Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?
Óóóó, hát a nagy hír kimaradt!
Megszült az "anyuka".
Szerencsére a picivel minden rendben. De az "anyuka" elég kiábrándítóan viselkedik. Mondta neki az anyósa,hogy szerinte kezd besárgulni a gyerek( a képeken én is úgy látom), de ő nem foglalkozik vele.Már a 3. mellszívót veteti meg, nem érti, hogy nem a mellszívóval van a baj, hanem teje nincs. Szegény baba meg éhes és emiatt sír egyfolytában. Elküldtem nekik a mérlegünket, hogy nézegesse mennyit tud enni a pici, nehogy baj legyen. Gyuszi azt mondja ott van a mérleg ugyanúgy, ahogy elvitte :( Többször hívott már a csaj, hogy segítsek ebben-abban és én segítek is szívesen csak közben hallom, hogy miket művel.... Nekem vetít, aztán hallom vissza a saját férjétől, hogy mindenkit hülyének néz, még őt is kizárta a szobából:( Hát nem tudom mi lesz, remélem minden rendben lesz és kialakulnak az ösztönök. Annyira szép kisbaba amúgy, sajnálnám, ha nem kapna kellő gondoskodást....
Na, tényleg jó éjt!
Sziasztok! Én is itt vagyok. Ági.
Annyira betegek vagyunk Alexivel, és olyan szörnyű dolgok történtek mostanában.
Most várom a dokit, mert ki kellett hívnom Alexihez.
Egész hétvégén szenvedett a köhögéstől meg orrfújástól,
de muszáj megnézetnem orvossal, mert még mindig, ha köhög utána vígasztalhatatlanul sír. Nagyon fáj a torka. Nekem is. Algopyrinen élek vasárnap óta.
Semminek nem érzem az ízét, egyfolytában folyik az orrom.
Pénteken kezdődött, akkor azon filóztam, hogy hívjam-e a dokit. Aztán végül csak anyunak szóltam, hogy hozzon valamit Alexinek a gyógyszertárból. Nagyon jól döntöttem, mert, ha dokit hívok a Roxy megdöglött volna.
Amíg anyu itt volt (3 perc) ez a bolond kutya kiugrott a kerítésen, de meg volt kötve, folytóval
a nyakán (mert 2 hete a másik kutya elrágta a bőr szíjat). Ott lógott szegénykém teljesen eszméletlenül.
Azt hittem meghalt, valahogy sikerült leszednem a kerítésről, és elvágódott a földön.
35 kiló. Nem tudtam, hogy megtartani. Sírtunk-ríttunk Márkóval, egyszercsak kinézek az ablakon, és lélegzett. Igazából még akkor is azt hittem, hogy
döglődik. Aztán felállt és szédelegve de elkezdett járkálni, majd észrevettük, hogy nem lát. Leesett a lépcsőről, meg nekiment a falnak.
Laci elvitte este a dokihoz, adott neki bogyókat, meg inekciót, úgy néz ki valamennyire helyrejött a szeme, de jól nem lát az tuti.
Ha a dokit hívtam volna, ő nem 3 percig maradt volna. :(
Úgyhogy megmentettem a kutyám életét. :)
Nálunk meg egy hete megszületett a barátnőm bátyjáéknak a kislánya. Szal végre nagynéni lett a Márkó keresztanyukája. Ők jól vannak szerencsére ilyen gondok nincsenek amiket a kedves "anyukáról" írsz!
Már 3 naposan 50-60 ml szopott.
Kicsit besárgult, egy napot még ráhúztak a kórházban, de aztán nem lett semmi baj.
Pesten csak a kertvárosi részen jó lakni.
Ahol én is lakom.
Itt nincs autózúgás, meg egyéb zajok.
Madárcsicsergés viszont igen!
Puszi!
Sziasztok Kati vagyok.Minden fellépőnek gratulálok aki szerepelt.Emlékszem mennyire izgultam amikor a Dávid szerepel valahol.sírni tudtam volna,remélem most azért könnyebb lesz.Zsuzsa,sajnos fogalmam sincs hogyan kéne beadnod a gyógyszert.Tedd cumisüvegbe és igya ki úgy,vagy csűrös pohárba,de gondolom ahhoz kevés a gyógyszer.Tamás simán megeszik mindent.a legsavanyúbbat,a leg keserűbbet.Kata nekünk se úgy jönnek a fogak ahogy az könyvben le van írva.Először alul jött ki,majd felül,így volt 4 aztán a felső rágófog.tegnap meg a felső szemfog,észre se vettem,mert amióta a hátsó rágófoga ki jött azóta nyugisabb,nem gondoltam,hogy ilyen hamar kibújik mert nekünk nagyon lassan megy ez.14 hónap 6 fog.és 4 hónapos kora óta jön.7 hónaposan jött ki az elő.Szép mi?Zsuzsi azt akartam kérdezni hogy egy egy nehezen hibásan beszélő gyerek aki nehezen érteti meg magát,lehet iskola érett?ki ítéli ezt meg,és hogyan lehetne segíteni ezen a gyereken?az iskolába nem hátrány ez?Ági remélem már sokkal jobban vagytok.Hát még a hideg is rázott amíg olvastam amiket írtál,veletek is meg a kutyával is.úúú,hát van amikor bizony minden összejön.de később megint helyrejön minden.nálunk apa szabin van,így most dúl a love ezerrel,apa meg fia közt.most bugizik a fiam,folyamatosan felhangosítja a cd-t és ütemre táncol,de bömböl az egész ház,mintha 2 kamasz lenne a házba,mondtam is,hogy korán kezdi,még nincs bulizás.De hát anyja apja bulizós,én még 2 éve fesztiválozni voltam,de már öregszem,kezd zavarni a hangos zene.
na mindenki gyógyulgasson,jok legyetek és puszi mindenkinek.
Sziasztok! Ági! Futkosott a hideg a hátamon, mikor olvastam, mi történt nálatok! Tényleg, szerencse, hogy otthon voltál!
Kata! remélem, megjön "anyuka" esze és nem önmagát, hanem a babát tarja majd fontosabbnak. Valakinek kicsit lehet, el kéne igazítani az agyát :) Fogak: az enyémeknek se normál sorrendben jöttek. Rékának az első foga 10 hónaposan bújt ki, Fannié meg 11,5 hónaposan :) Balázsnak először a fölső metszők :) Rékának 3 metsző után az őrlők bújtak ki, 2 hete jött ki a 4. metszőfoga :) Barátnőm kisfiának először a szemfogai jöttek ki, mind a 4! (olyan volt, mint egy kis vámpír:D).
Kati! Én biztosan megmutatnám nevelési tanácsadónak, logopédusnak (elvileg az óvónők ilyen esetben el kell küldjék iskolaérettségi vizsgálatra). Azért fontos, hogy megfelelően ejtse a hangokat,mert csak így képes írni-olvasni megtanulni. Hisz ahhoz tiszta ejtés, jó hallás kell. Az is fontos, hogy ki tudja fejezni magát megfelelően, megértse az árnyaltabb szövegeket is... Szóval mindenképpen szakembernek kellene megmutatni a gyereket, hogy ő mondjon róla véleményt! Egyébként az én véleményem az, hogy nagyon sok gyereknek igen jót tesz egy plusz év az oviban. Érik is közben, sokat fejlődik is mind szociálisan, mind pedig lelkileg és értelmileg is. Az enyémek mind 7 évesen kezdték a sulit, Balázs 7,5 évesen és egyáltalán nem bánom :)) Volt még egy évük, ami kötetlen volt, igazán gyerekek lehettek. Balázs osztályában a 28 gyerek közül 4, aki 6 évesen kezdte a sulit... Na! Sziasztok! Megyek Rékát altatni :)))
Sziasztok!
Ági! Tényleg borzasztó, amiket írtál. Hogy vagytok? És a kutyus?
Nálunk most nagy a pörgés. Már pakolászom össze a dolgokat a költözéshez már amennyire lehet Zsombor mellett. Rettentően szenved a foga miatt. Napok óta csak nyűgösködik, sír. Az ínye több helyen ki van fehérdeve, ott puklis is. Éjszaka többször felsír, de ha adok neki cumit visszaalszik legtöbbször. Tegnapelőt éjszaka 11x keltem fel hozzá. Remélem hamar kibújnak a fogacskák. A hátsó, amit írtam már tuti a foga, megmutattam a védőnőnek is. Mikor tehetjük kimegyünk sétálni, legalább addig sem sír.
Veletek mi a helyzet? Jól van mindenki?
Kati vagyok.Sziasztok.Zsuzsa köszi a tanácsot,igen a beszédet én is fontosnak tartom,de az az érzésem az oviba nem kezelik őt,és nem veszik komolyan.olyan szinten nem beszél jól,hogy én sem értem mit mond,csak néha.Annó Nagy fiamat is visszatartottam 1 évet és nagyon jót tett neki,szerintem most is így teszek majd.Kata,nem akarlak elkeseríteni de nekünk ez az állapot elég sokáig eltartott.4 hónaposan kezdte és 7 hónaposan jött ki az első foga.Persze volt amikor megszűntek a fájdalmak,úgy tűnt mintha megállna a növésben a fogacska,de nekem a aloe vera activátor segített.azt vettem picinek amikor fájt a hasa,és a fogzáskor is sokat segített.de azt is észrevettem,hogy amikor tényleg napok ,órák kérdése a kibújás bizony semmi nem használ már.kemény babapiskótát adtam neki és száraz kiflicsücsköt,azokkal el volt egy ideig.Ági remélem már mindenki jól van és a kutya is rendben van.Igen sokat vagyunk kint.napi 4 óra az a minimum.Sétálni,homokozni,köveket gyűjteni,megint sétálni.Persze apa,mama és a papa is be segít mert ennyit sajna én nem tudnék vele egyhuzamban kint lenni.mondjuk másfél délelőtt,és 2 délután.este úgy alszik mint akit fejbe vágtak reggelig.És képzeljétek ismerkedünk a bilivel.Ma fürdéskor már alig tudtam le venni róla,hogy fürödni is kéne,persze bele még nem pisilt,de ez is nagy eredmény,hogy szereti,és szívesen ül rá.tuti hogy nem lesz holnap szobatiszta,de valamikor el kell kezdeni,és ha ezt ő akarja az még jobb.legyetek jók,és vígy magatokra.
Puzsi
Sziasztok,
Alexi is ráült egy-két hete a bilire, magától és bele is pisilt. Nagyon aranyos volt.
Most meg megnyírtam alul a haját, annyira aranyos, igazi nagyfiús lett a kis haja. Csibészes. :)
Nagyjából jól vagyunk, még mindig náthásan, de elviselhető. Márk is itthon van, ő sem kerülte el a bacikat. Köhög, folyik az orra.
A kutyus rendbejött, szerencsére a látásán sem veszünk észre szokatlant. Nézi a labdát, és pontosan elkapja, ha dobjuk neki...
Fogzáskor és Panadol szirupot adtam nekik, este egy adagot lefekvés előtt. Csak 2-3 napig, tovább nem kéne. A Dentinox sem használ semmit.
Alexinél úgy vettük észre a fogacskákat, hogy vendégségben voltunk, a leendő keresztapja itatta őt, és koccant a pohár. (nem volt cumisüvegünk sose)
Végre kicsit szebb az idő, de a doki azt mondta szélbe ne vigyem ki még (nátha miatt), ma mondjuk esett az eső egész délutánig.
Holnap hívom a bölcsit, úgy néz ki, elképzelhető, hogy lesz hely szeptemberben. Kíváncsi leszek.
Jó éjt!
Sziasztok, senki sehol?
Ági vok. Ma voltunk Alexivel a bölcsiben, kértünk jelentkezési lapot. Tetszett neki az udvaron a sok motor, egyből ki is próbálta.
Nem biztos, h szeptembertől felveszik, de azért reménykedem.
Még mindog nem gyógyultunk meg teljesen, még folyik az orrunk egy kicsit. Mármint nekem is meg Alexinek is.
Harmadik hete ez megy. Már nem bírom.:(
Képzeljétek, lecseréltük az autót.
Illetve vettünk egy másikat, kisebb fogyasztással, a régit meg most áruljuk. Páromnak nagy szívfájdalma, hogy a kis hetes bömbikétől meg kell válni, de így, hogy nem dolgozom, egy fizetésből nem lehet fenntartani egy ekkora autót.:(
Sonkástésztát főzök, meg tegnapról van még töltött paprika. Csak ötletnek írtam le. :)
Puszi!
Csajok, ti már nem akartok írkálni? :(
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!