8 hónapos gyerek nem ül de már feláll. Dévényeshez küldtek. Hasonló helyzetűek, hogy alakult a mozgásfejlődés?
"mert ugye alapból a már ülni tudó babák csak letottyannak a popsijukra,"
Neeem. Éppenhogy ÍGY tanulnak meg ülni sokan. Úgy, hogy állasból letonnyannak. Nem az ül így le, aki már tud.
Az én kisfiam:
8 hónapos koráig csak kúszott, aztán felállt a kanapéba kapaszkodva, úgy ellépegetett.
10 hónaposan kezdett mászni.
11 hónaposan ült ki.
14 hónaposan indult el.
Sosem vittem sehová. Egészségesen fejlődött, most 19 hónapos, beszél, finommotorikája rendben, 1 éves kora óta tud kanállal és villával enni... kisebb, nagyobb kudarcokkal :)
A babák nem mindig tankönyv szerint fejlődnek.
Én csak azt néztem, hogy ne maradjon egy mozgásfejlődési lépcső sem. Felcserélte, hát felcserélte. Neki így volt jó
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld.
Engem annyira nem aggaszt, védőnő nyaggat, inkább miatta kezdtem el telefonálgatni. Kicsit jobb, hogy olvasok hasonló tapasztalatokat.
Nekem már 9 hónapos, szabályosan kúszik 2 hónapja, támaszkodva kiül térdelésből, negykezlábra áll, egyszer-kétszer már felállt, de nem mászik.
Engem is a védőnő paráztat, korai fejlesztőbe küldött, ahol azt mondták 10-11 hónapos koráig kell másznia, és csak mászás után ülnie. Minket 1 hónap múlvára hívtak vissza, hogy "megnyugodjon a védőnő".
Mindenhol azt olvasom, hogy 8-10 hónapos kor között kezdenek a babák mászni, sehol, de tényleg sehol nem írják, hogy egy 8-9 hónaposnak már mindenképp kellene, vagy hogy ha feláll egy baba akkor tuti kihagyja a mászást. Fogalmam sincs vigyem-e még valahova máshova, főleg hogy a férjem is mindent később csinált, szóval van erre öröklött hajlam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!