A natúr joghurt miért tiltólistás?
"Mindenütt azt olvasom, hogy a felnőttek többsége nem tudja megemészteni a tejet... "
Ez OLVASOD, aa felnöttek többségének meg NINCS semmi baja sem a tejtöl. (Kivéve négány ázsiaia népcsoportot)
Aki meg kövér az országban, az NEM a tej/tejtermék fogyasztásától lesz az, hanem a sok zsiros kajától meg az adalékokkal telerakott "korszerü" élelmiszerektöl.
Ezelött 100 évvel még nem sokan voltak elhizottak - kivéve, akiknek túl sok pénze volt, és emiatt zabálhattak, amennyit akartak - , pedig akkor a legtöbben tejen-kenyéren éltek, és a cukorbetegség jóformán ismeretlen volt.
Azt csak a harcoska tudja elhinni, hogy valaki cukorbeteg, vagy Morbus Cohn-ja van - szerinte a tejtöl - de NEM VESZI észre az illetö, hogy ez a baja!!!!
#9: Az anyatej a saját faj megfelelő korban ivott teje. az rendben van. De a laktáz nagyon sok embernél már nincs meg megfelelő mennyiségben,
#11: Márpedig a bolti az ipari. Az élelmiszeripar állítja elő, nem házi. Nem azt írtam, hogy nincs köze tehénhez...
#12: Te csak tudod... Az emberek többségének igenis van baja a tejtől (nemcsak Ázsiában), nem én találtam ki s nem is speckó összeesküvés oldalakon olvastam ezt. De tagadd csak nyugodtan, nekem aztán nem fáj.
A zsírral nincs baj, fogyni is remekül lehet vele, elég sok ember megtette már :)
Egyébként én még nem láttam embert, akinek semmi baja ne lett volna tejtől.
Egy haverom (nagy tejivó) már újév óta xarul van, eddig bírta szerintem a tejet, de nem teszi le. Én vele azonosítom az emberek többségét :D
Hát valamitől sz.arul is kell lenni, a betegség már létforma ahogyan a rossz közérzet, rossz emésztés, kellemetlen hasi panaszok mind.. divatosak lettek.
A mindenben egy az érdekes. Az hogy nincs benne tej 8D
Azt vágjátok, hogy baromi sokan még a túróban/tejfölben lévő kevés tejcukorra is érzékenyek? Hát, ez van. Függ ám attól is, hogy mellette mondjuk lisztet esznek-e, sokszor az tovább ront a látványos helyzeten.
A tejfehérje, növekedési hormon hatása meg nem olyan látványos. Attól hogy az erjesztett tej nem okoz valakinél fo.sást, még az ekcémái vagy a rákja vagy a zsigeri zsírja vagy egy autoimmun kialakuló betegsége, ízületi fájdalmai még összefüggésben vannak vele. Csak nem fo.sik, és máris jól tolerálja a tejterméket? :/ Sajna ez így kicsit felszínes megállapítás.
de hát a sok hústól is vannak bajok: köszvény és társai
/a sok hús nem zabálást jelent, hanem hogy mindennap. Annyi jó zöldséget meg sajnos már nem tudunk enni,amennyi kellene, ahhoz egy őserdőben kéne lakni. Igen, a laktóz is sokaknál csak kisebb mennyiségben tolerálható, sajt, túró, kefír.
Most vagyok 56 éves, amióta tudok magamról, naponta iszom tejet, eszek tejtermékeket - és a pár héttel ezelötti konrtollvizsgálat szerint minden értékem tökéletes.
De NEM CSAK ÉN vagyok igy, hanem az ismeretségi körömben a közel azonos korú (illetve részben 5-15 évvel idösebbek között) senkinek nincs semmi baja a rendszres tej/tejtermék fogyaszása "ellenére".
Ha az általam ismert 300 emberböl 280-nak nincs baja, akkor nem valószinü, hogy a tej annyira ártalmas lenne.
Az, hogy a harcmüves válaszoló szélmalomharcot folytat a tej ellen, és az általa olvasott pár információt - amit "természetesen" NEM szakemberek irtak - dogmaként kezeli és szektásként ismételgeti, NEM VÁLTOZTAT azon a tényen, hogy amiket állit, az TAPASZTALATOK alapján nem állja meg a helyét.
Mellesleg minden olyan természeti nép, ahol rendszeresen fogyasztanak tejet, arról hires, hogy ott az emberek rendszeresen 100 éves kort megérnek, MÉGHOZZÁ úgy, hogy ilyen idösen ugyanúgy dolgoznak, mint a középkorúak.
Az, hogy Kinában egy szekta résztvevöi tej (és mindenféle MUNKA) nélkül életben maradnak, NEM JELENTI azt, hogy az egész emberiségre vonatkoztatva jó lenne az ilyen életmód.
Természetesen, ha valaki allergiás a tejre, az más, de azért mert létezik ilyen ember, igen nagyfokú hülyeség az összes többit is "eltiltani" töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!