Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy van ma? Hogy telt a...

Ki hogy van ma? Hogy telt a napotok? Nagyon fáradtak vagytok? Csinált valami extrát a baba?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 19:17
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/300 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bizony bizony kismanó az én kis cicafiúm. Mondjuk 3 hónapos létére 7.25 kg és 65 cm, úgyhogy annyira nem is pici. Bár születésekor sem volt az. Tegnap hazajött a párom dél körül, na és persze ilyenkor ő van a gép mellett a fiával:DÍgy nem tudtam írni nektek.

Ma meg... hát inkább fel sem keltem volna xD. Takarítottam, már majdnem végeztem, mikor lehajolok, éles fájdalom a derekamban és nem bírtam felállni. Azóta is annyira fáj, hogy szegény kisfiamat alig bírom megemelni. kentem rá már mindent, vettem be egy rakás fájdalomcsillapítót, itt volt a fiziotherapeuta barátnőm, megmasszírozta, de semmi. Ha van valami hatásos gyógymódotok várom a tippeket!

Ti kaptatok epidurálist szüléskor? én nem akartam kérni és nem is kértem, ameddig nem kellett megcsászározni. Gondoltam, hogy csak a bajom lesz vele.Szülés óta már vagy 4x fájt napokig a derekam...

Tényleg, ti természetesen szültetek?

Én nagyon szerettem volna, fájdalomcsillapítás nélkül, természetes úton szülni. Jól is bírtam az egészet 14 órán át, de akkor már veszélyben volt Zsombor, ezért műtöttek.

2010. jan. 23. 19:48
 102/300 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Nekem mind a 4 természetes szülés volt, fájdalomcsillapítás nélkül. Rolinál és a Fanninál még nem is lehetett hallani semmilyen fájdalomcsillapításról, de a két kisebbnél is olyan helyen szültem, ahol nincs erre mód. Egyébként Nem is volt rá hál' Istennek szükségen egyiknél se, nem voltak erős fájdalmaim, pedig a gép erős fájásokat mutatott..úgy néz ki, hogy magas a fájdalomküszöböm...igaz, a szülések előtt minden mensikor orvoshoz jártam, mert injekció nélkül nem bírtam... A babák is gyorsan megvoltak, szerencsére :D Kata! Majd a következő sima lesz :) Nekem ajánlottak egy krémet itt az oldalon, majd megnézem a nevét! Na, meg is van:Activon extra gél. Állítólag nagyon jó! Én még nem vettem meg, mert akkor, amikor feltettem a kérdést, nagyon fájt a derekam, de azóta kicsit jobb lett. Kata! Mennyivel született Zsombor? A képeken tényleg szép nagy!Rékával én megbeszéltem, hogy elég lesz neki a 3 kiló, kint majd bepótolja :)) A nagyok 3.40-350-nel születtek és 49-48,51 cm-rel. Mindegyik kis tömör gyönyör volt..Réka szót fogadott és 2950-nel, 48 cm-rel született a 38. héten... Na, azóta bőven bepótolta :D

Kati! Ha szépen eszik, akkor gyógyul! Ez már jó jel, gondolom van szegénykének mit bepótolnia :)

Képzeljétek Rékából kibújt az igazi nő! Tegnap este egyszer csak megjelent a Fanni magassarkú cipőjében! Olyan édesen tipegett benne! Az ő lába 20-as, a cipő meg 38-sa :))) Tényleg nőből van :D Na, szép napot Nektek, megyek főzni :) Egyébként nálunk megint esik a hó! Zsusza

2010. jan. 24. 10:06
 103/300 anonim ***** válasza:
100%

Kati vagyok.végre apa nap van,ma apa a pesztrás,én meg bepótolom amit a gyerkőccel nem lehet csinálni.én is mind a 2 gyereket fájdalomcsillapító nélkül szültem,mások szerint könnyen,én azért ezt nem írom alá.dolgoztam rajta rendesen.1 fiam a szülőszobába kerüléstől számítva 2 óra múlva lett meg.A pici meg éjfélre mentem be,de akkor már 3 p fájásaim voltak,inkább itthon vajúdtam.4 és fél óra múlva lett meg A pici.gátvédelemmel,a falat kapartam.A párom meg úgy fel pörgött,hogy már nem tudtuk a végén ki szül most pontosan.A doki szerint aki ilyen szépen és könnyen szül annak 10 kéne.Anyád,gondoltam magamba.Igaz egy hang nélkül szültem,de a varrásnál totál rosszul lette,ablak nyitás,meg vizes ruha szaladgálás stb.mondtam utána a dokinak,hogy siessen,nem fogom azt a varrást bemutatóra vinni,nem kell olyan szépnek lennie.A harmadikat,ha lesz(apa vágya egy lány)már epidurálisan szeretném.szeretném megtudni így milyen szülni.

Nálunk nem esik a hó.Nagyon szeretnék már tavaszt.Megyek én is főzni.

2010. jan. 24. 12:03
 104/300 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Na én meg ma nem főzök!:) Anyósomékhoz mentünk át ebédelni, hoztunk is el kaját. Mondjuk felőlem ma éhen is hallhattunk volna, annyira fáj a derekam. Csak a kocsiba beszállás volt vagy 3 perc. És ugye ennyi nem is elég, elkezdett este fájni a(elvileg gyökérkezelt)fogam, éjszaka pedig meg is jött jó erős görcsökkel. Úgyhogy minden egyszerre...:D:D:D

Köszi a tippet Zsuzsa, utánanézek majd a krémnek.

Nálunk akkor indult be a szülésem, mikor már 8 nappal túlhordtam és befektettek a kórházba. Aznap éjjel elkezdett elfolyni a magzatvizem. a nővér meg nem akarta elhinni. Biztos azt gondolta magában, hogy a kis elsőgyerekes azt sem tudja mi a szülés. Azt tudni kell azért, hogy én nagyon sokat olvastam a terhességem alatt ezekről a dolgokról, azért is indultam úgy neki az egésznek, hogy egy pici félelem sem volt bennem. 5 percesekkel indult, folyt a vizem és 3 órán át kellett bizonygatnom a nővérnek, hogy basszus én tényleg szülök, na!!! :D bevitt ctg-re, azt mondja:ezek csak jóslók:S Felálltam és a bokámon csorgott a víz. azt mondja:jééé, lehet, hogy tényleg megindult...."

Na mindegy. A szülőszobán aztán jött minden szépen. Nagyon jól bírtam, még oxitocin mellett is nevetgéltünk a párommal. Egyszerűen tudtam, hogy fáj, de lesz.tam. Aztán mikor mondták, hogy császár lesz, na akkor betojtam, mert erre aztán abszolut nem is számítottam.

Főleg mivel már tolófájásaim voltak.

Aztán megszületett az én drága kincsem a maga 57centijével és 4350 grammjával. Azóta már bocsánatot kértem tőle, amiért nem tudtam megszülni őt rendesen.Na meg azért is, amiért 2 hónapos korában elment a tejem. Rossz dolgok ezek, de így is megpróbálok mindent megtenni, hogy neki a legjobb legyen és várom, hogy elkezdhessük a hozzátáplálást. Legalább egyre kevesebb kell majd ebből a műtejcsiből neki:(

Jó hamar kezdi a magassarkúzást Réka!:D:D Biztos nagyon aranyos benne. Amúgy én is mindent magamra húztam, ami nem nekemvaló volt. Még anyu melltartóját is:D .Tényleg ti láttátok azt a képet a neten, amin Tom Cruise 3 éves lánya magassarkúban volt? Na, az nem gyenge.Na és, hogy a gyerek ragaszkodik a magassarkúhoz....húúúú.Ágiék biztos tök jól érzik magukat.

Mi ma nálatok a kaja?

Ja, itt sem esik a hó:(

2010. jan. 24. 14:06
 105/300 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is elmúlt a hóesés, de így is van belőle elég..épp ma hallottam a rádióban, hogy a szomszéd városka és a miénk között valami nagy baleset volt épp a havas út miatt..még az utat is le kellett zárni a helyszíneléshez..szegények! Na! Szerencsére nekem maguktól indultak be a szülések, a magzatvíz meg csak egyszer folyt el indulásként, 3x a végén repesztettek burkot.. Biztos, hogy jó az érzéstelenítő, de nekem így is viszonylag könnyen ment..persze, akkor és ott én is máshogyan érezem :)) Az is igaz, hogy az első szüléskor jött a műtős és megkérdezte, hány percesek a fájásaim..én meg néztem hülyén, mert semmit se éreztem még akkor..a gép meg 80-90-eseket mutatott.Persze utána azért én is szenvedtem, csak szerencsére rövid ideig...Balázs pl. megszületett a kórházba érkezés után fél órával..épp, hogy beértünk :DDD Rékát én is gátvédelemmel szültem, hát, nem kellemes, úgy éreztem, szétszakad mindenem és égett minden porcikám. Igaz, ezerszer jobb, mint amikor pl. nekem két fájás között, érzéstelenítés nélkül vágta át a gátam a doki a Rolinál.., mert pont elmúlt a fájás addigra :( A varrást meg ne is említsem! Rolinál megvárták, míg teljesen kihűlik a seb, addig takarítottak, aztán kezdett varrni a doki. Amikor megemeltem magam, a doki kioktatott, hogy ez nem fáj...neki biztosan nem.. Fanninál és a Balázsnál meg nem hatott a Lidocain..:( Rékánál is volt 2 öltés, de azt nem is éreztem, a doki végig viccelődött, már a hasam fájt a nevetéstől :D Recepteket kért sápárgával, mert azzal is foglalkozunk. 2 óra múlva már ülve szoptattam a Rékát...

Én ma nem nagy kaját csináltam. Fokhagymakrémlevest főztem a család kérésére, cipóban tálalva, utána rántott szelet volt krumplipürével és káposztasalátával meg sajttorta erdei gyümölcsös öntettel.

Nagyon unom már a hideget, a szürkeséget én is ! Mikor lesz már tavasz?? Olyan jó lenne enélkül a rengeteg ruha nélkül kint lenni! Kata! nem semmi nagy volt Zsombor! Nem csoda, hogy nem tudtad megszülni!! Óriás baba! Az enyémnél több, mint 1 kilóval volt több...és azért őt se adták "ingyen"..A tej miatt meg ne légy elkeseredve! Rolit én se tudtam sokáig szoptatni! Aztán a többit meg 2 évig..ők bepótolták bőven..Réka még most is intenzíven szopizik, kíváncsi vagyok, ő meddig fog..Azért 2 éves kora körül csak abbahagyja ő is ...

2010. jan. 24. 15:07
 106/300 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Végre itt vagyok! Megérkeztünk.

Köszi Mindenkinek a névnapi köszöntőt, Kata és Zsombor nagyon aranyos képeslapot küldtetek!! :)

Szülés röviden: Márk majdnem az utcán született, épphogy beértünk a kh-ba, 3400 g-al 49 cm-el természetes úton.

Alexit csak azért tudtam megszülni, mert 2. baba, ugyanis ő még Zsombinál is nehezebb volt, 4450g, 54 cm. :) Ja, fájdalomcsillapító nélkül! Márk 11 hónapig, Alexi 14 hónapig szopott.

Élménybeszámoló: Baromi jól éreztük magunkat, a gyerekek élvezték a medencéket, szép a hotel és tényleg bababarát, csak elfelejtették közölni, hogy a Bioházak nehezen melegednek fel (vájogház), és vigyünk plusz paplant bassz*s. 16 fok volt a szobában, háromnegyed éjszaka nem aludtam, Alexi életében először nem rúgta le magáról a takarót!

Márkó melegítőben, fürdőköpenyben, polártakaróval és paplannal aludt. Én is mindent megpróbáltam magamra tenni.

3-an lettünk tök taknyosak én, barátnőm és a kislánya.

Volt játszóház, az nagyon szupi volt, elég masszív volt, ott az összes gyerek leizzadva rohangált.

Az étterem részével sem voltunk megelégedve, mert este 6-7 után már nem volt nyitva, a másik étteremben meg svédasztalos vacsi volt, majd pont befizetek több ezret a másfél évesemnek amikor eszik egy csík husit. Nem normálisak. Amúgy vittünk kaját, nem bízzuk a véletlenre ennyi gyerkőccel! Isteni sült oldalast készített barátnőm, én tzatziki salit, és egy ottani rokon (kiderült barátnőm szülei 6 házzal odébb laknak a hoteltől) szóval az ottaniaktól meg rizst kaptunk.

Zsuzsa! Hát nem irigyellek, 4 gyerekkel! Most megtapasztalhattam a hétvégén. :)

Kata! Remélem rendbejön a derekad. Páromnak is szokott ilyen lenni, meg apu élettársának, ő ilyen mágneses derékpántot szokott magára rakni. Ha ez többször előfordul akkor érdemes lenne venni egyet, vagy csontkovácshoz elmenni. Már tippem nincs.

Kicsit hosszú lett.

Sziasztok! Jó Éjt!

2010. jan. 24. 23:17
 107/300 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Ági! Tényleg nem könnyű, de azért nálunk annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy a nagyok már elég önállóak és nem kell minden lépésüket figyelni.. Egyébként amikor ők voltak picik valahogy nagyon könnyűnek tűnt..igaz, azért előtte az oviban már edzettem...30 gyerekkel :))) Egyébként Réka nagyon jó gyerek, így nem szakadok szét, persze ő is megcsinálja a maga kis huncutságait, de inkább ilyen legyen, minthogy egész nap a sarokban csücsüljön... Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a viszontagságok ellenére is... Remélem, a megfázás nem lesz komolyabb!!! Nem értem, hogy miért spórolnak a fűtéssel..gondolom, azért nem olyan olcsó, hogy ne férne bele a fűtésszámla..mi lett volna, ha téglaházak..ott fagytok meg... A másfél évesnek is kellett volna fizetni a kajáért? Hát, igen, ez Magyarország... Mi évek óta Montenegróba járunk nyaralni és ott a gyerekes családoknak rengeteg kedvezmény van. pl. az étteremben a kaja 12 éves korig félárú, szinte sehol se kell a gyerekeknek belépőt venni (pl. múzeum, hajókirándulás, stb). Mondjuk ott a világ a gyerekekről szól..szinte mindent megengednek nekik (szerintem sokszor túlzásba is esnek)... Ági! Szép nagy volt Alexi, amikor megszületett, nem irigyellek...nekem elég volt a sokkal kisebb babákat is megszülni :)))
2010. jan. 25. 08:29
 108/300 anonim ***** válasza:

Ági vok,

nem tom pontosan mennyit, de gyereknek is kellett volna fizetni. Felnőttnek meg 3800 ft. (Itthon Bp-en olyan 2500 ft a svédasztalos kajálás)

A reggeli is felnőttnek 2500 volt, a gyerekeknek 1500 12 éves korig, a piciknek meg 600 körül.

Szóval 10 000 ft-ból libamájat is vihettünk volna. :D:D:D

Meg még olyan apróságok nem tetszettek, hogy az ágyunk alá volt berakva egy összecsukott gyermekágy és az ágyrács felfeküdt rá így olyan 5 centit libikókázott a fekvőfelület. Persze kiszedtük alóla, de könyörgöm, jó hogy nem nekem kell berendezni a szobát, otthon is tudok pakolni. Ingyen, nem pedig százezerért.

A hangulat nagyon jó volt, tehát végülis ez a lényeg.

Én nem lettem annyira beteg, de barátnőm azt mondja szúrkál a mellkasa... Mondtam menjen dokihoz nehogy tovább húzódjon neki.:(

Többiek! Hogy vagytok?

Minden oké?

2010. jan. 25. 11:36
 109/300 anonim ***** válasza:
Ja tettem fel indafotora még 4 képet, egyet a Bioházról.
2010. jan. 25. 11:42
 110/300 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok.Kati vagyok.Minden oké.jol vagyunk,meggyógyulva,csibészesen.most már a fürdés is oké.az elején még van picsogás de aztán az is elmúlik.mostanában nem alszik délután.amióta beteg volt ez kimarad.délelőtt alszik egy másfél órát,aztán délután az istenért se akar.de annyira nem nyügi,de látszik rajta,hogy álmos,fáradt.Nálatok is ilyen nagyon hideg van?hú,reggel le fagyott az orrom.azért egy kicsit kimerészkedünk.mit nekünk -10 fok.

szép napot mindenkinek.

Ági nem a Kolping hotelben voltatok?azért elég durva,hogy kiadják úgy azt a házat,hogy még csak nem is említik,hogy hideg,babáknak nem biztos annyira jó.Azért elég borzasztó,hogy mennyire lehúzzák anyagilag az embert.

2010. jan. 25. 12:17
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!