Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?
Szia Kati! De a Kolping-ban voltunk.
Azért bioházban, mert így elfértünk 8-an. Barátainkkal mentünk. Ott is 2 gyerek. Szal, bent a szállodában biztos meleg volt, itt meg ugye bakapcsolták a fűtést reggel vagy délben, és a vastag vájogfal nem melegedett fel. Folyamatosan fűtött a cirkó, a radiátorok forrók voltak, de túl kicsik ahhoz, hogy meleg legyen. Alulméretezték őket. Nálunk is ez van, a fürdőben ki is fogjuk cserélni a radiátort egy nagyobbra, vagy tripla falúra, mert nincs elég meleg.
Na, örülök, hogy gyógyulgat a babuci! :)
Végül mit kentél a popsijára? Mert pl. a Bepanthen is cink-oxid tartalmú (15% azt hiszem), de a Sudocreme az szinte koncentrátum, tömény cink-oxid. Ezért hatásosabb.
A Nivea hintőpor 20%-os cink-oxid tartalmú. Én ezt használom.
Sziasztok!
Ági! Isten hozott újra köztünk.:)Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.Azért ez a kajaáras téma nem gyenge. Még jó, hogy vittetek "vésztartalékot". De amint látom az új képeken Alexit nem zavarta sem a hideg, sem a kaja ára:) Végülis, sörözni hidegben is lehet!:D Nagyon szép ez a gyerek!
Kati! Örülök, hogy minden újra a régi Tamással. Tényleg, Te fent vagy az iwiwen? Szívesen megnéznélek Titeket is.:)
Zsuzsa! Azért szerényen fogalmaztál, mikor azt írtad:" Én ma nem nagy kaját csináltam" Azért simán elfogadtam volna ezt a menüt! :D
Már akartam kérdezni, hogy Montenegró drága? Autóval szoktatok menni? Már tavaly is gondolkoztam hogy oda kellene menni, de árban nem néztem utána.Hova érdemes ott menni?Talán majd idén nyáron megcélozzuk.:)
Köszi a kérdésed Ági, fogjuk rá, hogy jól vagyunk.
a derekam még mindig fáj, bár talán kicsit ma már jobb. tegnap voltunk megnézni egy házat, nagyon elégedettek voltunk vele, úgyhogy ha minden jól megy április elején költözünk. Viszont történt rossz is tegnap, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
tehát tegnap keresztanyámék bejöttek hozzánk.Unoktesóm kint maradt a kocsiban, mert 40fokos láza van, köhög, minden baja van(éppen az ügyeleten voltak, hazafelé jöttek be). Keresztanyám felveszi Zsombort, puszilgatja, közben mondja, hogy miért nem jött be unokatesóm. Mikor elmondta, mondta neki párom, hogy "akkor csak óvatosan a gyerekkel!" erre keresztanyám:"na válogasd meg a szavaidat,mit ugatsz te itt?" Párom: "nem mondtam én semmi rosszat" Keresztanyám:"dehogynem, blalalalalala....de ordítva! erre párom: Na velem anyám nem ordítozik, nem még maga!"
Persze keresztanyám rögtön elhúzott és otthonról ordítva felhívott, utána unokatesóm is, hogy keresztanyám akármit mond páromnak neki nincs joga(!) visszaszólni és, hogy párom ne találkozzon vele az utcán!
Egyszerűen nem értem mi értelme volt ennek az egésznek. Vagy tényleg túlzás volt párom részéről, hogy szólt keresztanyámnak, hogy óvatosan puszilgassa a gyereket???
Miért kellett ennek ekkora feneket keríteni?
persze keresztanyám , mint később kiderült (tőle teljesen megszokott módon) teljesen máshogy mondta el unokatesómnak a dolgokat. Szerintem az a baj, hogy őazt hiszi mindenkivel úgy beszélhet ahogy akar, mert neki senki nem mer visszaszólni. Párom nagyon nyugodt ember, de azért nem hülye. Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? Jogosan kapta fel a vizet keresztanyám ennyire? Ti ezen megsértődtetek volna?
Én vagyok elfogult, amiért úgy érzem a páromnak van igaza?
Azért kérdezem tőletek, mert teljesen kívülállók vagytok és szintén kisgyermekesek.
Ja az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy keresztanyám egy évben legalább egyszer összebalhézik valakivel a családban, szintén apró dologért és minden esetben legalább fél évig köszörüli a nyelvét azon a családtagon, akivel éppen össze van veszve(utoljára apuval kapott össze, mert apu a weekend-házunkban egy ebéd alkalmával nem adta neki az asztalon lévő terítőt...). Engem bánt ez az egész, mert én nem szeretek senkivel rosszban lenni, de ha felhívom megint azt fogja hinni, hogy neki volt igaza.Hagyjam lecsillapodni a dolgokat és majd lesz valahogy?
Bocs, hogy ezt rátok zúdítom, de tényleg kíváncsi vagyok az őszinte véleményetekre!
Ja, itt is hideg van,, úgyhogy a mai séta elmarad! :(
Szia! Ági vok.
Mi mindenkinek szólunk, ha beteg van a közelében, hogy nem kell a gyereket macerálni meg puszilgatni.
Általában megértik. Nincs ebből baj.
Legutóbb párom nagyijánál volt egy ilyen helyzet, hogy névnapozni mentünk dec. 4-én majd utána már csak januárban ment suliba a Márkó, elkapott egy gyerektől valami vírust, párom másfél hétig itthon volt mellhártya gyulladással, majd Karácsonykor megsértődött a nagymama, hogy miért nem megyünk amikor az egész család ott van.
Alexi is náthás volt meg én is.
Nem mentünk és kész.
Keresztanyádat nem érdemes hívni, én várnék vele.
Igazán meg lehet érteni, nyugodt higgadt állapotban megmagyarázni neki, hogy egy kisbaba nem olyan ellenálló, mint a felnőttek vagy nagyobb gyerekek,
a h1n1 miatt is több csecsemő lélegeztetőgépen volt kórházakban, ugye ezt ő sem szeretné, ha Zsomborral valami komoly baj lenne. És jól értem, ügyeletről mentek hozzátok? Ráadásul rendelő után gondolom nem mosott kezet. Már magában ez nem túl jó! Mindig az az első, bárhonnan is jönnek vendégek, vagy mi hazajövünk, hogy kezet mosunk. Ez alap.
Ne szomorkodj, majd rendeződnek a dolgok.
Jó éjt!
Sziasztok!
Köszi Ági! Igen az ügyeletről jöttek, mosott kezet, mert múltkor rászóltam. Azóta mos. Mondjuk azt is el kellett neki mondani, hogy a gyerek a szájába veszi a kezét, így azt nem kellene összepuszilgatni.
De amúgy tegnap este hívott keresztapám és mondta, hogy úgyis tudom milyen keresztanyám, ne akadjak fenn a dolgokon. Úgyhogy ma reggelre már nincs egy pici rossz érzésem sem, lesz.rom az egészet, nem hogy még felhívjam:)Látod, azért nálatok megértik az ilyesmit és nálunk is, csak szerintem ő most valamin felhúzta magát és rajtunk csattant az ostor. De szót sem érdemel már az egész.
Uhhhh, itt ma reggelre is iszonyat hideg van. Kikísértem a páromat, de majd' meg fagytam. Remélem azért ma kijutunk sétálni, jó lenne a boltba is gyalog menni.
Tegnap este Zsomborral feküdtem az ágyon, "néztük a tv-t"(azért"-be, mert ő csak néha odapillant, amúgy elfoglalja magát minden mással szerencsére) egyszer rám néz és elkezd nevetni. Úgy belejött, hogy vagy negyed órát csak néztük egymást és nevetgéltünk és beszélgettünk. Olyan jó, hogy már egyre több mindent csinál és, ha csak egy mosollyal is, de már visszajelez:)
sziasztok.
Kati vagyok.Kata szerintem nyugi,majd megoldódnak a dolgok.szerintem teljesen természetes,hogy ha valahol a közelbe beteg van,akkor távol tartom magam egy gyerektől.Nem hiszem hogy rosszat akart a párod,de a legjobb az lett volna,ha be se mennek,mert így is átadhatja a vírust,ha nem puszilja meg,szóval jobb lett volna ilyenkor távol maradni,de van akinek eszébe se jut.Ne aggódj,majd le higgad a keresztmami.Majd írok privibe egy nevet,és megnézhetsz,fent vagyunk az iwiwen.Ági!Mi nem voltunk a Kolpingba,de egyszer kértünk árajánlatot,és hétköznap,nem fő szezonban, is iszonyú drága volt,nekünk is ajánlották ezt a vályogházat,de akkor még kisebb volt a Tomi és nem kértünk neki reggelit,de olyat nem lehet,felesleges pénzt meg nem akartunk kidobni az ablakon,viszont nagyon klassz a hely.Hétvégén elvisszük egy kicsit a játszóházba a manót,mert majd ki esik a szeme ha másik gyereket lát.kiváncsi vagyok mit csinál.Párom letöltötte a halász J:csiribiri filmjét,annyira nézi,majd ki esik a szeme.úgy látszik most kezdik el érdekelni más gyerekek is.
tényleg nagyon hideg van kint,de már csak pár napig fog tartani,kitartás.
Sziasztok! Ági vok,
eldicsekszem a fiam bizijével, végre 4-es körül mozognak a jegyei. Habár angolra 3-ast (megfelelt-et) kapott, nem értem mert csak négyesei meg ötösei vannak belőle. Megint mehetek fogadó-órára... Nagyon nem tetszik nekem, hogy csak szöveges értékelés van, ugye osztályzatot még nem kapnak.
4. osztályos, jövőre meg belevetik őket a mélybe.:(
Nincs mi motiválja őket. Ráadásul ezek a szöveges értékelések olyan bénán vannak megfogalmazva. Pl. rajz értékelésnél: "színhasználata : sajátos módon használja a színeket" Ez most mi? Jó vagy rossz? Szerintem aki kitalálta az sem tudná megmondani. Vagy matek: "Kerüli a kihívásokat, csak megoldja a feladatokat." Ez mi? Nem az a cél, hogy meg tudja-e oldani a feladatokat? Nevetséges.
Majd Ti is megtudjátok, mikorra felcseperedik a picurkátok (akinek még picurka). :D
Pffff....szöveges értékelés! Elmennek a pi...ba. nekünk még jó volt az 1-től 5-ig osztályzás 2. osztálytól, most meg már azt sem tudják mit variáljanak.
Amúgy GRATULÁLOK!!! :) Ügyes fiú. Kár, hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, simán járhatna hozzám angolra a fiad, szívesen segítenék. Amúgy olyan érdekes ez az egész iskolarendszer. Mire Zsombor elsős lesz már felvételizni kell majd általánosba is mondjuk tudjon gyököt vonni, helyesen írni, meg angol középfokú is kell majd??:D Hát bizony motiváció hiányában könnyen elvész a kedv.
Kati!
Megnéztelek Titeket! Nagyon szép család vagytok ti is. Jó látni, hogy mennyire szeretitek egymást a pároddal. A kis Tomika pedig igazi kis szőke herceg:) A nagyfiad pedig már tényleg nagyfiú!Zsuzsa 4 gyermeke, Ági kicsi Alexi babája és Márkó fia, na és a te gyönyörű kék szemű kisherceged és nagyfiad....eszméletlen szép gyerekek mind! Na meg persze az én Zsomborom sem marad le a kis nyálas szájával:)
Sziasztok.Kati vagyok.
Most nekünk is jó lett a bizi.iskolát váltottunk,mert nem akart ebbe az isibe járni,így nem is tanult,csupa szar jegy,na jó,akkor be írattuk egy másik isibe,de úgy látszik tényleg jó ötlet volt,mert sokat változott.egy kettese van csak,a többi 3,4,5.mégiscsak van valami abban,ha a gyerek azt mondja ,hogy nem jó neki.valamiért tényleg nem volt jó,de nem tudtunk az ofőjével rá jönni,mi az.
Kata köszi.igen tényleg szeretjük egymást.és ami a fő, tiszteljük is.senki nem akarja agyon változtatni a másikat,és irányítani sem.,még sosem veszekedtünk.Én is megnéztelek,te sem panaszkodhatsz.igazi dögös nőci,kicsi kis pasival.tuti páros.nagyon édes a manóka.Szerintetek,adhatok már oldalast a Tamásnak?Ti adtatok már 1 évesen?Vagy Kata,te adnál?Az lesz az ebéd,de nem mertem neki még adni,ezért neki külön főztem,de apával mindig eszik,mert éhen hal különben,szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!