3,5 hónapos baba fejjel esett a parkettára, honnan tudhatom, hogy van e baj?
40 cmről igazából fordult le a kanapéról, koppant a feje, rá másodpercekre fel is sírt, viszonylag hamar meg is nyugodott 5 percen belül. Lett puklija ami piros volt de vizesborogattam és hideg kanalat tettem hozzá, nem nyomtam (kórházba érve elmúlt neki). Esést követő 20 percre elálmosodott, nem rögtön hanem bóbiskolva aludt el kb 20 percre, magától fel kelt.(védőnő szerint az ijjedségtől elaludt) Nem hányt. Bevittük a Heim Pálba ahol bent is tartottak minket éjszaka, nem mondtak semmit, de én mégis nagyon aggodók, nem elég, hogy a bűntudattal küzdök de folyamatosan figyelem és ott tartok, hogy "fél órával többet aludt akkor biztos a fejsérülés miatt" vagy nem tudom...
Gyerekorvos konkrétan le szar a történtekkel együtt, kórházba annyit mondtak, hogy semmi baj, de csak a reflexeit nézték. Nem kérdőjelezek meg senkit, főleg nem orvost, de elegendő vizsgálatot végeztek?
Első baba?
Bocsi, hogy ezt kérdezem, de látszik. A bűntudatot értem, de kösd fel a gatyádat, mert innentől csak rosszabb lesz. Esik majd fél éven belül napi többször is.
Figyelj, az első 24 óra a kritikus mindig, ha azon túl van, akkor nincs teendő. A babák koponyája nagyon rugalmas még. Hidd el nem sz*rná le a gyerekorvos, ha komolyabb esetről lenne szó.
Mi kislányunk is pár napja leesett a kanapéról. 9 hónapos, nagyot koppant, a homlokán és az orrán volt egy piros folt. Szerintem megijedt, mert ő is, nem ordítva sírt, hanem olyan keservesen, csendesebben.
Semmi baja nem lett szerencsére, utána körbemászkálta a lakást, jókedvű volt.
Másnapra elmúlt a piros folt, én nem csináltam vele semmit. Figyeltem, hogy nem-e aluszékony, nem hányt...
Nyilván a bűntudat nekem is megvan a mai napig. De szerintem is lesz ez még rosszabb is.
Első igen..
Kórházba este az ápoló csak legyintett, hogy a 3. gyerek után fel se veszem ha leesik a kanapéról. Ami oké persze, 3,5 hónapos azt hittem, hogy törékeny a kis fejük és maradandó idegi sérülése lesz vagy valami.
Csak a kórházba is olyan érdekesen vették fel és vizgsálták meg. Mint kiderült mi voltunk aznap a 17. "minoros" sérült ami nem vigasztal, csak konkrétabb választ akartam meg komolyabb vizgsálatokra számítottam.
Előző hét csütörtökön történt ez az eset. Péntek reggel óta itthon vagyunk.
Koppanást követően pár mpre sírt is, de hamar megnyugodott, nem hányt.
Kérdező, milyen "komolyabb vizsgálatokra" számítottál?
Azt tették, ami ilyekor a protokoll, megvizsgálták a gyerekedet, bent tartottak titeket éjszakára, aztán másnap haza is mehettetek, mert szerencsére nem történt baj.
Napok óta otthon vagytok, a gyerekednek semmi baja az égvilágon.
Ne légy ennyire paramami, mert a saját dolgodat fogod megnehezíteni, így meg fogsz bolondulni (értsd jól).
Onnan, hogy a 3,5hónapos gyereked fejre esett. Ez már önmagában baj.
#1! Nem, egyáltalán nem normális dolog, se első, se sokadik gyereknél.Itt nem egy járni tanulóról van szó, aki a saját lábában is elbotlik napi 5x és ösztönösen előre rakja a kezét esésnél, hanem egy 3,5 hónaposról, aki azért tud fejre esni, mert magára hagyták olyan helyen, ahonnan leeshet. NEM hagyunk csecsemőt olyan helyen, ahonnan le tud esni! Aki meg ezt a 3.gyerekre se tanulja meg, az inkább ne szóljon semmit.
Kérdező! Engedd el! Tanultál belőle, legközelebb jobban figyelsz. Minden megtettek a kórházban, amit kellett, napok óta jól van, semmi baja, nincs további teendő. Megúszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!