Homokozós jelenet; hogy kellett volna lereagálnom? (lent)
Akkor lehet, hogy nem kellene gyerekek közé vinned a kisfiadat.
Mint ahogy írták is már, egy 2,5 éves kislány még nem "neveletlen", hanem csak túl kicsi ahhoz, hogy felmérje, mivel okoz kárt a másik gyereknek.
Biztosan a te kisfiad is fog hasonló baleseteket okozni, hiába kapja a legjobb neveltetést.
Ne haragudj, de nagyon rosszul csináltad! Ilyesmi gyerekek között bizony mindennapos dolog! És nem azért, mert a másik neveletlen! ők még nem igazán mérik fel, hogy a cselekedetüknek mi lehet a következménye. Lehet, hogy most a tiéd kapott az arcába egy lapát homokot.. na, bumm... lehet, hogy holnap a tiéd önt a másik nyakába egy vödörnyit. Ez nem tragédia. Sőt! Meg kell tanulniuk, hogy megvédjék magukat. De ha te azt tanítod a 15 hónapos gyerekednek, hogy ha bántják, futamodjon meg, akkor ez már hiba... Kíváncsi leszek, mi történt volna ellenkező esetben? A fiad lapátoz, dobálja a homokot (mert ugye a gyerekek, még a legjobban neveltek is teszik!) és eltalál egy másikat... Mit csinál az okos anyuka? Lemossa a saját gyereke arcát, majd visszaküldi játszani. Közben a másiknak normális hangon, kedvesen elmondja, hogy ilyet legközelebb nem szabad, mert...
Majd meglátod, hogy ha a tiéd is nagyobb lesz, lesznek még ennél durvább szituációk, ahol a tiéd lesz a "rossz".. Persze, csak akkor, ha nem akarod őt mindentől és mindenkitől megvédeni. A gyerekek a szociális viselkedés alapjait kortársak között tudják csak elsajátítani, nem úgy, hogy mindentől védjük őket. Testvérek közt lehetnek ilyen helyzetek, akkor se az a megoldás, hogy a másik fejét leüvöltjük...
Értem én, csak azért az anyja figyelhetne a gyerekére, és egy bocsánatot mondhatna,vagy elmondhatná a sajátjának, hogy ilyet nem szabad. ezt azért már az én fiam is megérti!
Úgy látom, akkor egy gyerek vagy védje meg magát, vagy tűrjön?! Ezek szerint akkor enni se adjak a gyerekemnek, majd megtanulja hogy kell enni?
Úgy gondolom a gyermekem megvédése is beletartozik az anyai gondoskodásba!!!
Állj, stop! Én nem csináltam semmit a kislánnyal, NEM ÍRTA SENKI,HOGY CSINÁLTÁL, AZ ALAPBÓL FELHÁBORÍTÓ, HOGY EGYÁLTALÁN GONDOLTÁL RÁ mint írtam, megfogtam a fiam, odavittem a kiskocsihoz, és kimostam a szeméből, szájából a homokot! HELYES Aztán eljöttünk! MIÉRT IS??? HOGY A GYEREK NE LEHESSEN GYEREKTÁRSASÁGBAN? HOGY AZT TANULJA MEG, HOGY FÉLNI KELL MÁSOKTÓL, HOGY MEGTANULJA NEM JÁTSZHAT SENKIVEL, MERT ANYA IDEGES LESZ?
Őszintén szólva túl sok itt a neveletlen gyerek, 2,5 ÉVES MÉG NEM TUD KÜLÖNBSÉGET TENNI A JÓ ÉS ROSSZ KÖZT MINDEN ESETBEN, EZ NEM NEVELETLENSÉGI KÉRSÉS akit az utca nevel, és nekem ezekből már elegem van! LEGYEN, DE NE A SAJÁT GYEREKED IGYA MEG A LEVÉT Túl kicsi még a fiam ahhoz, hogy megvédje magát, MITŐL KÉNE MEGVÉDENI-E MAGÁT, NEM TÖRTÉNT SEMMI EXTRA de mégsem érzem azt, hogy mindent el kéne tűrnöm NEM MONDTA SENKI, HOGY TŰRNÖD KELL BÁRMIT IS, amit csórikámmal (????????????????) csinálnak a nagyobbak, AKIK KB UGYANOLYAN KISGYEREKEK, MINT A TIÉD akiknek a szülei ha lent is vannak a játszón, leginkább csak azért, hogy a többiekkel megbeszéljék a nap eseményét, MÉG SZÉP, HOGY AZ EGÉSZ NAPOS BEZÁRTSÁGBÓL KISZABADULVA VÉGRE FELNŐTTEK KÖZT, BESZÉLNEK A GÜGYŐGÉSEN KÍVÜL BÁRMIRŐL de a gyerekkel nem törődnek! ATTÓL, HOGY BESZÉLGETNEK, MÉG TÖRŐDNEK A GYEREKKEL, CSAK VELED ELLENTÉTBEN NEM AKADÁLYOZZÁK A FEJLŐDÉSÉT AZZAL, HOGY MINDEN PILLANATBAN A SEGGÉBEN VANNAK A GYEREKÜKNEK
Értem én, csak azért az anyja figyelhetne a gyerekére, és egy bocsánatot mondhatna,vagy elmondhatná a sajátjának, hogy ilyet nem szabad. ezt azért már az én fiam is megérti!
Úgy látom, akkor egy gyerek vagy védje meg magát, vagy tűrjön?! SENKI NEM ÍRTA EZT, HAGYD A GYEREKET JÁTSZANI, NE KELTSD BENNE A FESZÜLTSÉGET, MERT HA MINDENT ÍGY REAGÁLSZ LE, A GYEREKED VAGY FÉLNI FOG MINDENTŐL VAGY UTÁLNI FOG GYEREKEK KÖZÉ MENNI Ezek szerint akkor enni se adjak a gyerekemnek, majd megtanulja hogy kell enni? INKÁBB HIGGADJ LE, MERT AKI MÉG ESTE 10-KOR IS A REGGELI ESEMÉNYEKEN RÁGÓDIK, AMI EGY SEMMISÉG GYAKORLATILAG, ANNAK VALAMI NAGYON NAGY FRUSZTRÁCIÓ VAN AZ ÉLETÉBEN, LEHET KEZELTETNED KÉNE MAGAD ;)
Úgy gondolom a gyermekem megvédése is beletartozik az anyai gondoskodásba!!! A GYEREKEDET NEM AZZAL VÉDED MEG, HOGY A BOLHÁBÓL ELEFÁNTOT CSINÁLSZ
JA ÉS TE MAGAD ÍRTAD, HOGY AZ ANYJA RÁSZÓLT A GYEREKRE...VALÓSZÍNŰLEG, AMÍG KÁROMKODTÁL AZ ANYJA ISMÉT RÁSZÓLT, CSAK TE NEM AZZAL VOLTÁL ELFOGLALVA, HANEM A BOSSZÚVAL EGY 2,5 ÉVES KISGYEREK ELLEN ;)
GONDOLKOZZ EL, HOGY KIBEN VAN A HIBA ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!