Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?
Ági!
Kapja a Cebiont, emellett stérimar, utána orrszívó, utána az orcsepp, amit kapott. Tegnap biztos ami biztos alapon vettem egy Panadolt, mert ugye fájogat az ínye. Nektek az bevált, vagy a Nurofen jobb? Mondjuk csak nagyon végszükséglet esetén adok majd neki, inkább a homeós cuccokat veszem neki.
Rákeresek arra, amit írtál, kíváncsi vagyok mit írnak. Mérgező ital a tej? Az tök jó, mert kb. 2 hónapja minden nap iszok, úgy rákattantam.
Rendeltem a vateráról egy adidas szabadidőt, még mindig nincs itt, pedig már legalább 3 napja meg kellett volna, hogy érkezzen. Most tiszta ideg vagyok, remélem nem ver át az eladó csaj vagy nem keveredett el a postán.
Téli depi....ez a színtelenség, sivárság és a hideg teljesen lehangoló. Már úgy várom, hogy kitehessem Zsombort az udvarra a járókával és kint maradhasson, ameddig jól esik neki.A grillezős, szalonnasütős estékről nem is beszélve.
Biztos valami ellen lázad Márkó, valamiért dacol és emiatt viselkedik így. Szerintem Zsuzsa lesz a Te embered ezzel kapcsolatban a végzettsége és a tapasztalatt miatt is. Hát remélem nem marad ilyen.
Sziasztok! Ági! Val Márkónak leckefüzete? Nálunk már elsőtől minden tanítónő megkövetelte, ebbe kellett minden házit beírni és nekünk itthon aláírni...Én is hasonló büntit találnék ki.. Bizony, Balázsnak is érik a dolog, bár neki még nincsenek ilyen stiklii, de ő meg trehány...sosem képes rendesen este bepakolni, reggel kapkod vele, aztán mindig itthon marad valami...Amúgy jó képességű, de így bizony jönnek a feketék...Már én is megígértem neki, hogy legközelebb nem engedem gépezni :((
Kata! Remélem Zsombi hamar meggyógyul! Egyébként én orrcseppek közül a homeós Euphorbiumra esküszöm! Nálunk az egész család ezt használja, ha kell. Gyulladáscsökkentő hatóanyagai is vannak, nem csak oldja a trutyit és nem szárítja ki az orrot.
Hú, lányok! Nálunk már megint szakad a hó, már piszokul unom!!!! Én is nyűgös, ingerlékeny vagyok már a tél miatt. Sokszor veszem észre, hogy olyan dolgokon csattanok fel, amit máskor fel se vennék. Sokszor baromságokon kattogok...Jaaaj! Csak egy kis napsütés lenne.... Tegnap összefutottam a védőnőnkkel..mindenféle általánosságokkal halmozott el, elmondta Réka hogy kigömbölyödött..Na, persze :)), mert volt rajta 3 réteg ruha, meg a pléd..Egyébként nem tudom, hogy látta rendesen a babakocsiban ülve, beöltöztetve, betakarva + lábzsák ... Nagyon ki vagyok vele segítve :) Szegény picurkámat nem sokára (a hónap végén) vinnem kell oltásra megint. Már előre rettegek, mer a dokinő állandóan a kutacsával cs.szeget..mert még nem nőtt be. De eleve nagy volt neki, nem nőhetett be eddig. Kapja a napi 2 csepp D-vitamint, ennél többet nem tehetek. A cikket majd megkeresem én is! kíváncsi vagyok rá. Bár már többször hallottam, hogy a tehéntej a bocinak táplálék, nekünk méreg..még jó, hogy Réka még nem kell, hogy igya :)) Tegnap voltam a suliban, alá kellett írni a továbbtanulási papírokat. Lányok! Tényleg igaz, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Már a középiskola kiválasztása se egyszerű dolog. Mert ugye nm legyen messze, hogy ne kelljen sokat utazni, ne kelljen koleszba menni, de olyan legyen, ahová van is esélye, hogy felveszik, de ne is legyen túl gyenge iskola... Nem könnyű.. Bár én anno kollégista voltam Pesten és élveztem nagyon, de a mostani fejemmel nem engedném a gyerekem ilyen messzire. Vagy én vagyok hülye? Lehet, hogy túlságosan rátelepszem? Nem tudom. Azért kicsit más a mostani Budapest, mint amilyen a 80-as évek közepén, végén volt.. Nem Ág?
Kata! Nekem szerencsém volt a fogzással. A nagyoknál is és Rékánál is szinte csak azt vettem észre, hogy koccant a kanál. Most Rékánál azért én is beszereztem a Chamomilla Ch12-t és a Dologélt, de eddig talán 2-3x kellett bekenni az ínyét (kopp-kopp), bár az se biztos, hogy akkor a foga miatt sírt :))).
A Tesz-vesszel most jártam nem régen úgy, hogy vettem egy kismagnót, kifizettem még dec.-ben és máig nem jött meg..hiába írogatok az eladó csajnak, hívogatom telefonon, semmi :((( nem tudjátok, mit tehetek ilyenkor? Nem az bosszant, hogy elment a pénzem, mert nem nagy pénz, csak az, hogy esetleg más is így járhat vele... Remélem, neked megérkezik a szabadidőruha :)) Puszi Nektek! Megyek, sütök valamit,mert holnap jönnek anyuék köszönteni a Balázst. Névnapja és szülinapja volt/lesz.
Sziasztok, itt Ági.
Nézzétek milyen jó kis vicces írást találtam:
Általában megnézem milyen cikkek, szövegek vannak ezen a Porontyon, ez most nagyon aranyos.
Márkóéknak nem kötelező a leckefüzet.
Szülőin kértem, hogy legyen az mindenkinek, de úgylátszik, ez az én problémám. Egyébként van neki, csak be sem viszi magával. Még vadi új is van pluszban, mert szeptemberben mindig úgy vásárolok, hogy amiből kell pl 2 db akkor a dupláját veszem. Idén már 2-3 drabot elkummantott valahová... De nem írja a leckét akkor sem, ha ott van a leckefüzet.
Legnagyobb bajom, hogy megint be volt írva matekfüzetbe, hogy 30 perc alatt semmi. Órai munka. Erre ma 11 órától 15-ig írta a leckéjét. Nem volt hajlandó a rotringot megfogni. Én ilyet még nem láttam!!! És hiába vettük el a sz.gépet, valamiért még az sem érdekli. Megértem a tanárt, de az órán ő van ott, neki kéne rávenni a gyereket az írásra. Zsuzsa, ha van ötleted, várom!
Budapestről engem kérdezel?
Mi kertvárosi részen lakunk, nem is igen jártunk bulizni vagy ilyesmi, nem is hiányzik, de kollégiumba tuti nem íratnám a gyerekemet. Ott aztán megy a züllés, pia, cigi stb... Pont este volt a híradóba valami hasonló, valami kiscsajt menntő vitt el, túl sokat piált... És mennyi van amit nem mondanak a tévében.
Kata, én is egész nap szívom Alexander orrocskáját.
Illetve ő magának. Csak benyomom a porszívót és teszi a kis orrához. Tudja, h utána kap levegőt. Orrcseppet nem tűri, Cebiont kapja. Remélem Zsombor is gyógyulgat!
Puszi!
Sziasztok K vagyok.Minden rendben van,csak nagyon sok minden közbe jött így alig voltam gép előtt.A kis kiruccanásunk jól sikerült,Tomi nagyon jól bírta,nagyon jól érezte magát.Zsuzsa!próbálj írni a tesz vesznek,hogy nem kaptad meg az árut.A telefonra se reagál?nem veszi fel?ilyen nekem még nem volt,pedig nagyon rég teszezek.Milyen értékelései vannak a csajnak?ird meg neki,hogy olyan negatív értékelést írsz neki,hogy csak na,de lehet hogy ki is zárják.a tesz-vesz ip számhoz kötött így más néven nem tud újra teszezni,csak másik gépen.Kata!Köszi a kép hozzászólást.épp akartam milyen édesek vagytok.Kis édes ez a fiú.Pa palacsintázunk,kíváncsi vagyok hogy ízlik majd a fiatalúrnak.a nagynak tuti,és apa is imádja,de Tomi még nem evett.túrósat kap,sült palacsintát csinálok.Jaj reggelre akkora hó esett.Apa nem is tudott reggel elindulni mert nem indult a kocsi,nálatok is ez van?valahogy már kezd elegem lenni belőle.tavaszt szeretnék,már holnap.
Ági!hogy viseli a kis srác a büntit?azért kérdeztem,hogy mennyi idős,mert nem mindegy mit mond mivel érvel neki az ember,de ő még kicsi.szereti a tanárját?nem lehet,hogy vele is gond van?mert nagyon nem mindegy milyen tanár tanítja őket,nem tudod másik osztályba átíratni,vagy nem akarod ki venni ebből a közösségből mi?hát nem könnyű,de hidd el meg fog oldódni.de mindig lesznek ilyen hullámvölgyek addig amíg tanul tuti.Na szép napot mindenkinek.
Sziasztok!
Zsuzsa! Ez a kutacs dolog engem is kiakaszt. A védőnőnk, aki volt azt mondta, hogy milyen jó, kicsi a kutacsa Zsombornak. Aztán a mostani védőnőnk azt mondta, hogy elég nagy a kutacs, lehet emelni kellene a Vigantolt 1-ről 2 cseppre. A dokinő meg sosem szól semmit rá. Úgyhogy én már nem is foglalkozom ezzel. Mindenesetre a ti védőnőtök igazi látnok, ha látta a felöltözetetett, betakargatott rékát :D Mi 17-n megyünk a 4 hónapos oltásra, remélem ezt is jól viseli majd a tökmag. Viszont biztos azt fogják mondani, hogy duci a gyerekem, mert a múltkor "határeset" volt, most pedig hízott egy kicsit. Emlékszem, mikor nekem kellett sulit választani nem volt sok lehetőségem, mert apu csak a közeli Szerencsre engedett, pedig én eü-be szerettem volna járni Miskolcra. De már nem bánom, hogy így alakult. Szerintem, ha csak egy lehetőség van, hogy egy közeli suliban jól érezze magát, akkor használjátok ki, jobb az úgy mindenkinek :)ja, a teszről pedig annyit, hogy adj neki negatívat, aztán ha úgy van ki is lehet rúgatni, ahogy Kati is írta. Nagyon köszi, hogy megírtad, hogy van homeós orcsepp is, ez eszembe sem jutott. :) Balázsnak boldog születés- és névnapot!
Ági! Nagyon sajnálom, hogy ennyi gond van Márkóval. Valahogy nagyon meg kellene találni a probléma gyökerét, bár szerintem, a tanárral van baja vagy lehet, hogy a társai cikizték valamivel és elment mindentől a kedve.:(
Kati! Na mi újság? Hogy ízlett a palacsinta Tomikának??? Nagyon édes kis mosolya van ám:D
zsombor már jól van szerencsére. Már csak 1-1 alkalommal kell szívni az orrát, de olyankor akkora hisztit csinál egyem meg, hogy rendesen sajnálom:( Az orcseppért is balhézik. De remélem ha már meg fogja érteni, hogy utána sokkal jobb neki, akkor elhagyja a hisztit. Aranyos lehet Alexi, mikor magának intézkedik. amúgy nagyon jól hangzik és leírva is nagyon jó a teljes neve. Mikor olvastam, hogy alexander olyan jó érzésem lett tőle :)
A hó.......hát nagyon elég már. Itt még nemrég állt el és bár nem esett olyan sok pont elég ahhoz, hogy a lefagyott utat még csúszósabbá tegye. Voltunk ma az anyósékhoz és egyre jobban kezd bennem körvonalazódni valami vele kapcsolatban, ami nem túl jó felé billenti a mérleget. Pedig eddig jól elvoltunk, de már a párom is észrevette, hogy kezdi úgy kezelni Zsombort, mint ha a sajátja lenne. Egyszerűen, ha ott vagyunk az sem érdekli, ha ordít a gyerek és nálam talán megnyugodna egyszerűen le sem teszi és oda sem adja senkinek...Kitalálta, hogy majd ő vesz neki babakaját és ő fogja elkezdeni a hozzátáplálást. Múltkor mikor itt volt a gyerek békésen játszott a játszószőnyegen és onnan is felvette, pedig szegény kis Zsomborom el sem akarta engedni a kedvenc kicsi lelógó zsiráfját :D Aztán ma mikor odaértünk még aludt Zsombor, párom bevitte a hordozóval a szobába. Beszélgettünk kb. fél órát, aztán mi kimentünk a párommal és apósommal megnézni a kistacskókat( 4 hetes aranybabák :D ), mire visszamentünk Zsombor ordított és anyós ölében volt. Állítólag magától ébredt fel, de szerintünk tuti nem, de nem szóltunk persze. Azt meg nem tudom miből gondolta, hogy a gyerek örülni fog, ha őt látja meg először mikor kinyílik a szeme, mikor hozzám meg az apjához van szokva... Aztán mikor mondta párom, hogy ez a gyerek még álmos, menjünk hazafelé úgy nézett ránk, mint a véres rongyra. Na jó, nem akarok rossz meny lenni és nem is akarok túlzásokba esni a gyerekkel kapcsolatban, de ha nem látom jónak elkezdem éreztetni, hogy ez a határ és ne tovább.
Kati! A nagyfiad mit tanul? Neked Zsuzsa Roli és fanny mit szeretne?
Pussz!
sziasztok,K vagyok.Jaj lányok nagy gondom van!!amióta a manó egyedül közlekedik,én mindig csak őt nézem,mert olyan édes ahogy totyog,ahogy a tárt kezével közeledik felém,meg amikor lehuppan a popira.élvezi,és így én is folyton figyelem és jókat nevetünk,már azon kapom magam,hogy úristen már ennyi az idő és én még nem csináltam semmit.Ma ráadásul elkezdett puszikat osztogatni a családnak,olyan igazi csücsörítőst,de még nem cuppan,de csücsörít.A kis bitang,már rögtön el is kezdte fegyverként használni.valamit fent a dvd-n meg akart nyomni,apa nem engedte neki,majd hirtelen oda adott neki egy puszit,és újból mutogatott hogy ő azt szeretné.Nagy franc a drága.
A nagy fiam,háztartási gépszerelőnek tanul.gimibe járt,de nem akart,nem tetszett neki,nekem végül is mindegy mit tanul,de tanulni kell,sajnos ebben a világban papír nélkül nem megy semmi,sajnos lassan azzal se,de mégis csak kell az a papír.jobbulást a betegeknek,és nyugodt éjszakát.
Ja.a palacsinta bejött.megevett egy lekvárost,és egy túrósat:-))
Sziasztok!
Márkó tanítónője... Ha nem ő lenne, már rég kiba*zták volna a suliból sztem.:) Ő volt a bátyám ofője is, és ismer minket. Szeret minket. Ő is azt szeretné, ha Márk tudna boldogulni felsőben, ha ő már nem lesz mellette.
Ő nagyon aranyos. Szerti a gyerekeket. Azonkívűl, mikor régebben Márk nem tanult meg valami verset és azt mondta Katinéninek, hogy anyu egész hétvégén a szgép előtt ült, és nem foglalkozott velem, akkor a tanár egyből tudta, hogy én nem ilyen vagyok. Még az almáját is úgy vitte iskolába, ahogy anyu régen nekünk adta, félbevágva, kimagozva... Erre még mindig emlékszik a Katinéni, mert egyedül mi kaptunk ilyen uzsonnát otthonról.:)
Egyébként amint dícsérem őt, mint a kezes bárány, olyanná változik. Írattam vele hétvégén egy fogalmazást, persze nem örült neki, de mondtam, hogy a Kati nénitől azt hallottam, h ő jókat szokott írni, erre 5 perc alatt szupi kis szöveget hozott össze. :)
A tanároknak is ezt kellene észrevenni, hogy nem az egyeseket kellene bevágni, hanem jókor megdícsérni a gyerekeket. Az EGÓJUKRA kell hatni! A pici babát is dícséri az ember, bármit is csináljon.
Alexander gyönyörű név szerintem. :) A vezetéknév meg elég rövid, Tóth, tehát jól passzol hozzá.
Annyit kérdeztek mindig, hogy csomó mindenre nem tudok válaszolni, mert mire végigolvasom, meg megírom addigra már nem tudom, hogy mi volt még.
Ja, anyós probléma, nekem anyu azt mondta, amikor más akar babázni, hagyjam nyugodtan, lealább addig pihenek és nem nekem kell tartani a kezemben. Hát azt engem nem érdekelt, ki fogja a gyerkőcöket. Mivel nem izgattam magam, a sírások közepette, már kényelmetlenné válik a nagyi számára is, hogy nem hallgat el a gyerek, tehát magától vissza fogja adni. Nem kell túlparázni a dolgokat. Egy kis sírás nem a világ vége. Tisztul a szeme, az orra, tágul a tüdeje! :) Komolyan!
Itt is rengeteg hó esett, az utcán elakad az autó mindig.:( De csak itt a ház előtt. Jöhetne a nyár.
Ja, jut eszembe, én meg nem bírok zokni nélkül aludni még nyáron sem!! :)
Sziasztok! Lehet, hogy a családom, néha bolondnak néz, mert hangosan nevetek, mikor olvasom az írásaitokat :)) Persze, nem azért, mert bajom lenne velük, hanem olyan aranyosak :))) Ági! Igen, bizony az, ha dicsér a szülő, tanító ezerszer, milliószor többet ér, mint bármilyen büntetés. Ez az egyik legjobb motiváló eszköz már a piciknél is és a nagyobbacskáknál is. Lehet, hogy Márkónál is többet érnének el vele, ha azt vennék észre, hogy ő miben jó és nem azt állandóan, hogy épp mi hibádzik. Sajnos,a magyar iskolarendszer és a tanítók nagy része is azt nézi, hogy mi az, amit nem tud a gyerek, erre épül az osztályzás is. Nagyon sok olyan módszer van pedig, ami épp a gyerek tudását tekinti előnynek, hogy a gyerek meglévő tudására kell építeni az elsajátítandót....Ilyen pl. a Montessori- vagy a Waldorf-módszer is...Elvileg ezeket ismernie kellene minden pedagógusnak és be lehetne építeni a normál mindennapokba 1-1 elemét. Tehát lehet, hogy beszélni kellene a tanítónővel (angolos), hogy ne mindig csak a rosszat vegye észre. Lehet, hogy 1 órán eleinte csak 1-2 ilyen lenne, de ahogy Mákó is felbátorodna, sikerélmények érnék, egyre többször lenne miért megdicsérni... Én nem szeretem, mikor a tanító haza "üzen", hogy nem viselkedett rendesen a gyerek az órán...olyankor ő van ott, ő a "főnök", neki kell megoldani az adott nevelési szitut. Persze, otthon is el kell beszélgetni a gyerkőccel, de ne a Ti Házi feladatotok legyen a probléma megoldása..
Kata! Nálunk is bárki felvehette a gyerekeket az első perctől, de azt én se szerettem, mikor megjött anyós és mondjuk az alvó gyereket minden áron meg akarta nézni... Nem azért, mert attól, ha nézi felébred, deő nem tud halkan beszélni soha, így mindig felébresztette őket...pedig a normál napi zaj sose zavarta egyiket se...
Az etetés téma nálunk is nehézkes, mivel anyóshoz általában Szili viszi Rékát, így nem tudom, hogy ott mit kap. Balázs szokott árulkodni, hogy ott néha kap csokit..na, ilyenkor aztán apa kap :))) Egyébként, mintha tudná a picur, hogy a "drága" mama miket mondott róla, mielőtt megszületett, pici kora óta nem engedi, hogy anyós felvegye, úgy 3 hónapos koráig még rá se nézett :))
Én olyankor, ha felvette és ordítani kezdett, egyszerűen kivettem a kezéből, közben meg mondtam, hogy Nálam megnyugszik.
Kati, Ági! Ugye milyen jó ismét babázni? Én nagyon élvezem! Nálunk csak 10 év van Réka és Balázs között, de hihetetlennek tűnik néha, hogy Bazsi is volt ilyen picike :D Olyan jó újra átélni a kicsi fejlődését, hogy szinte nap mint nap új dolgot tanul meg :) Mondjuk, mióta megtanult járni, állandóan van rajta 1-2 kék folt. Tegnap is nekiszaladt a felmosó nyelének. Akkora monokli van szegényem szeme alatt, mint akinek behúztak. Rá 1 órára meg elesett, a homlokát csapta meg, ott meg piros lett. Olyan, mint akit vernek :D Bárhogy igyekszünk vigyázni, nem lehet mindent kivédeni, főleg, ha olyan mozgékony a gyerkőc, mint az enyém.
Roli egy alapítványi gimiben kezdte a középiskolát, de az sajnos a tulaj halála után becsődölt, szétesett és utána (tavaly előtt novemberben) év közben kellett iskola után nézni. Mivel nálunk a gimi teljesen fel volt töltve, így egy közeli városba jár át, ott most pincérnek tanul (tanítanák). Piszokul nem szereti a sulit, a gyakorlat még elmenne. Remélem, szeptembertől, amikor már dolgozni is fog, jobb lesz a helyzet.
Fanni gimibe jelentkezett itt a városban. Szeretne nyelvi osztályba bekerülni, mert az angolt nagyon szereti és megy is neki. Emellett az unokahúgaim egyikének amerikai, a másiknak nigériai férje van, így a nyelvgyakorlás is megoldható. Szerencsére nem laknak tőlünk messze, így ha szükség van egy kis gyakorlásra, elmehet hozzájuk :)) Emellett még megjelöltük a sima gimit és marketing-kereskedelem szakot is.
Na! Hóból már elég lenne itt is, tegnap-tegnapelőtt szinte egész nap szakadt... csak baj és munka van vele :))) Tavaszt szeretnék, de nagyon! Mondjuk, ma gyönyörűen süt a nap, de holnaptól megint havazást mondanak. Pedig mennék babázni :) Öcséméknél most lesz 2 hónapos a baba. Kár, hogy elég messze laknak, így ritkán tudunk menni.
Lányok! Nézegettem a képeiteket és irigykedek! Olyan szépek a gyerkőceitek!!!! Az embernek megjönne a kedve, ha nem lenne így is 4 itthon :))) Puszi mindenkinek!!! Zsuzsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!