez sem lenne jó.
Vettem Zsombornak őszilé babaitalt, hogy az almán kívül mást is igyon. Nagy sikere volt:) Nagyon jól haladunk a hozzátáplálással. Úgy vettem észre, hogy jobban szereti, amit én csinálok neki, mint a boltit. Ennek nagyon örülök. Bár mostanában rászokott a bvűűűűűű-gésre és előszeretettel alkalmazza ezt evés közben is. Mondanom sem kell, hogy az egész arca és gyakorlatilag minden körülötte csupa kaja :D Tegnap vettem észre mikor kacarászott, hogy az ínyén felül hátul egy kis fehér hegyecske van. Gyanúsan mindig ott rágja az újját és oda is nyomja a rágókát, amennyire lehet, de nem gondoltam, hogy fog miatt. Meg is kérdeztem itt, hogy lehetséges-e, hogy ott bújjon ki az első foga, akik írtak azt írták lehet.
Hát nem tudom. Szerintetek? Az a klasszikus, hogy először az alsó kettő jön ki nem??? Vagy mi lehet az? Benyúltam a szájába és rendesen csontkemény.....
Ma itt nagyon szép idő lett volna, ha nem fújt volna a szél. Így ma sem mentünk sétálni :S.
Kati! köszönöm a képhozzászólást :)
Jó éjt Nektek! Pussz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!