8 hónapos baba nem kúszik, nem áll fel, nem ül és a hátára sem fordul. Baj lehet? Vám köztetek olyan akinél ez előfordult és minden rendben lett végül?
De van izomtónus eloszlási zavara, vagy bármi ami akadályozhatja a mozgásfejlődését? Fejlődésneurológus mit javasolt?
Én tsmt-re nem vinném ilyen pici korban, de konduktor vagy szomatopedagógus jó ötlet. Helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál ingyen felmérik és kaphat fejlesztést, ha szükséges. Hátról hasra fordul?
Mi jarunk tsmt-re 9 hos koratol kezdve, lehet mar veluk is gyakorlatokat csinalni, egyenileg tervezik meg,hogy mit.
De nekunk ezt a gyogytorna mellett javasolta a neurologus. Onmagaban nem helyettesiti a gyogytornat peldaul.
Szoval mindenkeppen ki kene talalni, hogy most mi is kell nektek. De ez orvosi kompetencia volna.
Nézesd meg mással lehet gyógytorna kell. Fejlődésneurológia, gyerekorvos stb.
DE azt senki nem írta ezért írom. A felállás, felülés, kúszás azt még nem baj ha nem tudja. Az átfordulas oda vissza igen azt tudnia kellene már. Azért mindenképp nézesd meg mással is, de azt ne várd, hogy már most ülljön, álljon meg kússzon. Az még odébb van.
Elméletileg a dévényes nézi hogy van e valami feszesség stb. Masszírozza is. Fejlődésneurológus áprilisban rendben talált mindent de akkor kellett ugye már hasra fordulnia ami akkor meg is volt.
Most viszont nagyon keveset forog hasra is pedig már olyan sokszor csinálta. A hátára 2x fordult de azt sem láttam csak tudom hogy hason volt és mire bementem már háton volt. De ezt sem mostanában és lehet ez is csak a véletlen műve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!