Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba és macska, tényleg...

Baba és macska, tényleg szívtelen vagyok?

Figyelt kérdés

Van két cicánk, egyiket a párom hozta, a másikat én.

Az én cicám egy sziámi, 24 órából 22-t alszik, este, ha már kapcsoljuk le a lámpákat, szalad a szobánkba. Megvan a helye, hang nélkül alszik velünk reggelig. Ha pl. nyávog is és szólok, abbahagyja.

Férjem cicája nem ilyen. Hisztis, öntörvényű, konkrétan a fejünkön táncol éjszaka. Akkor jön rá, hogy épp játszani akar, vagy simogassuk. Ha nem kelünk fel, elkezdi dagasztani a kezünket, hátunkat, vagy nyomogatja a szemgolyónkat, harapja az orrunkat. De az sem megoldás, hogy ölbe veszem és megsimogatom, mert kézben lenni utál és ha nem úgy nyúlok hozzá, ahogy épp akarja, visítva nyávog.

Ha magunkra csukjuk az ajtót vagy őt tesszük be a vendégszobába éjjelre, úgy ordít, mintha nyúznánk és kaparja az ajtót.

A babánk 3 hónapos, alapból nem sokat alszom éjjel. De mikor épp visszaalszom az etetés-pelenkázás-altatásból hajnalban, és 5 perc múlva hallom, hogy jön dorombolva, nyávogva a macska, akkor elszakad a cérna, mert tudom, hogy 20 percig a fejünknél fog körözni, ha nem kel fel valamelyikünk vele foglalkozni.

A férjem azt mondja, majd megoldódik valahogy, de én már nem bírom. Utcára, menhelyre nem tenném, viszont anyukám mondta, hogy vigyük el hozzájuk. Imádja a cicákat, van neki is 4 mentett. Háztartásbeli, otthon van. Barátaink, családtagjaink azzal viccelnek, hogy következő életükben ők anyukámnál szeretnének macskák lenni. Nem lenne rossz dolga, de a férjem erről hallani sem akar. Mert szerinte nem zavar senkit a cica, ez egy ilyen időszak... Oké, csak én nem alszom szinte semmit éjszakánként.

Szerintetek tényleg ennyire szörnyű ez az ötlet?

Tudnátok bármi mást javasolni?

dec. 28. 23:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
100%
58, De oké te vállaltad és ha a lányod nem akarja majd nevelni, nincs rá kapacitása? TE vállaltad, nem ő. Tegyük fel, nem fér bele neki, akkor? Kerülhet bárki bármikor olyan helyzetbe, hogy 10+ évig ellátja, neveli, de belekerül egy olyan helyzetbe, ahol már nem tudja, de mivel szereti, a legjobbat akarja neki. Ha a gyereked olyan allergiás lenne a macskára, hogy gégeödéma, stb. ? Akkor mit csinálsz? Szenvedteted a gyereket tovább? Mert ismerek ilyet, ahol nem hatott semmi. Na már itt bukik a dolog, hogy vállaltad életed végéig, mert gondolom (remélem) nem a cicát választanád a pici lányod helyett. Ha pedig eldobod itt a cicát, akkor már te is ugyanolyan vagy, mint a többi ember.
dec. 29. 14:22
 62/87 anonim ***** válasza:
77%
58, tegyük fel, hogy a lányod lelkiismeretesen vállalja majd a cicákat, aztán megismerkedik a Nagy Ővel, aki allergiás az állatszőrre. Akkor maradjon egyedül a macskák miatt vagy kereshet nekik új gazdát, hogy ők is jó helyen legyenek és a lányodnak is lehessen családja? Nem kötheted a lányodat ennyire a macskák életéhez.
dec. 29. 14:26
 63/87 anonim ***** válasza:
63%
Arról nem beszélve, hogy az felelősebb, ha 1x elájul a babával a kezébe a kérdező és baja lesz a picinek, mert abba a minimális 30-50 percbe is a cicával bajlódik ahelyett, hogy pihenne? És nem, teljesen más HA azért nem alszik, mert van egy ikertesó-nagyobb gyerek, stb. Hihetetlen. :( Sokan feltennék anya-baba egészségét is, egy gyerek életét is, plusz bezárnák a cicát egy pici helyiségbe. Ezek az opciók? Hihetetlen...
dec. 29. 14:26
 64/87 babyboom567 ***** válasza:
100%

Aludj a gyerekkel a macskát meg zárd be a férjedhez aludni.Mekkora f@sz.Kelljen a macskájához.

Így néz ki az egész:

-Nézd Sándor.Teljesen kivagyok purcanva aludnom KELL!!2 megoldás van.

1.Én a gyerekkel alszom,mivel te nem tudsz szoptatni,DE a macskádhoz NEM kelek fel!!

2.veled alszom, de a macskád megy anyámhoz.

Ma döntsd el,hogy melyik legyen,egyetlen percet sem tudok kelni pluszban a macskához.KI VAGYOK MERÜLVE!NEM BÍROM!ÖSSZE FOGOK ESNI GYEREKKEL A KEZEMBEN!

Ennyi.Pont.Már ma este aludj a gyerekkel.

dec. 29. 16:14
 65/87 anonim ***** válasza:
56%
56# Mi nem voltunk ilyen baromi erőle làtóak, mikor 6 évvel ezelőtt összekapartuk szinte újszülöttként egy árok parton. De igazad van, felelősségteljesebb lett volna otthagyni, mint hazahozni, ha nem tudom mi lesz vele halálom után
dec. 29. 16:20
 66/87 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk kérdés nem volt hogy a macska ment anyámhoz mert az alvatlansag miatt hallucinálni kezdtem. Férjed akkor cicázzon,ő macskája,ő felelőssége.
dec. 29. 16:20
 67/87 anonim ***** válasza:
78%
Én szeretem a macskám, de szerintem már beteges, amikor emberek tönkreteszik az életüket egy állat miatt. Nálunk se hagyna minket aludni, ezért nem mehet be egyik hálóba se. De ezt tök jól megtanulják ám, neki van kényelmes fekhelye, és ott az egész nappali (50+ nm), ahol éjszaka ellehet. Napközben a teraszra is kimehet, stb. Egyetlen macska miatt sem szopnék ennél is többet, ha nem tetszene neki, mehet a boxba éjszakára, és kizárnám az előszobába, aztán maukoljon ott, ott nem hallja senki. Hidd el, pontosan tudni fogják, hogy mit lehet és mit nem. A macska öntörvényű, de nem ostoba.
dec. 29. 18:40
 68/87 anonim ***** válasza:
19%

14 vagyok.

Kedves 15! Azért kellett (akkor amikor gyerekem lett még nem volt macska), hanem csak kutya mert mindig volt, van és lesz is.

Most van macska is...vele se volt könnyű.

Az enyém meg van nevelve. Még amit gyerekként kaptam kutya is mellettem volt 17 évet...nem hagytam szüleimre sem.

Ha állatot veszek azért felelek és itt ez nem olyan indok akiért le kell passzolni a macskát. Nevelni kell, igen a férjnek is.

Ultimátumot. Vagy megneveli ő a macskát vagy megy.

Nekem meg pl olyan "nagy Ő-m" nem lesz, aki nem fogadja el vagy allergiás. Nekem a kutya hobbi is (nem fetreng az ágyon pl) az életem része és nem mondok le erről se senki miatt. Alapból nem is ismerkedtem olyannal aki allergiás a kutyára pl. És még mindig van "hipoalergén" kutyafajta és macska is.

dec. 29. 22:28
 69/87 anonim ***** válasza:
69%
En allergias vagyok,kutyara macskara is,es nincs hippoallergen. Nem a szoreben van,hanem a nyalukban feherje es tiszta kiutes vagyok tole meg taknyom nyalam egybefolyik.
tegnapelőtt 09:02
 70/87 anonim ***** válasza:
68- És ha a gyereked lett volna az? Mert ezt írtad: és nem mondok le erről se senki miatt. Miért vállaltál gyereket, ha kidobnád egy állat miatt? Maradtál volna az állat mellett csak akkor. Van hipoallergén, ja, de ha te nem olyat fogadtál be, akkor az allergiás gyereknél lecseréled olyanra vagy mi? :D Kemény, hogy vannak ilyen szülők.
tegnapelőtt 10:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!