Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szeretnek keresztelo utan...

Nem szeretnek keresztelo utan unnepseget de a csalad elvarja, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Lassan 5 honapos a kisfiam es habar szeretnenk megkeresztelni, es anyagilag ugy nagyjabol el is vagyunk bar plusz penzunk nincs de nem szeretnek nagy pucparadet csapni. Egyik oka ennek az anyagi vonzata mert 30-40 fore egy vagyon osszehozni egy ebedet plusz legyen suti udito es alkohol is. Nyilvan elvart mindenkitol hogy meg legyen hivva. Nem vagyok penzehes de tudom hogy nagyreszuk meg ajandekot se fog hozni.. Nagyreszuk meg babalatogatoba se jelentkeztek be.

Probaltam ezt a ferjemmel atbeszelni, hogy nincs felesleges 200 000 a zsebunkbe. ( Annyi szerintem biztos lenne)

De O az apja oldalara hajlik hogy legyen. Probaltuk atbeszelni kit hivjuk el, hogy ne legyen sertodes de ha mar parom keresztanyukajat elhivjuk akkor mar borul a dolog.. mert akkor ugy allunk hogy mindenki mast is illik elhivni. Ez a 30-40 fo is csak a ferjem oldali csalad. Ebbe nincs barat rokon es felolem se senki. Aposom mar tavaly intezte a birkaporkoltet. Meg se kerdezte mit tervezunk hol tervezzuk, egyeltalan azt se kerdezte meg hogy meg lesz e keresztelve de mar intezte.

Oszinte leszek en szivem szerint azt a penzt inkabb a fiamra koltenem vagy belefizetnem a hitelunkbe, kozbe a keresztelot megtartanam ugy hogy a rokonok eljohetnek ha szeretnenek de fogadast utana csak a nagyszulok ded szulok es a keresztszuloknek tartanek. Ebbol marha nagy sertodes lenne. De mit tegyek ha nincs ra penzunk?! Ha lenne se oda tennem jelenleg

febr. 6. 22:04
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Az a baj a baba koruli szabalyaim is vitat szulnek a csaladban mert van aki nem ert velem egyett.

Nem nagy dolgok, csak nyilvan nem az van amit ok akarnak. Igy mar eleve feszultseg van miattam. A ferjem ugy erzi hogy a sok vita miatt megszakad a kapcsolat majd mindenkivel. Pedig csak tiszteletbe kellene tartani a keresunket :) de ez mas tema. Az is lehet hogy veszek par darab csibet meghizlalom. Es akkor keresztelore szuper. De az a gond meg mindig nem megfelelo ez a haz fogadasra. Berelni termet ahova vihetunk mindent??! Hat fogalmam sincs. Lehet tenyleg az lesz hogy aki akar johet keresztelore es ennyi :) de ha valami atakar jonni? Mondjam azt hogy bocsi nem mert etterembe megyunk a szuk csaladdal?

febr. 6. 23:03
 12/34 anonim ***** válasza:
93%
Jaj szörnyű komolyan...ha valaki elvár ilyen nagy családi banzájt, akkor így van, fizesse ki..🤷‍♀️ Sajnálom, hogy ilyen erőszakos a férjed családja.
febr. 6. 23:30
 13/34 A kérdező kommentje:

Meg igazan nem kerult szoba, csak tenyket van kezelve az egesz hogy lesz es rongyrazos.

Most gondolkodok azon hogy mobil wecet mennyiert lehetne berelni?? !

febr. 6. 23:38
 14/34 anonim ***** válasza:
77%
Mobil wc? Minek? Nem mehetnek be a házba használni azt?
febr. 7. 06:29
 15/34 anonim ***** válasza:
84%

Szia! Mi olyanok vagyunk, akik szeretnek ünnepelni, így nálunk lesz keresztelő után egy ebéd, vacsora nagyjából 30-35 fővel( ez a szűk család, keresztszülők és néhány közeli barát). De ez nem kényszer, hanem örömmel csináljuk és nincs beleszólás senkinek, hogy kinek kéne jönnie. Egy biztos, hogy 200.000 forintból nem fogunk kijönni, pedig a rongyrázástól távol állunk.

Nem tudom merre laktok, nálunk vidéken lesz tartva. Ott kibéreljük a művelődési házat(ebben benne vannak asztalok, székek). Ha jó lenne az idő, külön van kinti bográcsolós rész hozzá, így lehetne főzni odakint is.

Kérdezzetek utána, hátha felétek is van ilyen lehetőség.

Amin spórolni tudtok, hogy megbeszélitek, kiosszátok: Juci mama olyan finom pogácsát süt, csináljon. Nálunk fel lett osztva, hogy pénzt, ajándékot ne adjon senki, de valaki intézi a tortát, a sütit, a sósat. Ami marad nekünk az a terembérlés, hidegtálak és az üdítő, alkohol (ha van nagyker a közeletekben jóval olcsóbban beszerezhetitek).

Ez az anyagi oldala.

A másik, hogy ha nincs kedvetekre, tényleg csak a szűk családot hívjátok meg. Tanuljatok meg kiállni magatokért, mert soha nem szállnak le rólatok. Nálunk anyósom és nagymamám hasonló erőszakos, "mit szól a rokon, falu, szomszéd" ember. Esküvőnk előtt durván le kellett többször állítani őket. Azóta rájöttek, hogy hiába beszélnek, mi döntünk és a nagy sértődős rokonoknál sincs akkora hiszti, mint gondolták.

Ezt első körben a férjednek kéne belátnia és intéznie. De amíg ő élvezi ezeket a nagy családos bulikat, nem sokat tehetsz.

Ha a gyereknél okoskodnak, ott is tarts ki az elveid mellett.

febr. 7. 07:30
 16/34 anonim ***** válasza:
83%
Muszaj egyáltalan tartani? Tartanak meg keresztelot? Azt hittem mar nem divat. Minek? Majd a suliban valaszthattok etika es hittan kozt aztan raer utana bermalkozni vagy mi. En 40 vagyok de mar anyukam azt mondta akkor sem volt divat,mikor en szulettem,névadóm volt. Vagy vidéken? Én városba egy ismerősnel sem hallottam keresztelőt.
febr. 7. 09:13
 17/34 anonim ***** válasza:
94%
Otthonra biztos nem szerveznék le én sem 30+embert. Már hatnál is gáz,hogy felváltva jár piásan mindenki pisilni és várni kell. Ha meg nem tud hazamenni, hívni kell neki taxit és viszi haza, fizesse ki. Biztos nem altatnék részeg embert.
febr. 7. 09:16
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

18 éve a tesóméknak volt egy nagy 300 fős lagzija. Tőlünk csak a szűk család volt, szülők, nagynénik, nagybácsik, keresztszülők, uncsitesók. A sógorom, összehívott fűt fát. A költségeket nagy részét anyámék állták, mert a sógor szülei idősek voltak, és nem tehetősek (anyámék sem tehetősek). Rohadt nagy kiadás lett, pocséklás a hordós sörrel is, a pincérek loptak sokat. Mit kaptak ajándékba? A sógorom felől felesleges kacatokat, olcsó tányér készlet, abból jó sokat. A videón látszott ez, mennyit adtak a menyasszonyi táncba. Pénz az olyan kevés volt ennyi főre, hogy szégyelték a ceremónia mesterrel bemondatni. Azt a pénzt is csak mifelőlünk adták a rokonok.

Persze a tányérkéazletes vendégek persze visszahívták őket lagziba, persze normálisan zsebbenyultak oda a tesómék, mert hát mit szólnak.

Bocsánat, a tesómék jutnak eszembe rólatok.

Állj ki az igazadért, mert akkor ezeknek a nagy buliknak nem lesz vége.

Köv. Ovis ballagás, álodzás, (bérmálás), általános iskola ballagás, szalagavató, érettségi buli, plusz szülinap, névnap.

Minden a tisztességes ember fizet rá. Ők úgyse fogják visszaadni.

febr. 7. 09:22
 19/34 anonim ***** válasza:
87%

Én ilyenről még nem is hallottam hogy egy keresztelőre kb a teljes családot meghívni. Nagyszülők és a testvéreitek (meg a tesók családja: férj,feleség, gyerek), de ennyi. Eszembe nem jutna több embert hívni és még nem is láttam erre példát.

Őket meg már egyszerűbb lenne elhívni egy étterembe egy ebédre. Ott is lehet előre tálakat rendelni amit addigra elkészítenek, így költségeket is előre fogjátok tudni (+ az üdítő, esetleg kávé de ezek már nem annyira nagy összegek)

Ugyanígy későbbiekben a ballagás, szülinap, stb-re is érvényes ez hogy a legszűkebb családot hívnám, meg hát így is látom a környezetemben is úgyhogy ez nekem teljesen érthetetlen hogy hogy várhatná ezt el valaki hogy hívd el még a szüleid testvéreit is meg a 20. rokont.

febr. 7. 10:27
 20/34 anonim ***** válasza:
81%

De minek ennyi ember?

Nekünk óriási családunk van, mégsem tartottunk óriási ünnepséget.

Mi voltunk, nagyszülők és keresztszülők

Ha valakinek nem tetszik, így járt.

Vagy aki pampog az fizessen.

febr. 7. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!