Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba és macska, tényleg...

Baba és macska, tényleg szívtelen vagyok?

Figyelt kérdés

Van két cicánk, egyiket a párom hozta, a másikat én.

Az én cicám egy sziámi, 24 órából 22-t alszik, este, ha már kapcsoljuk le a lámpákat, szalad a szobánkba. Megvan a helye, hang nélkül alszik velünk reggelig. Ha pl. nyávog is és szólok, abbahagyja.

Férjem cicája nem ilyen. Hisztis, öntörvényű, konkrétan a fejünkön táncol éjszaka. Akkor jön rá, hogy épp játszani akar, vagy simogassuk. Ha nem kelünk fel, elkezdi dagasztani a kezünket, hátunkat, vagy nyomogatja a szemgolyónkat, harapja az orrunkat. De az sem megoldás, hogy ölbe veszem és megsimogatom, mert kézben lenni utál és ha nem úgy nyúlok hozzá, ahogy épp akarja, visítva nyávog.

Ha magunkra csukjuk az ajtót vagy őt tesszük be a vendégszobába éjjelre, úgy ordít, mintha nyúznánk és kaparja az ajtót.

A babánk 3 hónapos, alapból nem sokat alszom éjjel. De mikor épp visszaalszom az etetés-pelenkázás-altatásból hajnalban, és 5 perc múlva hallom, hogy jön dorombolva, nyávogva a macska, akkor elszakad a cérna, mert tudom, hogy 20 percig a fejünknél fog körözni, ha nem kel fel valamelyikünk vele foglalkozni.

A férjem azt mondja, majd megoldódik valahogy, de én már nem bírom. Utcára, menhelyre nem tenném, viszont anyukám mondta, hogy vigyük el hozzájuk. Imádja a cicákat, van neki is 4 mentett. Háztartásbeli, otthon van. Barátaink, családtagjaink azzal viccelnek, hogy következő életükben ők anyukámnál szeretnének macskák lenni. Nem lenne rossz dolga, de a férjem erről hallani sem akar. Mert szerinte nem zavar senkit a cica, ez egy ilyen időszak... Oké, csak én nem alszom szinte semmit éjszakánként.

Szerintetek tényleg ennyire szörnyű ez az ötlet?

Tudnátok bármi mást javasolni?

dec. 28. 23:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
41%

10:56-os, micsoda érzelmi toprongynak kell lenni ahhoz, hogy egy állat tartását a gyerekhez és annak neveléséhez hasonlítsd.

Az a macska a kérdező leírása alapján eddig is minden volt, csak cuki és könnyű eset nem.

dec. 29. 11:20
 42/87 anonim ***** válasza:
82%

Ilyenkor keltsd fel a férjed,MINDE EGYES ALKALOMMAL. Előbb utóbb így ő is megunja. Valahova messzire éjszaka be kell zárni. Én is szívtelen dög vagyok amiért odaadtam anyámnak a macskánkat a baba után. Megőrült tőle, éjszaka elkezdett sírni,elfelejtett szobatiszta lenni,folyton hányt ha külön zártam a szobába. Egyszerűen nem fogadta el hogy lett egy baba,így anyukámnak adtam aki persze leszólt hogy lehetek ilyen szívtelen. de ha egyszer semmi nem vált be és én sem aludtam tőle,meg a baba sem...

De ez bonyolultabb szitu mert a férjed macskája,meg lehet érteni hogy ő nem akar megválni tőle és téged is amiért aludni akarsz. Csak az marad hogy férjedet is lefárasztid hogy vegye észre milyen fárasztó is ez.

dec. 29. 11:21
 43/87 anonim ***** válasza:
32%

42es remélem soha többet nem vállaltok állatot ha ilyen könnyen ki tudod dobni csak mert hirtelen az édesbabbucika érkezése után kényelmetlen lett a tartása.

Na az ilyeneknek kívánom, hamar váljon a tartásuk kényelmetlenné a férjük számára és keressen nekik új helyet.

Sajnos sokan még mindig annyira érzelmi analfabéták hogy azt hiszik egy állatnak nincsenek érzéseik, bármit megtehetnek velük. Nem kellene mindenkinek egy ártatlan, érző lényt magához vennie, mert nem érdemli meg a feltétel nélküli szeretetet.

Nekem is nehéz volt a kutyámmal foglalkozni a gyerek születése után, 1 hetes babával, császár után napi háromszor vinni sétálni stb, de én vállaltam és elástam volna magam a szégyentől ha ezért túladok rajta.

dec. 29. 11:34
 44/87 anonim ***** válasza:
60%

Pedig hogy örült volna a gyereked, vagy a férjed, ha a totál kiborult kutya/macska sétáltatása, meg babusgatása helyett velük foglalkozol.

A macska háziállat,nem gyerek. Érzelmi analfabétizmus az, ha emberekhez hasonló tulajdonságokkal ruházzuk fel, holott máshogy működik. Ha nem ismered a kutyád/macskád valódi igényeit, akkor hogyan gondolhatod magad jó gazdának. Ők nem emberek, nincs emberi gondolkodásuk, nincsenek emberi érzéseik. Vannak érzéseik, van lelkük, de nem úgy, ahogy előadod.

dec. 29. 11:40
 45/87 anonim ***** válasza:
46%
Nem a tartását hasonlítjuk össze hanem a felelősséget. Egy állatért ugyanúgy felelős vagy élete végéig. Aki ezt nem így gondolja az ne fogadjon be állatot. Ha meg eldobja, eladja, elajándékozza mint egy használt játékot és még büszke is rá akkor tessék elfogadni a kritikát.
dec. 29. 11:48
 46/87 anonim ***** válasza:
72%
A kérdező nem eladja vagy eldobja vagy el ajándékozza. Szegény még abból is lelkiismereti kérdést csinál, hogy az anyjához odaköltözteti-e a macskát, amikor egy három hónapos baba ellátása mellett még macskát szórakoztat éjszaka alvás helyett.
dec. 29. 11:59
 47/87 anonim ***** válasza:
44%
Add oda anyukadnak vagy anyosodnak. En gyerek nelkul se turtem volna 1 hetig sem. Nem is hozok allatot bentre. Falun elunk, mindenkinek kint van a kuyta es macska is.
dec. 29. 12:18
 48/87 anonim ***** válasza:
100%

Már réges régen meg kellett volna a macskát nevelni. Nem láttam kiírva a férjed által hozot cica fajtáját, de ha kihangsúlyoztad, hogy a tied sziámi, gondolom a másik cica házi.

A kulcs a mozgás. A házi macskák is sokat alszanak, de energikusabbak mint pl egy sziámi, alalpsan le kell őket fárasztani. Nekem mindig házi cicáim voltak, és mindegyikkel az volt a tapasztalatom, hogy kb 5 éves korukig a legjátékosabbak. Nap közben, amíg a pici alszik, játsszál vele sokat, ne hagyd aludni (ahogy ő sem hagy titeket éjszaka). Ha éjszaka mégis piszkálna, hessegessétek el magatoktól. Meg kell tanulnia, hogy nappal van a játék, éjszaka alvás.

Ami még feltűnt, hogy írtad, a sziámit viszitek magatokkal sétálni, a másikat miért nem? Az is plusz inger lenne, hogy jobban lefáradjon. Kicsit nekem úgy tűnik, a sziámira több figyelem jut, lehet ez is a baj, figyelmet akar a másik cica is.

dec. 29. 12:23
 49/87 anonim ***** válasza:
24%

Egyébként nem rosszból, de a gyereket is nevelni kell majd, szabályokat felállítani.

Egy párhuzamot szeretnék vonni neked: A sziámi cicát nem kellett nevelnim mert magátoĺ ilyen. Ha a gyereketek nem ilyen természet, hanem olyan "öntörvényű" (neveletlen) lesz, mint a másik cicátok, akkor azt hogy fogjátok megoldani?

dec. 29. 12:29
 50/87 anonim ***** válasza:
32%

Én is kaptam (örököltem) benti neveletlen macskát, mikor terhes voltam. A régi helyén egy ideje többet volt kint, mint bent, mert kijárt vadászni, mozogni, a házban meg csak a bútort amortizálta, mindenre felmászott, tele volt szőrrel az összes felület, ülő és tároló ugyanúgy. Minden tevékenység előtt le kellett törölni a kanapét, asztalt, konyhapultot, és a macskát nem lehetett leszoktatni erről.

Mikor hozzánk került, eleve be sem hoztam, zárt udvar, fűtött macskaház és óramű pontosan napi 3x étkezés volt. Semmi baja nem volt vele, napozott, fára mászott és csak néha jött be nyávogni, ha éhes volt.

A kérdező pár hónapos baba mellett aludni sem tud, nem kell emellé egy nevelhetetlen macska, aki még annyira sem hagyja élni. A férjének is be kell látnia, hogy ez nem arról szól, hogy bezzeg a te macskád... hanem baba+anya és a bármilyen fajtájú, zavaró viselkedésű házi állat esete. A macska nem lehet fontosabb a feleségénél.

dec. 29. 12:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!