A natúr joghurt miért tiltólistás?
38./39.
Szendi nem kutató tudós, miért állítod be ilyennek? Ő biztos nem követi el a vizsgálatokat, de lehet mellébeszélni.
A kínaiak elég csórók, melléje sokan vannak. Nem jó dolgukban esznek sok rizst. Újra leírom, hogy az ismétlés bevésse: a cukorbaj legrégebbi kezelése az akupunktúra. Szerinted mennyire lehet jó a rizs alapú táplálkozásforma? :D
Igen, ez itt a probléma, hogy ezek nincsenek alátámasztva, mert az általad említett emberek nemcsak a glutént hagyják abba, hanem elkezdenek sok növényt enni, a javulásukat okozhatja pusztán a kellő mennyiségű vitamin is...
A tej elhagyásától még senki sem lett jobban, max fogyott, ha az volt a fő energiaforrása, de ha a mangótól hízott volna el és abból eszik kevesebbet, ugyanúgy jobban lenne.
Nincs sajnos hiteles forrásod semelyik elméletedre sem, semmivel sem tudod alátámasztani.
Az egyértelmű, hogy mind amely élelmiszerekről most szó van, magas GI indexszel bírnak, így nem ajánlott a rendszeres fogyasztásuk, DE nem azért, mert glutén meg inzulin meg a tököm tudja, mi van még benne.
#42: Bizony, ez nem egyszerű, abban igazad van, máshol is olvastam (vegán oldalon speciel), hogy valaki simán lehet jól a paleótol csak azért, mert pl. kiesnek a mindenféle nem igazán evésre alkalmas cuccal tömött készételek. (De persze rosszul is lehet, ha mindenféle rossz minőségű bolti húst kezd el enni hirtelen.)
Én nem próbálok meggyőzni senkit, elég, ha magam rá tudok ébredni, mi nekem a jó, de én az életmódváltásom előtt is rengeteg, nem kis részben nyers zöldséget és valamivel kevesebb gyümölcsöt ettem, olajos magvakat is ettem (ha nem is oly sokat, mint most), mégsem éreztem magam olyan jól, mint lehetett volna (bár különösebb bajom nem volt) s egy szerencsés ponton a párommal együtt megvilágosodtunk, hogy erről a glutén tehet (minimális laktóz volt az életünkben, mert az idők folyamán eltűnt, kezdve a tejjel. nem esett jól). Én eléggé érzem a jótékony hatást, s ezt el tudom mondani másoknak, de ennyi. Szomorúnak tartom, hogy az embereknek általában minimális fogalmaim vannak arról, mit kéne enniük s úgy kell szinte mindennel szembemenve rájönni, mi a jó.
A diab. hormonális anyagcsere betegség, ami bezony a HKO akupunktúrával is kezelhető. Természetesen gyógyuláshoz kell hozzá a lowcarb táplálkozás is.
Sajna ha egyszerűek vagyunk, akkor sem tehetjük meg, hogy kidobjuk az ablakon a tejjel/gluténnal kapcsolatos kételyeket. Úgy érzem tudom mit érzel, egyszerűbb lenne úgy felfogni a táp.tudományt mint glikémiás indexek és kalóriák könnyű hálózata, hát mégsem így van.
Ezt ne vedd személyes sértésnek, ne tapossa az egódat, egyszerűen a világ összetettebb mint hinnéd és nem tudsz mindent róla. Én sem tudok, sőt nem is fogok mindent tudni. Azért a beteg, elhízott embereknek említsd meg a lowcarb tej-gluténmentes táplálkozást, mert lehet nekik igazi szükségük van rá :)
És mint primitív de megbonthatatlan érvet újra felhozom, végső soron az emberek egészsége a lényeg. Amin segít a tej-gluténmentes táplálkozás, tehát ebben egyezzünk ki, a többi vitához kutatások ezreit lehetne elemezni, ezt teszik Szendiék és más okosok, ami nagyon helyes.. Azért ezek nélkül is lehet látni a dolgok körvonalát.
Olvasgathatsz a tej kínai megközelítéséről is, a búza leírásáról kínai szemmel. Érdekes lesz.
"A diab. akupunktúrával is kezelhető."
HA ennyire egyszerü lenne a kezelés, akkor a cukorbetegeket nem diétára fognák, meg gyógyszereznék öket, hanem egyszerüen felirnák nekik a heti/havi akupunktúra-kezelést és senkinek sem lenne többé ilyen betegsége. (Ma már minden európai országban VAN akupunktúra-kezelés, AZ nem lenne kifogás, hogy nincs rá lehetöség.)
Azt meg, hogy a diabetes kialakulásához köze lenne a gabonafélék fogyasztásának, még senki nem bizonyitotta be. Ugyanis MINDEN fejlett társadalomban napi szinten fogyasztanak gabonát, ennek ELLENÉRE nem lesz minden ember diabetes-beteg, márpedig a TE ÁLLÍTÁSAID alapján annak kellene lennie.
RÁJÖTTEM végre, mi a bajod, sikerült végre megértenem!
Te nem a paleohoz ragaszkodsz!
A modern orvoslás ellen vagy! Láttam már, hogy az antibiotikumokat és egyéb modern gyógyszereket is "fikázod".
Hát itt van a kutya elásva, te abból indulsz ki, hogy minden orvos csak rosszat akar a betegének a gyógyszerrel, mert ez az érdeke, te adnál egy rákos betegnek is c-vitamin kúrát modern kezelések helyett.
Értem már, mi neked a bajod, a paleoval csak palástolod, te az orvostudomány ellen vagy.
Ügyes. Nem egészen ez az igazság, még mindig egyszerűsített, de igen jó következtetés. Elismerésem!
Valóban nem ragaszkodom a paleóhoz. De ugyan ennyire nincs nekem 'bajom' sem. Ha a többségnek jó a nyugati orvoslás, ki vagyok én hogy ezzel ne értsek egyet? :)
Vicces, de a rákbeteg nagyjából hasonló esélyekkel indul modern és drága gyógyszerekkel mint c-vitaminnal, leginkább megelőzni kellene mert kezelni már nem nagyon lehet. Itt újfent csődöt mondott a nyugati gyógyászat (még a megelőzésben is).
"HA ennyire egyszerü lenne a kezelés, akkor a cukorbetegeket nem diétára fognák, meg gyógyszereznék öket, hanem egyszerüen felirnák nekik a heti/havi akupunktúra-kezelést és senkinek sem lenne többé ilyen betegsége."
Te nagyon ártatlanul gondolkodsz... Ott a gyógyszerlobby, az orvosok többségének ellenállása az alternatív gyógymódok iránt... Még akkor is hülyének néznek, ha nem akarsz ósdi eszközökkel szenvedni, hanem egy sokkal emberibb alternatívát választasz, ha eltörik a kulcscsontod vagy a csuklód... Vannak orvosok, akik élesen bírálják a többiek zömét, szerintem nem ok nélkül. Nem olyan fantasztikus az orvostudomány és alkalmazása, ahogy azt gondolod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!