3,5 hónapos baba fejjel esett a parkettára, honnan
tudhatom, hogy van e baj?
Figyelt kérdés
40 cmről igazából fordult le a kanapéról, koppant a feje, rá másodpercekre fel is sírt, viszonylag hamar meg is nyugodott 5 percen belül. Lett puklija ami piros volt de vizesborogattam és hideg kanalat tettem hozzá, nem nyomtam (kórházba érve elmúlt neki). Esést követő 20 percre elálmosodott, nem rögtön hanem bóbiskolva aludt el kb 20 percre, magától fel kelt.(védőnő szerint az ijjedségtől elaludt) Nem hányt. Bevittük a Heim Pálba ahol bent is tartottak minket éjszaka, nem mondtak semmit, de én mégis nagyon aggodók, nem elég, hogy a bűntudattal küzdök de folyamatosan figyelem és ott tartok, hogy "fél órával többet aludt akkor biztos a fejsérülés miatt" vagy nem tudom...
Gyerekorvos konkrétan le szar a történtekkel együtt, kórházba annyit mondtak, hogy semmi baj, de csak a reflexeit nézték. Nem kérdőjelezek meg senkit, főleg nem orvost, de elegendő vizsgálatot végeztek?
10# a gyerekem mellett voltam kb 5 centiméterre, amikor 5,5 hónaposan leesett az ágyról. Mellettem, aki MINDIG mindkét szememet rajta tartom, kb még alvás közben is. De a "baj" fél másodperc alatt is megtörténhet akkor is, ha ott vagy mellette. Nem kívánom, hogy üssön vissza a karma, és koppanj nagyot, mert akkor talán a te gyerekednek lenne baja, és neki nem akarom ezt, de téged saját magadat nagyon is leckeztessen meg az élet, amikor így belerugsz anyakba, akiknek maguknak is buntudatuk volt/van nyilván, ha esett/esik a gyerekük, de mindent nem tudsz kivédeni, te nagyon okos.
aug. 13. 19:17
12/55 anonim válasza:
A kórházban megtették a szükségeseket. Ennél többet panasz nélkül nem csinálnak. Nekem pici korában ugyan egyik gyerek se esett le sehonnan, de amióta járnak, hát úgy néznek ki folyton, mint akiket rendszeresen és módszeresen vernek. Pedig nagyon figyelek rájuk, de 2 fiú és eszement gyorsak. Idővel tényleg megszokod, és már ha véresen is jön oda, csak sóhajtva szeded elő a kötszert.
aug. 13. 19:22
13/55 anonim válasza:
Sosem értettem hogy tud egy baba leesni bárhonnan is.
Ha már mocorog, forog akkor nem hagyom ott, kiságyba, járókába teszem ha nem tudok rá figyelni.
Amúgy meg beteg dolog ennyi idő után ezen rugózni
aug. 13. 19:38
14/55 anonim válasza:
#10 egy igazi osanya, akinek még soha nem esett le a gyereke sehonnan sem és soha nem volt még balesete sem.
aug. 13. 19:55
15/55 anonim válasza:
14, nincs egyedül vele. Nekem és még nagyon sokunknak túlélte úgy a gyereke a csecsemőkort, hogy nem esett le soha sehonnan, amíg meg nem tanult önállóan felmászni valahova. De akkor már ugyebár nem csecsemő, hanem kisgyerek.
aug. 13. 20:41
16/55 anonim válasza:
15# és amikor már önállóan fel tudott mászni valahova, nem voltál mellette minden ezredmasodpercben? Vagy ott voltál, mégis leesett? Ejnye bejnye :)
aug. 13. 20:54
17/55 anonim válasza:
16, itt csecsemokrol van szó, nem kis gyerekekről akik már fel tudnak mászni pl a kanapéra.
Nekem sem esett le egyik gyerekem sem soha sehonnan amíg csecsemők voltak.
A két éves fiam amióta megtanult járni, folyamatosan potyog.
De szerintem ez nem egyenlő azzal, hogy egy 3 hónapos kisbabát olyan helyen hagy valaki, ahonnan leeshet.
Kérdező, nem történt nagyobb baj, elmúlt rég a dolog, máskor ne hagyd ott, vagy ha ott vagy mellette akkor figyelj ne masszon , ne forogjon az agy szele felé.
aug. 13. 21:08
18/55 anonim válasza:
17# de olyan buták és eloiteletesek vagytok, ne haragudjatok...nem kell ahhoz magára hagyni, hogy leessen, megusse magát. A legnagyobb szülői odafigyelés mellett is megtörténhet bármi. Az, hogy veletek nem volt ilyen, szerencse, de ne legyetek rá büszkék, nem a ti érdemetek. Más is figyel, csak valaki szerencsés, és nem történik baleset mégis, mással meg igen.🤷
aug. 13. 21:10
19/55 anonim válasza:
18
2 gyerek mellett sosem történt ilyen pedig a kisebb is már 4 lesz
Hova teszitek őket hogy le tudnak esni pár hónapos korban?
Ha pedig olyan helyre teszem akkor ott vagyok mellette...
aug. 13. 21:15
20/55 anonim válasza:
19# én írtam, hogy mellette voltam, és úgy esett le. Egy fél pillanatra fordultam el - többre tényleg nem - amíg az orrszivo porszívót letettem az ágy melletti asztalra, és ő addig lefordult. 🤦 Azóta nem volt velem ilyen, eltelt azóta 4 hónap, szóval nem, nem vagyok az a fajta anya, aki szrik bele a dolgokba, sőt, nagyon odafigyelek mindenre. De ez ilyen, elég egy pillanat, és bárkivel megeshet ilyesmi, csak nyilván az olyan csucsszuperekkel nem, mint te.🥲
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!