Hogy kellett volna lereagálnom a következő ovis szitut? Vagy csak én komplikálom túl?
Sovány vigasz, de már az én gyerekkoromban is voltak gonosz óvónénik. Az egyikre azóta is emlékszem... bevittem egy könyvet, gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyv volt (nagycsoportban már olvastam). Volt benne emberi testről szóló rész is, anatómiával, kisbabával. Erre ez a vénasszony, hangosan elkezd mérgelődni a másik óvónéninek, apukámra utalva, hogy mennyire nem normális és elmebeteg az, aki ilyen könyvet a gyerek kezébe ad, stb stb... hát én meg hallottam és elmeséltem otthon, aztán apukám is elmesélte neki a véleményét.
A ti esetetekben is elmondható, hogy a pici gyerek okosabban kezeli a helyzetet, mint a szánalmas felnőtt.
Mit csinált még, ami a rovásán van ? Lehet, el kéne beszélgetned vele.
Mit csinált még? Nem hittem a fiamnak, de mostmár ezek után hiszek: panaszkodott , hogy kinnt voltak az udvaron, ő nagyon megszomjazott. szól óvónéninek, de azt mondta iszik, ha bejönnek. Fiam mondja, hogy ő bemegy inni, erre az óvónéni mondta neki, ha bemész bennt is maradsz. Nem hittem neki, abszurdnak tartottam. Próbáltam mindenfélével körbejárni a dolgot, hogy kibökje a fiam, hogy nem is pontosan így volt. De még hetek múlva is szó szerint így mesélte. A múltheti szitu után már azt hiszem hinnem kell a kisgyereknek.
Akkor volt olyan, hogy benntfelejtette őket a mosdóba ebéd után (3 gyereket), akik összekeveredtek a nagycsoportosokkal majd mikor már én indultam keresni a gyereket, hogy hol van, jött ő is, majd leteremtette őket, "ennyi eszetek van" ésatöbbi.:(
Az gyönyörű! Mindenképp beszélj vele, csak egyet ne felejts el, hogy Ő úgy fog veled viselkedni, mint, ha Ő lenne az Atyaúristen. Úgyhogy ne kérj tőle, hanem mondd meg neki, hogy mi nem testszik, és hogy jó lenne ha változtatna a dolgokon, mert a vezetőséghez és a többi szülőhöz fogsz fordulni!!!
Vagy a másik, hogy tényleg nem szólsz semmit, mégpedig azért mert mi van ha ez lecsapódik a kisfiadon???
Ezt már neked kell eldöntened!
Hát ez az....:(
De egy biztos, veszek jövőhéten 2 kiló almát, beadom és megkérem, ha a fiam lemarad az almáról, legyen oly szíves adni neki egyet. Így még kedves is leszek.
Sajnos ez a megoldás sem "kedves", a két kiló almával, hanem burkolt célzás.
A megoldás, hogy elmagyarázod neki amennyire higgadtan tudod, hogy a fiad lassú evő, de ha szépen megette, akkor neki is jár ugyanúgy az alma ebéd után.
SAjnos ha sok a súrlódás, akkor ovi váltás a megoldás, csak előtte jól tapogasd ki, hogy ott milyenek az óvónők. Mert az óvónő a kedvedért nem biztos hogy változtat a hülye elvein.
Emellett én a saját gyerekemmel is meg szoktam beszélni, hogy óvónéni már csak ilyen, a gyerekek is tudnak alkalmazkodni. Szóval mérlegelned kell, hogy melyik a jobb megoldás, ha a gyereked nem betegszik bele ezekbe e helyzetekbe, akkor maradhattok is.
Sajnos később is, és mindig lesznek "nehéz pedagógusok".
Én óriásit balhéznék, az intézményvezetőnek jelezném az esetet és haladéktalanul elvinném a gyereket az óvodából. Tudom, könnyen beszélek, mert itthon vagyok a kisebbel (hamarosan kisebbekkel) így nem lenne nagy kunsz, ha a nagyobbom is itthon marad (így is csak délelőtt jár). Ráadásul legalább 10 ovi van elérhető közelségben, van miből válogatni. Tudom, hogy nem mindenkinek ilyen egyszerű sajnos.
Nem tudom, nálatok mi a helyzet ilyen szempontból, de sajnos a pályára egyáltalán nem való óvónők nagyon komoly sebeket tudnak okozni a gyerekek lelkében. Sosem gyógyuló sebeket, így ha csak egy piciny lehetőség is van váltásra, tedd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!