A gyermek hány hónapos korában érdemes megtartani a keresztelőt?
Amikor ő úgy dönt, hogy fel akarja venni a vallást.
Egyébként lehetőleg ne ősszel/télen. A templomok amúgy is hidegek, én majdnem meghaltam babaként a keresztvíz miatt, mert megfáztam.
Pár hónapos korában.
Víz nem sok éri a babát, gyakorlatilag pár csepp a homlokát. Maximum annyi, hogy télen egy hideg templom valóban nem szerencsés tartózkodási hely egy órán át egy egészen kicsi babának.
Még az szól a tél ellen, hogy akkor a fél rokonság felsőlégúti panaszokkal küzd, pár éve a covid is itt van hozzá. Szóval az se jó, ha emiatt csonka lesz a vendégsereg, de az se, ha valaki behozza a vírust és a babától elkezdve a nagymamáig mindenki megbetegszik utána.
5-ös, én is pont arra gondoltam, hogy ideszabadult egy rakás ateista, akik eleve lepontozzák azt, aki megkereszteltetné a gyerekét. A nagyon toleráns emberkék.
Legyen nekik ez a legnagyobb örömük! :-))))))))))
Szerintem is egy enyhébb időt érdemes kinézni, de tényleg csak pár csepp éri, meg utána azt is le szokták törölni.
Nálunk egyébként csak a rokonság ülte végig az istentiszteletet, anyu csak akkor jött be velem, mikor a keresztelő következett. Nővéremmel megjárták, vele az egészet végig ülték és ahogy megszólalt az orgona, tesóm sírt. Érdemes egyeztetni a pappal, van-e lehetőség kint várakozni és ha igen, hol. :)
Írok még egyet ide, hogy dolgoztassam az ujjaitokat!
Mit szólnátok hozzá, lepontozók, ha kötelezővé tennék a keresztelést vagy más vallás rítusa szerinti hasonló szertartást? És nem maradhatna senki felekezeten kívül. Jó ötletnek tartanátok? Szavazzatok a zöld és piros gombokkal!
:-)))))))))))))))))
Mindössze 9-en pontoztatok le?
Összesen ennyi ateista van az országban?
Küzdjetek, küzdjetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!