Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy alakult a mozgásfejlődés?...

Hogy alakult a mozgásfejlődés? Másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Van egy 6 hónapos babám.Eddig nem aggódtam mert már hasról hátra mindkét irányba, hátról hasra egyik irányba forog+tengelye körül is. Viszont a másik irányba nem akar sehogy se így voltunk gyógytornásznàl ahol kiderült hogy a többi forgás se szabályos mert nem egyik lábát rakja a másikon át és úgy fordul hanem felhúzza mindkét lábát és így nincs törzs csavarodas sem. A ti babátok a papírforma szerint szabályosan csinálta a mozdulatokat? Ha nem az kihatott a későbbi mozgásra? Járunk most majd tornára meg itthon is gyakorolunk, csak kíváncsi vagyok mert ha nem lenne gond az egyik oldallal nekem ez nem tűnt volna fel(első gyerek)

nov. 21. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem eleinte az enyém is úgy forgott, hogy mindkét lábát felemelte és eldőlt oldalra, aztán jött ez a csavarodós forgás. De ő már 3 hónaposan az oldalára fordult, 5 hónaposan minden irányba forgott, egy napig se volt féloldalas.
nov. 21. 20:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Az enyém 6 honaposan fordult és ő is úgy hogy mindkét lábát emelte. Később jött nála is a csavarodás. Szerintem normális dolog. Féloldalasan kúszott pl, dévényes aztmondta az is természetes dolog. Azóta már mászik, kapaszkodva lépeget. Szépen csinál mindent.
nov. 21. 22:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, nekem unokahúgom vergődését volt alkalmam végig nézni, mert hipotón és mindent később csinált☹️. Emlékszem, mennyit motiváltam, hogy forduljon, de már egyáltalán nem emlékszem pontosan, hogy kell.

Kisfiam nekem is első gyerek és az elejétől parázom, hogy minden rendben van-e, mert ő pont az ellentéte, mindent korábban csinál. Azt meg tudom, hogy az is lehet baj. Szóval múltkor, amikor a 3 hónapos státusz előtt 1héttel hátára fordult hasról, kaptam az alkalmon és megnézettem a videót a védőnővel, hogy úgy kell-e. (Igen.)

nov. 22. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!