Gerincferdüléssel milyen mei tai-t / csatos hordozót választanátok? Az lenne jó, ha a medencém tarthatná a baba súlyát, nem a derekat (gerincet) terhelné!
Nekem meitaim van, így csak erről van személyes véleményem. Oda kötöm, ahova jól esik, nekem konkrétan a hasam közepére esik jól megkötni. Barátnőm kicsit lejjebb, inkább csípőre köti - neki ott kényelmes. Gerincferdüléshez nem tudok hozzászólni :(
Fel kellene próbálnod egyet, mielőtt bármit is megveszel, ha ilyen problémád van!
1.
Nekem gremese meitaim van, ez szuper, nagyon ajánlom. 3 hóstól ajánlják, előtte kendőt. Nekem kendőm nem volt.
Mindenképp próbáld ki élőben! De ami fontos, ha gerincferdülésed van: legyen nagyon széles a vállpántja, mert akkor oszlik el a legjobban a súly. Ebből a szempontból szerintem a kendő a legjobb, mert azt lehet a legjobban teríteni. De vannak nagyon széles pántú mei-tai-ok is. De mindenképp nézd meg élőben. A mei tai-t is lehet pár hetes kortól használni, csak a baba lábait békapózba kell rakni:
Sziasztok! Köszi a válaszokat! Visszatértem, úgyhogy megírom, mi lett végül: pici korában rugalmas kendő (haszna, hogy nem nehéz jól megkötni, de csak 3 hónapos koráig volt jó, gyorsan kinőtte, és túl korántól oldalra görbült benne a szegény gerince, úgyhogy már nem volt bizalmam benne), aztán Bondolinót kezdtünk használni, az hasonló a mei taihoz, de apukáknak talán vonzóbb, meg bővíthető vízszintesen és függőlegesen is. Mondjuk ezt is derékra kell kötni, úgyhogy gerinc szempontból nem jobb, bár inkább a vállam fáj benne... Vettem még egy karikás kendőt is, mert tulajdonképpen a csípőn hordozás a legkényelmesebb nekem, talán mert így a derekam kimarad a buliból.
Csatost onnantól javasolnak, hogy a baba már önállóan ül (ez hamarosan bekövetkezik:)), azt hiszem, Encsi-félét fogok választani.
Meg meg akarok tanulni kendőzni, a kistesót, ha majd lesz, már oda szeretném kötni előre (bár a Bondó is jó), meg a most-babát hátra -- még nem tudom, milyen kötés lesz jó, ha valamelyik beválik, megírom, hátha másnak jól jön a válasz.
Köszi mindenkinek a tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!