Akinek megkésett mozgásfejlődésű volt a babája, mikor kezdett ülni, mászni, járni?
Mi most benne vagyunk és még nagyon az elején... 6 hónapos és most kezd igazán forogni, más, nála fiatalabb babák meg már másznak lassan. Nem tud a tenyerén támaszkodni, maga körül hason forogva közlekedni. A neurológus szerint várhatóan mindent utolsó pillanatban vagy későn fog kezdeni.
Elkeserítő, mert nagyon szeretem és nagyon aggódom érte, hogy hosszú távon mit fog ez jelenteni. Lehet, hogy semmit, lehet, hogy valami súlyosabbnak az előszobája. Nagyon nehezen indult a kis közös életünk, úgyhogy én amilyen nyugodt voltam a várandósságom alatt, most egy merő ideggörcs vagyok. Szerintem csak akkor nyugszom majd meg, ha járni fog meg látszik rajta, hogy érti amit mondunk. Addig nem.
Ülni 13 hónaposan, mászni 14 hónaposan, járni 18 hónaposan.
Folyamatos intenzív terápia mellett.
Amitől tartottunk, hogy az értelme is érintett, ezt mondták a szakemberek is. Többször leírták, hogy nem éri el az átlagot.
Késett a beszédfejlődése is.
Szerencsére kiderült, hogy "csak" autista, de ép értelmű, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!