3,5 hónapos baba fejjel esett a parkettára, honnan tudhatom, hogy van e baj?
40 cmről igazából fordult le a kanapéról, koppant a feje, rá másodpercekre fel is sírt, viszonylag hamar meg is nyugodott 5 percen belül. Lett puklija ami piros volt de vizesborogattam és hideg kanalat tettem hozzá, nem nyomtam (kórházba érve elmúlt neki). Esést követő 20 percre elálmosodott, nem rögtön hanem bóbiskolva aludt el kb 20 percre, magától fel kelt.(védőnő szerint az ijjedségtől elaludt) Nem hányt. Bevittük a Heim Pálba ahol bent is tartottak minket éjszaka, nem mondtak semmit, de én mégis nagyon aggodók, nem elég, hogy a bűntudattal küzdök de folyamatosan figyelem és ott tartok, hogy "fél órával többet aludt akkor biztos a fejsérülés miatt" vagy nem tudom...
Gyerekorvos konkrétan le szar a történtekkel együtt, kórházba annyit mondtak, hogy semmi baj, de csak a reflexeit nézték. Nem kérdőjelezek meg senkit, főleg nem orvost, de elegendő vizsgálatot végeztek?
#11! Kedves tőled, hogy nem kívánod, mert képzeld, nem vagyok nagyon okos, az én gyerekem is leeshet, bárkivel megtörténhet. Nem is írtam, hogy nem. De ha te 5centire voltál tőle, akkor valószínűleg háttal, mert 5 centi nem olyan áthidalhatatlan távolság, hogy nem lehet meg ugrani, amíg a gyerek fordul egyet.
Egy 3,5 hónapos se és egy 5 hónapos se mászik még fel egyedül sehova. Ő akkor van ott, ha oda rakják. Ha nem vagyok benne biztos, hogy nem tud leesni, nem rakom oda. De a legfontosabb, ha oda raktam és leesett, akkor tanulok belőle és máskor nem fordul elő. Pont ezt írtam a kérdezőnek. Nem úgy veszem, mint amit az #1 válaszoló írt, nem baj, majd leesik holnap is, meg a jövőhéten is. A 3.gyerek mellé meg már oda se ülök, mert nem is gyerek az aki nem esik fejre.
Pont a többedik gyereknél kéne lenni a legkevesebb szülői figyelmetlenségből adódó balesetnek, mert akkor több a tapasztalat és ki tudod védeni, mert felhasználod, nem lesz@rod.
23, mi meg nem voltunk háttal fél másodpercre se. Ennyike.
Ami megelőzhető, megelőzöm. Alap pl:, hogy egy kéz mindig a gyereken, ha ágyon, pelenkázón, a padló szintjénél magasabban van.
Később esnek a gyerekek eleget maguktól is, nem kell még segíteni is őket ebben.
24
Teljesen igazad van
Minek rakod át az orrszívót az asztalra.
Gyerek lerak kiságyba aztán majd kiviszed
Vagy ha át is rakod akkor ahogy írták a másik kezed a gyereken
Ez az egyik kéz a gyereken alap dolog volt régen is és most is
Ha nem érem el nem hagyom ott
Ez nem okoskodás és tökéleteskedés hanem egy minimum odafigyelés ha már gyereket vállaltam!
#23! Igen, láttam, de amikor írtam, azt még nem olvastam.
Értem, hogy fél másodperc, de a helyes az lett volna, ha nem tudod, közben fél kézzel fogni a gyereket, akkor addig nem rakod le az orrszívót se. Ez a megelőzés. Ezt tanítják egyébként babamentő tanfolyamon is.
Tehát, te hibáztál akkor ott. Pont. Emiatt természetesen nem kell egész életedben lelkiismeret furdalást érezned, de az se egy normális reakció, hogy, aki meg nem követett el ilyen hibát (lehet elkövetett 100másikat), mindennek elhordod, meg sz@ranyázod, mint a #24 válaszolót. Te lehet, hogy nem vagy nála rosszabb anya, de jobb se leszel attól, hogy a te gyereked leesett, az övé meg nem.
27# elhiheted, hogy nem te szrtad a spanyolviaszt, és nem is a másik okoskodó azzal, hogy ezt elmondtad nekem, mivel így szoktam csinálni, és megsugom, mindenki más is. Mindenkiben ott van az ösztön, hogy vigyáz a gyerekere, ezt tanulni se kell, hogy így meg úgy kell csinálni. De emberek vagyunk, és ha 100bol 1x valami mégse úgy jön össze, mert mondjuk aznap már a 20. Agyfszt kapjuk valamiért, és nem tudunk minden másodpercben 100%osan koncentrálni..miért magyarázkodok? A normális emberek nyilván tudjak, hogy ettől még lehet jó és gondoskodó szülő valaki, azok meg, akik olyan tökéletesek, mint ti, úgyse fognak lealacsonyodni a mi szintunkre.🥲
UI.: de, okoskodás, és tokeleteskedes, amit csináltok. Nem tudom, mit szeretnétek kompenzálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!