8 hónapos lesz jövő héten, de még mindig nem kúszik, és ülni sem tud. Azon agyaltam, ez vajon részben az én hibám-e (pl. nem motiválom eleget, túl sok játék van körülötte vagy kevesebbet kéne játszanom vele és hagyni egyedül érvényesülni stb.) Én rontok el valamit? Vele egy idős babák a környezetünkben ülnek, kúsznak, másznak, van aki már fel is állt. Nem türelmetlenkrdem, és tudom, minden baba más ütemben fejlődik, csak gátja sem akarok lenni ennek.
júl. 12. 20:34
1/5 anonim válasza:
6-9 hó között "kell" elkezdeni kúszni, 9-10 hónaposan ülnek fel maguktól. Semmiről nincs lemaradva! Majd ráérez a kúszásra is. Forogni azért forog, gondolom? Picit tedd messzebb a játékokat, hogy elinduljon értük esetleg. De ennyi. Sztem semmit nem csinálsz rosszul!
júl. 12. 20:38
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, forogni szépen forog (leginkább így jut el A-ból B-be is), ill. a hasán is forgatja magát.
júl. 12. 20:54
3/5 anonim válasza:
Minket 8 honaposan mar tovabbkuldott a gyerekorvos neurologushoz, mindenki mast mond, de nala a kuszas hatara 8 honap. Ules es maszas 10.
Jo is, hogy lelkiismeretes volt, mert akkor derult ki hogy a kisfiam izomzata enyhen hipoton,addig ugy nem nagyon tunt fel, mindent idoben csinalt. De ez se okoz mindenkinel bajt, nalunk eppen okozott, masnal meg mas van.
Kiirtak gyogytornat es tsmt tornat. Igy is nagyon sokat kesett a mozgasfejlodese, orulok, hogy nem vartunk.
júl. 12. 21:10
4/5 anonim válasza:
A fiam 8,5 hónapos korban kezdett kúszni. Még nem ül 9 hónapos lesz. Nem aggódom, mert még nincs elkésve. Te se aggódj. Nem ugyanúgy fejlődnek a babák. Az én fiam csomó mást előbb csinált, más gyerek meg mást csinál előbb, mert nincs két egyforma baba.
júl. 12. 21:19
5/5 anonim válasza:
Egy dolgot ne tegyél! Ne hibáztasd magad! ❤️ Vannak gyorsabban és lassabban fejlődő babák. Az én kisfiam hipotón... Jártunk gyógytornára, majd tsmt-re. Neurológusnál is voltunk. Rengeteget sírtam és magamat okoltam. Egyébként én úgy tudom, hogy 9 hónapos korig kéne elkezdeni a kúszást. Az én fiam 8,5 hónaposan kezdte. Holnap lesz 18 hónapos, és pár napja megtette az első 3-4 lépést önállóan.
Egyébként a gyógytornászunk és a gyerekorvosunk is azt mondja, hogy mindig saját magához mérjük a fejlődést. Mire 2 éves lesz, ugyanazt fogja csinálni, mint a többiek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!