Babán lehet látni, ha gerincferdüléses?
8hónapos lányomnak olyan a háta ha ül mintha lenne a gerincébe egy enyhe C ív. Sajnos a nagyszülők már pici kora óta kézben úgy hordozták, hogy kifelé nézett és támasztással ült. Ettől lehet neki komolyabb baja? Annyira bánom már, hogy nem voltam erőszakosabb velük és engedtem.
Van erre szakorvos ahova eltudom vinni gyerekorvoson kívül?
Egy ekkora babara nem jellemzo a gerincferdules, csak akkor, ha veleszuletett. Tehat ne hibaztasd szegeny nagyszuloket, semmit nem csinaltak rosszul :D
Gyerekorvosnak jelezd, aztan majd o tovabbkuld, ha ugy latja, hogy koros.
Szerintem amugy ahogy leirtad, ez termeszetes, kisfiam is dolt egy picit az egyik iranyba uleskor, de amint felallt, elmult es normalisan ult utana.
Mi mondjuk neurologusnal voltunk, mas problema miatt, de ott vizsgalta a gerincet is, azt mondta, hogy rendben van. Egyebkent ortopedus foglalkozik vele, de azert mondom, hogy eloszor egyszerubb a gyerekorvos, mert ennyit o is ki tud szurni, hogy koros-e vagy sem. Ha igen, akkor mentek tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!