10 hónapos babám most kezdett el önállóan pár lépést tenni,azóta míg nem alszik el mélyen gyakran fel ül néha fel is áll álmában amint vissza fektetem alszik. Valakivel történt hasonló? Lehet oka a mozgásfejlődés?
Mert a korábban letettem és szépen magától elaludt babámat az istenért sem tudtam elaltatni, felálltam, kimentem ordított (sírni meg sosem hagynám). De tényleg. Próbáltam ringatni, meg minden technikát. Végül csak az vált be, hogy kitoltam az alvásidejét és hulla fáradtan tettem le ringatva. Ugyanez nap közben. Nekem ekkor már csak 1x aludt és így a fentléte jó 1.5-2 órával hosszabb lett napközben. Aludt vagy 12 órát összesen jó esetben az éjjeli meg a nappali alvásával. Ezenkívül addig többnyire átaludta az éjszakákat (fogzás, néhai éhség miatt nem mindig de javarészt sima volt) és elkezdett 2x is kelni. Csak én altathattam vissza az apja nem. És meg kellett várnom amíg elaludt a kezemben, úgy tudtam csak lerakni. Első ébredésnél 15-30 perc alatt ez megvolt. Na de a másodiknál...15 perc és 2 óra között minden volt. Kb 2 hónap volt ez az időszak. Fokozatosan lett rosszabb, a 2 hetes csúcsnál szerintem minden nap sírtam, majd elkezdett jobb lenni.
Amúgy napközben is levakarhatatlan volt. Ha fél métert arrébb ment az már rekord volt.
Nagyon sok szepás játékot játszottam vele, ami segített az altatásnál de nem oldotta meg.
Altatásnál sosem vettem magam mellé mert sokan mondják az sem segít, ugyanúgy kel, cserébe ha vége az időszaknak nem lehet visszaszoktatni a kiságyába (vagy nagyon nagyon nehezen). Így én inkább végigszenvedtem azt a 2 hónapot. (Ebből a 2 hónapból utolsó pár hétnél elkezdett jobb lenni.)
Most 17 hónapos. És járni 9 hósan kezdett, a szepa is kb akkor kezdődött és 2 hónapig tartott.
8 hónaposan kezdett el mászni? Általában afelé szokott lenni egy alvásborulás a mozgás miatt. Nekem ez egyben volt a szepával szerintem.
Magától alszik vissza? Nekem is van, hogy megébred és visszaalszik magától, ha minden adott. Nem fáj semmije, nem éhes. De mostanában beszédfejlődés miatt nehezen tud, vagy a fog miatt.
Ez a szeparációs szorongás nem mindenkinél az alvásra megy rá. Nálunk többnyire arra ment mert ugye "egyedül" aludt el, külön szobában is van.
Most mondanám, hogy ne aggódj, de tudom nem segít. Én csak annyit mondok, amit így visszanézve magamnak is. Túléltem. Nehezebbnek tűnt akkor, mint így visszaemlékezve. Simán lehet, hogy nektek egyáltalán nem fog emiatt kelni. Nekem korábban jobb alvó volt, mint most. Most már van kis tudata és jár az agya is. Beszédfejlődésnél onnan tudom, hogy elaludt, hogy abbahagyja a dumálást :D
Hidd el jobb lesz. Illetve úgy mondom lesznek nehezebb időszakok. Azt megtanultam, hogy ne szokjak a jóhoz :D és mindig arra vágytam, hogy nagyobb legyen mert akkor majd könnyebb lesz. Aha...nagyon nem. Nehezebb sokkal viszont sokkal de sokkal élvezetesebb is.
Amúgy nálunk is most megfázás van. 2x kelt este, 1x 15 perc alatt visszaaludt, másodiknál 2 órán keresztül fent volt. Mikor elaludt, letettük és felkelt. :D amúgy hozzáteszem 1 évesen lecseréltük a rácsát szimpla leesésgátlóra, 2 hete meg kapott egy padlóágyat. Van amikor a kamerán látom, hogy a szőnyegen alszik. Akkor még vissza is kell raknom az ágyába. Szerencsére ez csak minden 4. Nap van és sosem kel rá fel.
Ja és hogy tetőzzem a dolgokat, 1 hónap és jön mellé a kistesó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!