Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tart a szorulás/székrek...

Meddig tart a szorulás/székrekedés a hozzátáplálás kezdése után?

Figyelt kérdés
A gyógyszertárba mentem tegnap azzal a problémával, hogy székrekedése van a babának a hozzátáplálás óta és van-e valami ötlete mit adjak neki. A gyógyszertárban mondta a nő, hogy 1,5 évig akármit csinálok szorulása lesz mert meg kell szokja az emésztése hogy nem csak tápszert bont le.. Tényleg így fog kinlódni és sírni szegény amíg meg nem szokja az emésztése? Kinek mikor rendeződött ez a székrekedés gond? Egyébként nálunk a keményebb kaki a gond. Ha nagy ritkán lágyabb az gond nélkül megy, észre se veszem sokszor mikor csinál "csomagot" csak ha sűrűn figyelem a pelust. Egyébként vizet iszik rendesen mellette, próbáltam vízzel/teával/tápszerrel hígitani a pürét hogy hátha akkor nem lesz gond de ígyis van. A családban persze kapom a jó tanácsokat pl. Cukros kamilla teát adjak neki, cukros répalevet adjak, hasonlók. A cukros kamilla teát próbáltam de nem segített. Probiotikumot is probáltam, nem segített. Valakinek valami ötlet?

aug. 13. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Valóban idő kell neki, de azért nem 1,5 év. Figyeld meg milyen étel okoz neki szorulást és mi lazítja a székletét. Középsőm 2 hónapon keresztül gyümölcsnek csak szilvát és dinnyét kapott mert attól jó volt neki. Krumpli, banán (valakinek alma) biztosan megfogják, répa is. Cékla, édesburgonya, tök, általában lazítják. De tényleg egyéni, hogy kinek mi. Próbálgass, de nem kell cukros csodaszer.

Most nálam a kicsinél soha nem volt gond, tehát nem törvényszerű.

aug. 13. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ha látjuk hogy erőlködik a kakival akkor kap egy csepp (holle) babaolajat a püréjébe. Általában az segít neki, és nem fáj tőle a hasa
aug. 13. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
A fiamnál kb 1,5-2 hónapig tartott, amíg bizonyos ételek székrekedést okoztak. A lányomnál konkrétan semmi gond nem volt. (Ugyanazokat adtam nekik, 13 hónap van köztük)
aug. 13. 12:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem muszáj, hogy szorulasa legyen

Nekem sem fiamnak sem lányomnak nem volt

Amúgy orvossal beszeltel, vagy csak a patikusra hagyatkozol?

aug. 13. 12:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem orvossal is. Meg kell szokja az emésztése ő is azt mondta.
aug. 13. 15:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne cukrot adj neki, hanem olajat. A másik kérdésedben is írták már, hogy keverj a pürébe egy kiskanál olajat.

Cukros tea... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

A kamilla ráadásul szárít, éppen hasmenésre szokták adni🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

aug. 13. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond hogy jó magyar szokás minden püréhez répát meg krumplit rakni.Na pont ettől van a gyerekednek székrekedése. Zöld zöldséget kell adni a legtöbbet, szilvakompót stb és nincs gond.
aug. 13. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!