Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A natúr joghurt miért tiltólis...

A natúr joghurt miért tiltólistás?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 29. 11:09
 81/95 anonim ***** válasza:
67%

Pedig ahogy szervezett búzatermesztés is csak egy ideje van, tűz használat is csak egy újszerű találmány. Az ember történelmének nagyobb részében a természet része volt. Ezzel együtt igen, valami olyasmi van, hogy nem tudunk teljesen jól emészteni nyers húst. De nyers zöldséget sem. Ezeket nehéz megemészteni, más állatok sem biztos hogy tökéletesen emésztik meg - a főtt húshoz, zöldséghez képest.

Valószínűleg a hús "tökéletlen" emésztése is megszolgálja a célt. Tartar beafsteak? :D

2013. máj. 7. 07:33
 82/95 anonim ***** válasza:
100%

A marhának is vissza kell öklendeznie a zöld növényi részeket, hogy meg tudja emészteni, nekünk ez nem opció.

Meg is lehet nézni, hányak küzdenek emésztési gondokkal, akik nyersen esznek húst.

2013. máj. 7. 08:38
 83/95 anonim ***** válasza:
67%

De akik hőkezelve eszik azok is szintúgy küzdenek :D

Igen, végső soron az evés nem könnyű. És a húsok versenyeznek a növényekkel, hogy melyik nehezebben emészthető. Én meg jól alápörkölök egy kilaj csirkeszívnek, és egészen biztos hogy könnyebben emészthetővé válik. Amit a zöldségekkel fogok művelni (úgy feltárom a kis sejtjeiket, hogy még egy Crohn-beteg is megemésztené őket) az már korhatáros.

2013. máj. 7. 08:49
 84/95 anonim ***** válasza:
21%

Nem az a baj, ha valaki paleózik, és nem furfangos ellenérveket mondok, semmi bajom vele, csak tényleg szeretném megérteni, de sajnos furfangos érveket sem hallottam mellette, ami miatt kipróbálnám.

A másik, hogy nem fogok kuncsorogni inzulinért, semmi bajom szerencsére, kicsit úgy érzem magam, mint aki bekerült egy szektába, hogy ez így jó és kész, és ez a kuncsorgás szó nálam kiveri a biztosítékot, mert szerintem ez sértő. Már bocsánat!

2013. máj. 7. 12:19
 85/95 anonim ***** válasza:
73%

Akkor legfeljebb nekem kellene bocsánatot kérnem.

Én viszont nem teszem, de leírom miért. Mert egy beteg társadalomban élünk, ahol az emberek tovább folytatják a megbetegítő életmódot, semmi kivetnivalót nem látnak ebben, és tényleg rengetegen járnak inzulinért a gyógyszertárba, mert egyébként hamar meghalnának (habár létezik gyógyszermentes kezelés és gyógyulás, de erről nem szabad beszélni).

Tehát én élek a figyelemfelkeltő és célzottan ripacs fogalmazás, viselkedés eszközével (de nem kell ezt szeretni bennem).

Ezzel egyszerre örülök, ha valaki jól van.

Sajnos rengetegen távolról sincsenek jól.

2013. máj. 7. 12:29
 86/95 Boram válasza:
78%

Ez jó ennyi hülyeséget így végigolvasni.

Mondjuk volt azért sok jó hozzászólás de valahogy ezeket néhány agydaganatos lepontozta. (részemről ment a pozitív)

Te nagyharcos, mondok egy titkot a nagy paleoról a nagyszüleim hetente 1* max 2* ettek húst inkább tejterméket ch fogyasztottak és persze kemény munkával elégették a "fölös" szénhidrátot. Mind megélték, a 82 évet.

Szóval ennyit a sok összehordott buta állításaidról.

Van valami anyag a tejben ami valóban zsírfelhalmozásra készteti a szervezetet de minden más élelmiszerrel is ez van. lásd szója Ca kivonóhatása, spenót stb..

Itt inkább az életmód, stressz és az a sok szemét amit élelmiszer gyanánt megveszünk ez a ludas, de a városokat valóban nehéz ellátni friss tartósítószermentes táplálékkal.

Igazából most akartam publikálni de elárulom nektek, az öregedés legnagyobb ellenszerét megtaláltam. Az élő szervezet legnagyobb gyilkosa a zoxigén tehát ettől kell megfosztani a szervezetet. Ha nincs jelen ergó nincs oxidáció, rákos sejt, nincs sejtmegújúlási kényszer stb..

Tuti besteller lenne az egyéb áltudományos marhaság mellett :)

2013. máj. 9. 13:30
 87/95 Boram válasza:
80%

Ja a feldolgozott tejtermékeket azért az emberek többsége igen jól hasznosítja. Inkább a mennyiség és az összetétel arány a fontos. Pl a japánok messze a legtöbb tojást eszik és hírből sem ismerik a koleszterint. A tengeri halakra azt mondják egészséges, de arról már nem beszélnek hogy egyre több mérgező toxin van bennük amit természetesen mi emberek a tengerekbe öntünk és még folytathatnám.

Mi mindenevők vagyunk hés az évezredek során bővítettük a táplálék forrásainkat lehet szídni a gabonaféléket és van banne igazság, de másfelől ekkora populációt kiszolgálni lehetetlen és ha nem lennének igencsak annyit élnének mint a paleós őseemberek úgy 30 évet.

Viccesnek tartom ahol az az etalon ahol egy olyan életformát hasonlítanak össze a jelenlegivel ahol gyakorlatilag nincs is minta a 60-80 éves emberekről, mivel meg sem élték innetől kezdve az egész csak találgatás.

Arról nem is beszélve hogy a társadalom, civilizáció, kultúra ott emelkedett ahol az általad károsnak vélt élelmiszerek megjelentek, beleértve az orvostudományt.

Az ok egyszerű volt idejük mással foglalkozni és nem merítette ki az egész napjukat a táplálék hajkurászása.

Persze ez a jelenlegi élelmiszer kultúra nem tökéletes de mondjon már valaki valami okosat egy jobbra ami globálisan is működőképes a gyakorlatban.

2013. máj. 9. 13:51
 88/95 Boram válasza:
23%

"Vadászó-gyűjtögető (primitív) életforma mellett élnek 60 évnél tovább. "

Bocs de aki ilyen sületlenségeket állít azzal nem érdemes vitatkozni. nem akarok magas labdát adni.

A következő állításod az ízületekről meg annyit hogy az őskorban gyakorlatilag szétment jóval korábban (csontszövet alapján).

Nem fogok egy elvakult fanatistával háborúzni akinek az internetten lévő szemét tartalmakkal szemben nem alakult ki szűrőfunkciója, és nulla szakmai hozzáértése van. Bocsánat ha ezzel megbántalak de ez az igazság.

2013. máj. 9. 14:20
 89/95 anonim ***** válasza:
36%

Félreismersz.

Nem arról van szó, hogy nincs szakmai érvelésem, szimplán nem pazarlom a dolgot fanatikus tejivókra.

Nem tudom honnan veszed, hogy vadászó-gyűjtögetőknél szétmennek az ízületek, ellenben a nyugati társadalmakban (konkrétan ITT) rengeteg ízületproblémás embert ismerek. De hát menj be egy kórházba, és nézz szét.

Hogy milyen állapotban voltak emberek tej és gabonaevés nélkül? Antropológiának hívják a tudományt ami ezzel foglalkozik. Érdemes foglalkozni ezzel kicsit.

Nem értem miért akarsz olyan táplálékot nyomatni, ami eleve nem lehet természetes a számodra. Ha pedig az egészségügyi aggályai kerülnek szóba, akkor rögtön nem lehet baj vele. Már hogy ne lehetne baj vele? :) Beteg társadalomban élsz, semmire nem mondhatod, hogy biztonságos mivel az emberek zöme nem egészséges.

Amikor átlagéletkorról beszélünk, vegyük figyelembe hogy primitív kultúrákban magas gyermekhalandóság a jellemző, és ez lehúzza a statisztikát. Ilyen esetben kiderül hogy szívgyógyszer, orvosok és dietetikusok nélkül a gyermekhalandóságtól eltekintve olyan átlagéletkort kapnánk az ősembernél, mint ma Magyarországon.

Nagy előrelépés történt azóta :D

2013. máj. 9. 14:49
 90/95 anonim ***** válasza:
26%

tej nem kell -ok. részemről lezárva.

De:

szerintem van valami kegyetlenség és durva materialista szemlélet a gabonával szemben- mikor a 7 milliárd ember nagyobb részének napi néhány marok gabonaféle jut - enni. És élni. Mint fentebb mondtam (nem azért, hogy kigúnyoljatok, leröhögjetek,nem, gondoljátok át..)

A tájegységenként megfelelő gabona az élet szinonimája-

és ezért: szent. Az élet szentsége.

Nekem gyanús, hogy a kenyér és a víz nem lehet eredendően emberellenes.

Más, hogy szennyezik a vizet, és hamisítják a kenyeret- ez NEM ide tartozik - ez elvi kérdés! És gyakorlati feladat: legyen mindenkinek tiszta ivóvize és szívvel-lélekkel elkészített kenyere! Aki sütött már kenyeret, tudja, mennyi szeretetet lehet "belesütni". Tessék kipróbálni, én megtettem.:))

Nem fogja senki az éhezőket húst-hússal táplálni.

És soha nem volt ilyen:

1.aki így evett köszvényben fordult le a felhalmozódó húgysavtól.

2.az állatokat levágják (előtte kínozva, hormonokkal tömve, de ez most nem ide tartozik ugyanúgy, ahogy a rossz élelmiszer technológiák sem) -kész, vége -míg állattenyésztéskor hosszan ad táplálékot -tejtermék, tojás)

3. Egyáltalán nem vagyunk olyanok "mint az ősember" Még a földrajzi szélességből is adódnak szubtilis finom különbségek az emberi organizációban (pl a sarkköröknél kisebb a máj, nagyobb a tüdő - a délköröknél fordítva) hát még évezredek alatt.

Szabad egy kicsit kiemelni a fejünket az anyag világából, mert az csak egy része a világunknak. És igen, itt és most nem azonos a 100, 200, 1000 évvel ezelőttivel, és ezáltal más a feladatunk is.

Mennyi magány van fakó aranyában.

Éjeink holdja már nem az a hold,

mit Ádám látott. Az emberi esték

nagy századai csordultig betöltik

ősi zokogással. Nézd. A te tükröd.

(Jorge LUuis Borges, A HOLD, Somlyó György fordítása)

-aa-

2013. máj. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!