Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék a mozgasfejlődésé...

Mit tehetnék a mozgasfejlődéséért?

Figyelt kérdés
Kislányom nemsokára 8 hónapos. Kereken 6 hónapos kezdett kuszni aminek nagyon örültem, aztán emelgette a popóját meg volt az előre hátra hintazas, ennek ellenére még nem kezdett el mászni. Viszont kB 1 hete kezelhetetlen, mert csak állni akar. Ha leulok mellé a szőnyegre megállás nélkül húzza fel magát rajtam. Ha nem ülök mellé hanem pl igyekszek haladni a hazimunkaval akkor csak kúszik utánam sírva. Nem tudom mit tegyek. Aggaszt az állás (mert nem mondhatom tankönyvinek olyan kis instabil az egész) és aggaszt h még egyáltalán ülni sem tud. Nem tudom mit csináljak. Ha megprobalom letenni az allasbol akkor csak sír és nyafog. Eddig gyönyörűen elvolt,hason fekve játszott...most semmilyen játék nem köti le csak állni meg állni. H segítsek neki a maszasban illetve az ülésen?

ma 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Esetleg egy dévényest kérdezz meg.

De pl nálunk a második fiam csinálta azt, hogy 5 hónaposan kúszni kezdett, 7 hónaposan mindenen felkapaszkodott és így huppant le ülésbe, nem annyira álldogált. Aztán 8 hónaposan a mászás is megindult szépen, később pedig elkezdett rendesen állni.

Külön én nem avatkoztam be a mozgásfejlődésébe, 6 hetesen azért voltunk a dévényesnél, mert nagyon feszes volt az egyik oldala és támaszkodásból eldőlt. Ő ránézett a kúszására is, hogy ezek után minden rendben halad-e, szerintem téged is meg tudna nyugtatni.

ma 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Szia. :) én kislányom 7 hónaposan kezdett kúszni, viszont négykézláb hintázni már 6 hónapos korától... 7,5 hónapos volt elkezdtem neki megmutatni a feltérdelést.. Egy matrac volt letéve a földre amire a játékait tettem... És kis segítséggel sikerült feltérdelnie a matrac mellett...aztán vissza tettem hasra és teljesen egyedül feltérdelt megint a játékai után... A térdelésből megmutattam neki, hogy oldalra kell kitenni a popóját és úgy tud kiülni.. 3-4 próbálkozás után sikerült neki egyedül is. Láttam, hogy nagyon stabilan ül, ezért megmutattam neki négykézláb állásból is, hogyan kell kitennie a popsiát, 1-2 nap párszor gyakoroltuk. Aztán kb 3.ik nap arra lettem figyelmes, hogy kiült egyedül négykézlábból... De ülésből nemtudott pozíciót változtatni, :D azt is megmutattam, hogyan tegye a kis kezét és a lábát aztán sikerült egyedül is... Ez 1 hét leforgása alatt... 2 nappal később arra mentem be a szobába, hogy áll a kiságyban 🤣 és sétáll körbe körbe :) Mászni 8 hónaposan kezdett, azt is megmutattam neki úgy ahogy videókban láttam, gyakoroltunk 1-2 napig pár percet, míg nem éreztem, hogy rossz neki. Aztán eltelt pár nap és elkezdett mászni. 🤗 Próbáld meg segíteni őt, hogy hogyan tudja váltva tenni a kezecskéit és a lábacskáit.. Tegyél elé valami motivációt, egy kettő rá tudnak kapni 🤗
ma 14:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, hagyd!

Nincs miért beavatkoznod, majd rájön, hogyan jöjjön le. Csak árt az ok nélküli beavatkozás.

Gyt, konduktor

ma 15:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell beavatkozni, nem kell tanítani.

Rájön magától, ha nem akkor keress fel szakembert.

ma 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is csak az előzőeket tudom mondani.

Sehogy.

Nekem is elöbb állt, majd rá egy hónapra kezdett el mászni.

Ha rosszul tanitasz neki valamit, még rosszul is elsülhet. Hagyd, had jöjjön rá egyedül. Nincs elkésve.

Ha pedig mégiscsak segíteni akarnál, inkabb egy szakembert keress fel vele.

ma 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!