Mostanában fogom felhívni a papot időpontért,mert keresztelő lesz. Ha nem ő veszi fel,akkor dicsértessék- kel kell köszönni? Katólikus
Tudjuk értelmezni. És aki nem pap, annak miért kellene másként köszönni, mint Gizikének a sarki boltban?
"Keresztelő máredog kell!"
Aha, jól van. *buksisimi*
"Én tudom hogy nem"
Papnak sem kell "dicsértessék"-kel köszönni és igen, a plébánián dolgozónak is lehet azzal. A dicsértessék (a Jézus Krisztus) egy katolikus köszöntés, a szomszédnak is köszönhetsz így, illetve a papnak is mondhatod, hogy jó napot kívánok.
Szerintem is hanyagold a keresztelőt.. Nem sokat járhatsz egyházi közösségbe, ha nem tudod, hogy ott egymásnak is "Dicsértessékkel" szoktunk köszönni, kivéve mondjuk aki közelebbi barát, mert akkor szia....
Nálunk amúgy van keresztelési felkészítő a szülőknek is (szóval nem csak úgy megy, hogy kérsz egy időpontot és beesel), ahogy elnézem ezt a kérdést, egyáltalán nem hiába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!