Honnan tudom hogy feszes az izma a babámnak?
Ezek kozul meg semmit nem kell csinalnia 6 honaposan, csak forogni. Kuszas 8 honap, ules, maszas 10 honap. De ha gyanakszol, nyugodtan elviheted neurologushoz, abbol bajotok nem nagyon lesz.
A kerdesedre valaszolva amugy en sehogy nem tudtam, hogy mi baja a gyereknek, de amikor valoban kesett a mozgasfejlodese, elvittem neurologushoz es o megmondta. De biztos vannak esetek, amikor valaki ranez es egyertelmuen latja, hogy van valami baj laikuskent is.
De nyilvan orvos mondja ki.
Bocsi, 1-es vagyok, valamiert beneztem a baba korat, nem ittam ma meg kavet. 🤦♀️
Ha mar 8 honapos, a kuszasnak lassan mennie kene, szoval akkor tuti elvinnem most orvoshoz.
Miért pont feszes? Ha lógatja a fejét, akkor nyaknál valószínűleg ellenkezőleg, túl laza, hipotón.
Neurológushoz vidd, ne közvetlenül gyógytornászhoz!
Minket a 2 hónapos státuszról küldtek neurológushoz, mert ülésbe húzásnál nem tartotta a fejét, fura, hogy nálatok ez még most sem probléma.
(Amúgy nálunk tényleg feszességet állapítottak meg, ami néha párosul nyaki hipotóniával, mint nálunk.)
Innen is látszik amúgy, hogy agy sima gyógytornász (konduktor, dévényes stb.) nem kompetens, hisz ő csak az okozatra reagált, pedig ezekkel a tünetekkel elég valószínű, hogy valami izomtónus-probléma áll a háttérben, amit viszont jobb lenne minél előbb elkezdeni kezelni.
Én is kérnék a házidokitól beutalót fejlődésneurológushoz, vagy vinném magánba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!