Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha csak felső testből...

Baj ha csak felső testből fordul, kinyomja a fenekét hason?

Figyelt kérdés
4,5 hónapos a lányom. Igyekszik gyakorolni a forgást (éjjel is) azonban, mindenét irányba próbál fordulni, de egyenlőre csak felső testből megy neki, így elég ferde/furcsa pózt vesz fel. Ha hasra teszem tartja a fejét, aztán a fejét leteszi és elkezdi a fenekét nyomni ki és löki magát előre. Alkartámasz nem igazán van/volt eddig. Csak könyökölve tartja a fejét, vagy oldalra kinyujtott kézzel, meg sem próbálja magát kinyomni, ha segitenék is neki abba a percben vissza huzza a kezét vagy oldalra nyújtja és csapkod vele.. játékért még nem nyúl hason csak nézi. Persze nem várok sokat, csak érdekel hogy ez így rendben van vagy nem? (Első baba)

máj. 8. 07:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen oké, az én kislányom pontosan ugyanezt csinálta, amit írsz, konduktornak videót is mutattam róla, és ő is mondta, hogy ezzel nincs semmi baj. Most már 5,5 hós és a hasról hátra forgást már másképp is csinálgatja, alkartámaszból leteszi a földre a fejét és úgy fordul hátra. Néha még bepróbálja a hason pucsítós módszert is, de úgy általában bem is szokott sikerülni neki. 😊
máj. 8. 08:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez egy kicsit megnyugtatott. Én is és a férjem is félünk hogy a gerincének nem jó ez a póz. A fejét is eléggé hátra hajtja közben.
máj. 8. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne izguljatok, a babátoknak most az a dolga, hogy próbálgassa ezeket a mozdulatokat, rá fog jönni, hogy a legjobb neki, nem kell túlinstruálni sem. :)
máj. 8. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Teljesen bele fer. 6 hónapos kor korul szoktak teljesen megtanulni ezt. Enyem 5 hónapos es a hatra fordulas meg nem megy, de az agyban olyan akrobata mutatvanyokat csinal, hogy azt hiszem sokszor kitori a nyakat... oldalra, hasra fordult, kinyomja a feneket, fejet Maga ala hajtja. Semmi baja.
máj. 8. 11:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor nem aggódom. 😊 Egyébként nem szeret hason lenni. Max 5-10 perc, aztán jön a sírás. Gondolom emiatt sem sikerült még kinyomnia magát. Remélem idővel sikerül neki 🙈
máj. 8. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!