Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A natúr joghurt miért tiltólis...

A natúr joghurt miért tiltólistás?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 29. 11:09
 61/95 anonim ***** válasza:
0%

Harcmüves: "És akkor mi kell ahhoz, hogy valakinek igaza legyen? "

Ahhoz, hogy valakinek BIZONYITOTTAN igaza legyen/lehessen, ELÖSZÖR is TUDOMÁNYOS KUTATÁSOKAT kell végeznie.

Mégpedig ez nem azt jelenti, hogy "szerintem" ez van, vagy "valahol él néhány ember, aki igy táplálkozik" - ez NEM bizonyitás, semmiképpen nem tudományos, ezek a legjobb esetben is csak hipotézisek, nincsenek bizonyitva.

Ha valaki KOMOLYAN akarná ezt a tézist bizonyitani, akkor elöször is TÖBB NAGY , egymástól FÜGGELTEN csoporttal kellene vizsgálatokat végeznie.

A csoportoknak különféle genetikai népességekböl - ázsiai, európai, afrikai - emberekböl kell állnia, különféle korosztályokból, különféle életmódú - fizikai munkás, szellemi dolgozó, sportoló (itt is különféle sportágak ajánlottak, nemcsak egy meghatározott) - személyekböl, mindegyik kategóriában sok - legalább 500 - résztvevö kell.

Ezen kivül ugyanilyen összetételü kontrollcsoport szükséges, - tehát egy-egy személynek meg kell felelnie a kontrollcsoporban is egy minden jellemzöben (kor, életmód, végzettség, rassz, stb) valakinek a vizsgált csoport megfelelö tagjával.

Mindkét csoportot a kisérlet megkezdése ELÖTT meg kell vizsgálni egészségügyi szempontból - fizikálisan, illetve teljesn vérkép, hormonszint, stb -, és ugyanezeket a kisérlet befejezésekor ugyanúgy meg kell ismételni. Természetesen olyan személyek nem kerülhetnek be a csoportba, akiknek eleve egészségügyi problémájuk van.

A két csoportnak kizárólag a táplálkozásban szabad eltérnie egymástól, azt viszont igen alaposan kontrollálni kell, hogy mindegyik csoport tagjai AZT és CSAK AZT fogyasszák, ami a kisérlethez tartozik.

A kisérletsorozatot hosszabb idön keresztül - 10-20-50 év - kell vezetni ahhoz, hogy valamennyire megbizható eredményt lehessen kapni.

Ha ilyen vizsgálatok alapján bizonyitható, hogy a tej illetve a gabona elkerülése jelentös eltérést okoz pozitiv irányban, CSAK akkor lenne szabad ilyen állításokat tenni és bizonyitottnak tekinteni.

Szóval ilyen alapos vizsgálat kell ahhoz, hogy a témát egyáltalán komolyan lehessen venni. Ilyen vizsgálatok hiányában az egész nem több, mint egy divatirányzat.

Természetesen, ha tudsz olyan vizsgálatokra hivatkozni, amik megfelelnek a fenti kitételeknek, akkor lehet tovább tárgyalni a témát, ennek hiányában értelmetlen.

2013. máj. 4. 09:23
 62/95 anonim ***** válasza:
65%
Az egész téma tudományon alapul, és minden egyes nap újabb és újabb bizonyítékokra lel a tejmentes életmóddal meggyógyuló emberek képében. Én ennek szívemből örülök, mivel az elmélet tökéletesen átmegy gyakorlatba, attól függetlenül hogy mi mit gondolunk, mit teszünk.. Emberek választják az egészségesebb életet, és jobban lesznek, ezzel paleós csoportokban szerencsére majd' minden nap találkozom.
2013. máj. 4. 09:31
 63/95 anonim ***** válasza:
0%

Látod, mégsem vagy képes egyetlen OBJEKTIV dolgot sem irni.

Akik "meggyógyulnak", azoknál eléggé kérdéses, hogy elötte betegek voltak-e egyáltalán, illetve mitöl gyógyultak meg? Mert gondolom, te is hallottál ma´r a placebóhatásról...

2013. máj. 4. 16:13
 64/95 anonim ***** válasza:
37%

Ennyi baromságot ritkán hallani !

Én imádom a tejet,joghurtot,csülkös bablevest,körömpörköltöt,szalonnát,tojást,sört,röviditalt,borocskát,sült krumplit,karalábé főzeléket,stb...

Ajánlom mindenkinek a nyavajgás helyett !!

2013. máj. 4. 19:59
 65/95 anonim válasza:
30%

# 2/64 Időpont 04-29 12:41

5-10000 évvel ezelőtt az újszülöttek az anyjuk emlőjéből bort, vagy sört szoptak?

2013. máj. 5. 10:45
 66/95 anonim válasza:
100%
Hallgass a szervezetedre, ő megmondja, hogy mi jó neki és mi nem. Én gyerekkorban kiütést kaptam a tejtermékektől. Felnőttként még a tej szagát sem bírom. Ritkán fogyasztok tejterméket.Meg vayok nélküle. Másból is lehet pótolni a fehérjét. Szóval, figyeld a szervezetet visszajelzéseit és ne erőszakold meg magad azzal, hogy olyat eszel, amit nem bírsz, csak azért mert azt mondják, hogy egészséges, mert a szervezet megbosszulja magát és betegséggel reagál.
2013. máj. 5. 11:24
 67/95 anonim ***** válasza:
83%

Tele van az internet és a tudományos média OBJEKTÍV publikált kutatásokkal. Érdemes Sz. G.-t olvasni, elég sok forrást lefordított, csak hogy ne lehessen arra hivatkozni hogy nincs semmilyen objektív bizonyíték.

A többi válaszoló pedig megválaszolja a nekem feltett kérdéseket, itt vannak a tejmentesen táplálkozó egészségesebb emberek, akik nem voltak jól tejfogyasztás mellett. Na róluk van szó, az 'emberekről'.

2013. máj. 5. 11:36
 68/95 anonim válasza:
56%

Nekem még soha egyetlen csontom sem tört, pedig már kétszer volt szerencsém 100km/h feletti sebességgel karamboloznom autóval, amibe ugyebár szokás belehalni. A rendezvény-karszalagok nem érik be a csuklómat. Lehet, hogy az elképesztően sok kicsi gyerekkorom óta napi rendszerességű (mostanában napi 4l) tej fogyasztása miatt a Ca nem hiányzik a szervezetemből? Édesanyám aki szintén naponta sok tejet iszik a csontritkulást csak egy viccnek tartja, mert olyan csontsűrűséggel rendelkezik. És köszönjük jól vagyunk a bőrünkben.

a paleósoknak meg üzenem fogjanak nagy bunkókat és induljanak el mamutra vadászni, mert az volt az őskorban a természetes, valamint ne felejtsenek el kb, 28-30 éves korukban legkésőbb meghalni, mivel az ősember sem húzta tovább.

2013. máj. 5. 11:50
 69/95 anonim ***** válasza:
22%

" Mi itt nyugaton a 'tudományaink' egy részével durván 3000-5000 éves lemaradásban vagyunk mondjuk a kínai taoistákhoz képest." Na ez tetszett! :D

Nem kínában termesztik a legtöbb rizst? hány elhízott kínait láttál????

2013. máj. 6. 13:52
 70/95 anonim ***** válasza:
21%
engem már csak az érdekel, hogy akik nem esznek tejet, az a gyerekével sem itat egy finom kakaót? nem vesz neki csokit? nem ad neki pirítóst? Nem ehet a gyerek sajtos kenyeret? nem ihat egy pohár tejet? nem eszik tejszínes csirkét? Vagy most mi van? én azt nem értem, hogy évezredeken keresztül az embereknek nem volt bajuk a tejtől. Nyilván van, aki érzékenyebb rá, annak el kell hagyni, vagy legalább csökkenteni az adagot. De elképzelem és morbid leszek, bocsánat, hogy a halálos ágy mellett állnak a rokonok és megkérdezik, hogy mi vitte el. A TEJ!! Jézus, elnézést, de nekem ez egy kicsit erős. Az esetleg eszébe sem jut senkinek, hogy nem a tejjel van a probléma, hanem eleve azzal, hogy az állatok olyan táplálékot kapnak, ami már vegykezelt, nem teljesen "bio". Hogy talán nem is a tejben kell keresni a problémát, hanem mélyebb a gyökere. A másik, hogy aki jobban lett attól, hogy elhagyta a tejet, kíváncsi lennék, hogy mennyit ivott belőle? Mert én ha 2-3 hétig nem iszok tejet egyáltalán, fel sem tűnik a hiánya. Talán mert nem töménytelen mennyiséget ittam. Ha azt elhagyom, nem hiszem, hogy attól jobban leszek. Csak érdekel, hogy miért a tejen akadunk le, amikor annyi káros anyag van a mostani ételekben, hogy nem biztos, hogy pont ez a legkárosabb.
2013. máj. 6. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!