Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyermek hány hónapos korában...

A gyermek hány hónapos korában érdemes megtartani a keresztelőt?

Figyelt kérdés

2022. szept. 1. 09:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
43%
Most októberben lesz a fiam keresztelője, 7 hónapos lesz akkor.
2022. szept. 1. 10:25
 12/25 anonim ***** válasza:
37%

Két és három hónaposan lettek megkeresztelve a gyerekeim.

Az első decemberben, a második áprilisban.

Időjárástól függetlenül számítsatok rá, hogy a templomban hűvös van. Mi egy fehér bundazsákot választottunk. Végigaludt majdnem mindent.

2022. szept. 1. 10:28
 13/25 anonim ***** válasza:
53%
Fiam Most lesz 7 éves , idén fogjuk megkeresztelni
2022. szept. 1. 10:38
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

Lényegében mindegy, nem muszáj sietni vele. Ahogy a többiek is írták, érdemes nyári időszakban tartani, hogy ne fázzon meg.

N

2022. szept. 1. 10:39
 15/25 anonim ***** válasza:
80%

Miből gondoljátok, hogy ateisták a lepontozók? Én ateistaként felpontoztam sok választ, le semmit.

Amúgy ha tényleg a vallás a fontos, akkor minél korábban, nem? Hiszen ha keresztelés nélkül hal meg a gyerek (nyilván ne történjen ilyen soha senkivel), akkor nem üdvözülhet tudtommal. Szóval lehet, hogy a valóban mélykeresztényeknek nem tetszettek a praktikusságot vizsgáló válaszok, mert vallásos embernek az lenne logikusabb, hogy minél hamarabb, tök mindegy az évszak. De ez csak az én ateista logikám.

Ha ez a szempont nem számít, akkor tényleg tökmindegy. Én a tavasz végét-nyár elejét mondanám, akkor talán nincs sem hideg, sem 40 fok.

2022. szept. 1. 10:55
 16/25 anonim ***** válasza:
29%
15-ös, ez nem így van. Keresztény vagyok (a kérdésre már válaszoltam), és határozottan kijelenthetem, hogy a Bibliában nincs olyan, hogy kereszteletlen gyermekek ne tartoznának Istenhez, ellenkezőleg, minden gyermek hozzá tartozik.
2022. szept. 1. 11:02
 17/25 anonim ***** válasza:
21%

Igazából szerintem nincs olyan hogy mikor érdemes. Teljesen rajtatok múlik. A mi lányunk 4 hónaposan lett megkeresztelte, rokonságban volt aki 1 évesen, de olyan is aki 7 évesen.

Többen írták, hogy télen nem a legszerencsésebb, mert hideg van a templomban. Ez így van.

A lányunk kereszteloje augusztusban volt, rövid ujjú szoknyában volt és harisnyában. 20 perc volt az egész

2022. szept. 1. 11:19
 18/25 anonim ***** válasza:
94%

"vallásos embernek az lenne logikusabb, hogy minél hamarabb, tök mindegy az évszak. De ez csak az én ateista logikám."

Igaz a logikád, katolikus keresztényként mondom. A katolikus egyházjogban benne is van, hogy a szülők kötelesek gondoskodni arról, hogy a gyermekek a születés után mielőbb megkapja a keresztséget, ezért akár már szülés előtt jelentkezzenek, hogy, ha szükséges, akkor a felkészülésük megtörténjen. (867. kánon)

Részben az üdvösség miatt (a keresztség szükséges az üdvösséghez, habár már nagyon alacsony a gyermekhalandóság). De másfelől azért is, mert nálunk a keresztség nem csak egy szép szertartás, hanem nem választható el a keresztény neveléstől. A keresztség által lesz a gyerek a keresztény közösség tagja, ahová a szülő is tartozik.

2022. szept. 1. 11:26
 19/25 anonim ***** válasza:
82%

Pont ebből volt probléma tavaly-tavaly előtt Dél-Amrikában. A pap rosszul keresztelte meg a gyerekeket, igazából 1 szót mondott csak rosszul, így az összes nála keresztelt gyerek keresztségét érvénytelenné tette a vatikán. A pap 20 éven át keresztelt, több ezer gyerekről van szó. És elég nagy esély van arra hogy ezen gyerekek közül 20 év alatt jópáran meghaltak, szóval a szüleik joggal érezhetik hogy a gyerekeik nem oda kerültek, ahova ők szánták őket.

Egyébként attól hogy valaki gyerek, nem jelenti azt hogy meg is üdvözül autómatikusan ha meghal kiskorában. A kereszteléskor gyakran el szokott hangzani hogy mindenki eredő bűnnel, ergó bűnösként szüleik. Mégha nem is csinált még semmit. A keresztelés a eredő bűnre a megoldás az Egyház szerint.

2022. szept. 1. 11:46
 20/25 anonim ***** válasza:
78%
Amikor eldöntötte,milyen vallású lesz.
2022. szept. 1. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!