Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba és macska, tényleg...

Baba és macska, tényleg szívtelen vagyok?

Figyelt kérdés

Van két cicánk, egyiket a párom hozta, a másikat én.

Az én cicám egy sziámi, 24 órából 22-t alszik, este, ha már kapcsoljuk le a lámpákat, szalad a szobánkba. Megvan a helye, hang nélkül alszik velünk reggelig. Ha pl. nyávog is és szólok, abbahagyja.

Férjem cicája nem ilyen. Hisztis, öntörvényű, konkrétan a fejünkön táncol éjszaka. Akkor jön rá, hogy épp játszani akar, vagy simogassuk. Ha nem kelünk fel, elkezdi dagasztani a kezünket, hátunkat, vagy nyomogatja a szemgolyónkat, harapja az orrunkat. De az sem megoldás, hogy ölbe veszem és megsimogatom, mert kézben lenni utál és ha nem úgy nyúlok hozzá, ahogy épp akarja, visítva nyávog.

Ha magunkra csukjuk az ajtót vagy őt tesszük be a vendégszobába éjjelre, úgy ordít, mintha nyúznánk és kaparja az ajtót.

A babánk 3 hónapos, alapból nem sokat alszom éjjel. De mikor épp visszaalszom az etetés-pelenkázás-altatásból hajnalban, és 5 perc múlva hallom, hogy jön dorombolva, nyávogva a macska, akkor elszakad a cérna, mert tudom, hogy 20 percig a fejünknél fog körözni, ha nem kel fel valamelyikünk vele foglalkozni.

A férjem azt mondja, majd megoldódik valahogy, de én már nem bírom. Utcára, menhelyre nem tenném, viszont anyukám mondta, hogy vigyük el hozzájuk. Imádja a cicákat, van neki is 4 mentett. Háztartásbeli, otthon van. Barátaink, családtagjaink azzal viccelnek, hogy következő életükben ők anyukámnál szeretnének macskák lenni. Nem lenne rossz dolga, de a férjem erről hallani sem akar. Mert szerinte nem zavar senkit a cica, ez egy ilyen időszak... Oké, csak én nem alszom szinte semmit éjszakánként.

Szerintetek tényleg ennyire szörnyű ez az ötlet?

Tudnátok bármi mást javasolni?

tegnap 23:23
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
53%
Ezt a ferjeddel kell megbeszelned, amugy igazad van, ha anyukad is belemenne, de kozben a ferjedet is meg lehet erteni.
tegnap 23:26
 2/66 anonim ***** válasza:
83%
Keljen fel minden éjjel a macskájához a férjed! A baba ellátásában segít éjszaka?
tegnap 23:26
 3/66 anonim ***** válasza:
88%
Amikor a gyerek felkelt teged, te is minden alkalommal felkelted a férjed, aztan nem az agyadba fekszel vissza, hanem mész a gyerek szobájaba aludni, hadd csesztesse a macska az ejjel 10szer felkelt ferjed.
tegnap 23:27
 4/66 A kérdező kommentje:

Csinál ő is a baba körül mindent, persze.

De az éjjeli ébredések általában etetés miatt vannak, abban meg, eszköz hiányában sajnos nem tud helyettesíteni. :D

Megértem őt is, csak az a baj, hogy nem törekszik megoldásra, csak azt mondja, hogy majd megoldódik... De hogyan?

tegnap 23:34
 5/66 anonim ***** válasza:
72%

A mi macskánk egy idős, szenilis egyén, aki rendszeresen elfelejti, hogy 20 perce evett, vagy éppen hajnal 1-kor jön rá a kismacska feeling, amikor azt gondolja poénos ellökdösni mindent a helyéről. Mégjobb, ha belekezd az éjszakai szonettjébe unalmában, vagy mert "régen evett", vagy mert a fene sem tudja éppen miért. Fiatalabb korában nem volt ilyen, ez van. Szintén 3 hónapos babánk van, plusz egy 2,5 éves gyerekünk. A pici velünk alszik a hálóban. Mi becsukjuk a hálószoba és a gyerekszoba ajtót és probléma letudva.

Próbáljátok ki, hogy egyik macska sem alszik bent. Én megértem a férjedet is, mert szeretné inkább megoldani vélhetően valahogy, minthogy szabadulni kelljen tőle és ez tök oké gondolkozás. Az is tök oké, hogy te pihenni szeretnél, amikor teheted, de az kevésbé fair, hogy a te macskád maradhat, az övé nem, bármilyen is a viselkedése.

tegnap 23:41
 6/66 anonim ***** válasza:
55%

Ő hányszor kel fel a babához és hányszor megy éjjel játszani a macskával?

Amikor éjjel jön a macska, azonnal keltsd a férjed , hogy tessék, oldd meg, ha ez ilyen időszak. Komolyan, minden alkalommal őt küldd a cicát szórakoztatni, de közben ha már kimegy, hozhatná neked a babához az akármit is meg... Érteni fogja egy idő után, hogy nem maradhat így hosszú távon.

tegnap 23:47
 7/66 anonim ***** válasza:
76%

2-es vagyok. Sajnálom a helyzeted, kitartást kívánok hozzá! Rendes anyudtól, hogy vállalná a macskát, ez lenne a legjobb út mindenkinek. Sajnos, ha eddig ilyen volt a habitusa a macskának, nem fog megváltozni. Az pedig nem állapot, hogy rányomja a bélyegét a te egészségedre is hosszú távon.

Én ha az elbeszélgetés nem segítene (anyukám vállalja; ez egy átmeneti időszak; ha nem változik a dolog x napon belül átköltözöm a gyerekszobába/nappaliba stb.), akkor minden alkalommal felkelteném a férjem, és ha én nem alszom a macska miatt, ő sem aludna. Valószínűleg rövid időn belül átértékeli.

De őszintén én nem látok rá reális magyarázatot, miért fontosabb egy állat a te jóllétednél.

tegnap 23:47
 8/66 anonim ***** válasza:
30%
Én gyerek előtt is kivagtam volna az udvarra ha éjjel felkeltene, szóval én tuti odaadnam valakinek ha ilyen a viselkedése.
ma 00:19
 9/66 anonim ***** válasza:
93%
A mi macskánk is ilyen volt, simán megtanulta az ajtókat is kinyitni, éjjel nyávogott.. (sajnos már nincs közötünk :( ) de mi úgy oldottuk meg, hogy éjszakára a háztartásiba zártuk be kulccsal... alommal-kajával.. mindennel.. én totál megértelek... pedig nálunk már nem kisbaba van, de éjszaka aludni szeretnék.. (ivartalanítva van? - akkor nyugodtabbak..)
ma 00:32
 10/66 anonim ***** válasza:
80%

Na a “majd megoldodik” duma ismeros. Igen, majd akkor fog, ha beragsz es cselekszel. Neki ez igy teljesen tokeletes.

Azt csinalnam, amit mar irtak. Ebreszd fel a ferjedet, amikor te felkelsz a babahoz, hogy tessek, jo szorakozast a macskadhoz. Minden egyes alkalommal.

ma 01:07
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!