Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szeretnek keresztelo utan...

Nem szeretnek keresztelo utan unnepseget de a csalad elvarja, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan 5 honapos a kisfiam es habar szeretnenk megkeresztelni, es anyagilag ugy nagyjabol el is vagyunk bar plusz penzunk nincs de nem szeretnek nagy pucparadet csapni. Egyik oka ennek az anyagi vonzata mert 30-40 fore egy vagyon osszehozni egy ebedet plusz legyen suti udito es alkohol is. Nyilvan elvart mindenkitol hogy meg legyen hivva. Nem vagyok penzehes de tudom hogy nagyreszuk meg ajandekot se fog hozni.. Nagyreszuk meg babalatogatoba se jelentkeztek be.

Probaltam ezt a ferjemmel atbeszelni, hogy nincs felesleges 200 000 a zsebunkbe. ( Annyi szerintem biztos lenne)

De O az apja oldalara hajlik hogy legyen. Probaltuk atbeszelni kit hivjuk el, hogy ne legyen sertodes de ha mar parom keresztanyukajat elhivjuk akkor mar borul a dolog.. mert akkor ugy allunk hogy mindenki mast is illik elhivni. Ez a 30-40 fo is csak a ferjem oldali csalad. Ebbe nincs barat rokon es felolem se senki. Aposom mar tavaly intezte a birkaporkoltet. Meg se kerdezte mit tervezunk hol tervezzuk, egyeltalan azt se kerdezte meg hogy meg lesz e keresztelve de mar intezte.

Oszinte leszek en szivem szerint azt a penzt inkabb a fiamra koltenem vagy belefizetnem a hitelunkbe, kozbe a keresztelot megtartanam ugy hogy a rokonok eljohetnek ha szeretnenek de fogadast utana csak a nagyszulok ded szulok es a keresztszuloknek tartanek. Ebbol marha nagy sertodes lenne. De mit tegyek ha nincs ra penzunk?! Ha lenne se oda tennem jelenleg

tegnap 22:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
Beszéljetek tételesen az anyagi helyzetetekről. Kilyen kiadások várnak a közel jövőben, mennyi bevétel lesz, a hétköznapi kiadások mellett mennyi vésztartalék jut és mennyi az extra szórakozásra. Ki fog jönni, hogy mennyi jutna egy családi ebédre. Ha a férjed még így is akar össznépi ebédet, akkor nézzétek meg, miről tudtok lemondani az ebéd javára és hamar kiderül, hogy összejön vagy sem.
tegnap 22:19
 2/13 A kérdező kommentje:

Itt nem is csak arrol van szo hogy kiszoritani azt az osszeget..hanem az hogy ki se akarok mert ha ott van az asztalon 400 000 forint akkor inkabb fizetek bele a hitelbe vagy akkor inkabb vasarolok elore a fiamnak belole amire szuksege van.

Inkabb arra akartam kilyukadni hogy ha lenne is annyink akkor is mas lenne a fontossagi sorrend.

tegnap 22:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell olyan sok embert meghívni? A keresztszülők, nagyszülők nem elegendően? Nekik pedig nem kerül olyan sokba az ellátás. Nagymamák segíthetnek elkészíteni, ha megtehetik, akkor bevásárolnak hozzá, és torták rendeltek, vagy a keresztszülők viszik. Ne hívjatok meg mindenkit. 🤷
tegnap 22:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem ezt megtartanám, ahogy mondod szűk családra. A gyerek keresztszülei, illetve nagyszülei, tesók, ha neked vagy a párodnak van (azok csaladja). Senki másnak nincs igazából szoros köze ehhez. Előre neg lehet főzni otthon a húslevest, apósod főzhet egy kisebb adag birkát, meg egy torta ennyi. Így van is rendezvény meg nincs is. Ez anyagilag sem vakmerő, főleg ha a birkát az apósod intézi.
tegnap 22:33
 5/13 anonim ***** válasza:
Jah és a sertődéshez annyit, hogy nyugodtan meg lehet nekik mondani, hogy anyagilag jelenleg ezt tudjátok megengedni. Hitelt fizettek, a gyereknek is sok minden kell. Értelmes családtagok ezt megértik, majd megbékélnek. Legyetek őszinték.
tegnap 22:36
 6/13 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Az ilyen sértődős rokonokat hagyjátok a francba.

Azt gondolnak, amit akarnak.

Azt nézzétek, hogy nektek mi a jó, mit engedhették meg.

tegnap 22:39
 7/13 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem az a csalad ahol barki barmit is megert, ez az oka annak hogy a ferjem rongyrazast csinalna, hogy ne hallgassuk utana ezt. Sajnalom mert megertem mert nem szeretne vitat se haragot..
tegnap 22:39
 8/13 A kérdező kommentje:

Beszeltunk arrol hogy itthon a kertbe fozunk, elvagyunk, iszogatunk, beszelgetunk.

De oda is berelni kell sorpadot.. asztalt. Nyilvan maga az etel , pia, udito olcsobban jon ki.

De ennyi emberre.. teljes atjarohaz lenne a hazunk.. plusz ennyi fore 1 wece? Foleg ha felontenek a garatra altatni se tudom oket sehol..

Teljesen tanacstalan vagyok

tegnap 22:42
 9/13 A kérdező kommentje:
Mar azt is beszeltuk ha aposom annyira nagy banzajt akar akkor rendezze meg es fizesse 🫢 nyilvan babakoszontore kaptunk tole egy kislany ruhaszettet a fiamnak😂 nem tudom mit alkotna 😂
tegnap 22:45
 10/13 anonim ***** válasza:
A férjednek nem elég indok az, hogy máshol jobb helye lenne ennek a pénznek? A kedves rokonok, akiket le akar nyűgözni a béke kedvéért, segítenek majd nektek? Kaptok pelenkát vagy pár öltözet babaruhát, esetleg a havi hiteltörlesztést fizetik, ha ti megetetitek őket egyszer? Biztos, hogy nem. Mégis mit nyertek azzal, ha 1-200 ezret kidobtok egy ebédre? Ezt kérdezd meg tőle, kozbent gedd elé a listát, amire költhetnétek inkább ennyi pénzt.
tegnap 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!