A natúr joghurt miért tiltólistás?
"túl van lihegve a jelentősége"
Saját elmélet?
"Érdekes meglátás, hogy meginni a tejet morbid, de megenni a húst szabad."
Vávávárjunk, én kapásból fel tudok sorolni 2.. nem, még 3 emlőst is, amelyik húst ragadoz (pedig elég egyszerű és buta vagyok, nyilván van még 100 meg 1000 másik is).
Másik állat tejét viszont ki is issza egyedül a Földön..? :O
Nem köszi, nem próbálkozom be a fent írtakkal, pont ellenkezőleg.
Tudnál nekem referenciákat linkelni, könyveket, irodalmat, ami meggyőzhet engem is? Szívesen olvasnék többet a dologról.
Köszi előre is.
Kizárt. HA valóban érdekel, akkor elkezded böngészni a tények-tévhitek oldalt, Szendi cikkeket vagy könyveket, Robb Wolf könyveket. Én már nem linkelgetek komoly forrásokat, amikre aztán lehet legyinteni, meg tucatra is lehet legyinteni.
Ha érdekel a téma, tények-tévhitek.hu-ról kiindulva bőséggel mindent megtalálsz.
Nem, rohadtul nem voltak vele tisztában és még ma sincsenek!
Pár ember kitalálta, hogy a glutén rossz. Mivel tudja ezt alátámasztani? Pár önmaga által kreált elmélettel, amit meggyőzően ad elő? Ennyi erővel lehet irtani a zsidókat, mert Hitler is rohadt meggyőző tudott lenni a saját baromságait illetően!
Nem vagyunk tisztában velük, csak szeretnénk. Keleti táplálkozástudományról beszélsz, amikor a rizs a legalapvetőbb élelmiszer ott, egy mondatodban többször mondasz ellent saját magadnak, csak olvasd vissza, miket írsz:)
Értem én, hogy téged ez a pár állítás nagyon meggyőzött, és szinte már sajátodnak vallod, de annyira hiteltelenül adod elő, mert próbálsz érveket felsorakoztatni. Akik ezt kitalálták, hitelesen adják elő a saját marhaságaikat, de ha ez mástól már irtó hülyén hangzik, az nem feltétlenül igaz, max. egy lehetőség.
A tejjel az irdatlan cukortartalma a probléma, ez tény, felesleges hirtelen ennyi cukor a testnek, de az egyéb légből kapott ötletek megalapozatlanok.
Ha az ember nem lenne képes ennyi mindent megenni és energiát nyerni belőle, már kihalt volna, lásd pl. panda. Nem eszik mást, csak bambuszhajtást, alig van 2000 belőle. Nézd meg a koalát, csak eukaliptusz jó neki, meg lehet számolni, mennyi koala maradt. Egy faj minél inkább korlátozza magát táplálkozás terén, annál kisebb a túlélési esélye is.
"néhány évezredes keleti táplálkozástudomány, ....már tökéletesen tisztában voltak vele mit okoz például a túl sok rizs"
Szerinted nem hülyeség, amit írsz!?!?
A (távol)keletiek - mert ugye rájuk, kinaiakra hivatkozol a válaszaidban - éppen nem a túl SOK rizz fogyasztása ellen vannak, ott MINDEN embernek a napi rizs az, ami miatt életben maradnak, NEMHOGY kerülnék a rizs fogyasztását!!!!
@ Gyulusss: A harcmüves által menlegett "hiteles" forrásokat olyan "szakértök" követik el, mint az általa emlitett Szendi is, aki programozó volt eredetileg, amig ki nem rúgták, utána kezdett "táplákozástudományi szakember" lenni - amivel mások zsebéböl szedi ki a pénzt, de egyátalán semmi szakértelme sincs.
Ugyanez érvényes MINDEN egyéb "forrására" is, nincs egyetlen olyan köztük, amit szakember állitana.
A harcmüves szektás szinten agymosott, és mindig ugyanazt a pár dolgot emliti, de sajnos NEM VITAKÉPES, mert gondolkdoás NÉLKÜL szajkózza a mondókáját.
Nem mondok ellent önmagamnak.
Kínában sok rizst esznek, és? Mit tudsz még a kínai táplálkozásról, a Taoista tudományokról, barátom? Annál hogy fő táplálék a rizs, némileg összetettebb a kép.
Tudtad hogy a cukorbetegség egyik legősibb kezelési módja (keményítő alapú táplálkozás mellett) az akupunktúra? Ebből milyen konzekvenciákat vonunk le?
Nem találta ki pár ember hogy a glutén rossz. Szimplán nem eszed és jobban leszel. Az a megfogalmazás hogy "rossz" elég gyermeteg. Valakinek az a jó ha beteg, neki a glutén nem rossz :D
Csak akinek elege van egy csomó fölösleges krónikus szenvedésből, azok számára rossz a glutén, és ők mellőzik a fogyasztását, és jobban lesznek.
Mindig abból indulunk ki hogy a glutén rossz mert betegségeket okoz. NEM! A betegségek kellenek, egész társadalmak élvezik őket. Mennyi dagadt csaj unatkozna délutánonként ha nem lenne PM problémája, nem kellene orvoshoz járniuk gyógyszerért, nem szenvednének a menstruációtól.. vagy írhatnék sok minden mást. Unalmasabb lenne a világ pl. glutén nélkül.
Sórbert norbert mi a tetűsörtét tenne a rétesébe, ha a glutén 'rossz' lenne? :D Mi lenne az update1, 100% szójaliszt? Nem lehet így sarkítani, ami nekem fölösleges mocsok az nektek lehet tökéletes, így a glutén sem rossz, csak valakik távolról sem tartanak rá igényt. A tejjel is ez a helyzet amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!