A natúr joghurt miért tiltólistás?
"Egy fiatalabbnak számító egészséges ember pedig ne ossza az észt a saját, jelentéktelen tapasztalatain."
ERRE a megjegyzésedre érvényes, hogy "Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejü!"
22 évesen - tehát IGEN fiatalon - osztod az észt a tapasztalataid alapján, és akik meg tényleg már nem fiatalok - 50-60 évesek - , azok tapasztalata szerinted nem ér semmit.
Nem nem, én nem a saját tapasztalataimat osztom meg. Azok ugyan úgy irrelevánsak lennének, Veréb Úr.
És szélmalomharcot sem vívok. Szimplán vannak tények, és persze értékítélet is. A tény az, hogy a lakosság beteg. Ez pedig a tejfogyasztással IS erősen összefüggésben van. 300 ismerős közül 280-nak nincs csontritkulása, elhízása, autoimmun betegségeik, ízületi gyulladásaik.. Maga köré sikerült gyűjteni az összes egészséges embert? Érdekes mintavételezés.
Az értékítélet rész már szubjektív. Meginni egy emlősállat tejét, ami kizárólag az utódja táplálására alkalmas speciális összetételű táplálék. Morbid, társadalmilag persze elfogadott.
De azt áruld el, MINEK kellene kipróbálnom a tejtermékek nélküli életet, amikor nincs semmi problémám?!?!?! Még szörtüszö gyulladásom sem?!?!?!
Orvoshoz csak a kontroll miatt megyek, esetleg néhány évente elöfordul, hogy megkapok valami megfázós betegséget, de akkor is tea-aszpirin-meleg fürdö segitségével pár nap alatt átmegy rajtam, nagynéha elöfordul egy boakrándulás, vagy hasonló apróbb baleset, más bajom meg nincs.
Ha semmi bajom, igy tökéletesen megvagyok, akkor minek erölködjek olyasmivel, amitöl rosszabbul érzem magam, mert nem ehetem azt, amit szeretek?
Nem mondtam, hogy próbáld ki. De aki nem próbálta, annak nincs összehasonlítási alapja, vagyis nem mérvadó a véleménye. Akármi is lenne az összehasonlításának az eredménye.
Tudod, tök mindegy nekem, hogy ki mit eszik, de ha megkérdezik tőlem, hogy tejjel vagy tej nélkül jobb-e az élet, én egyértelműen ez utóbbira szavazok. És nemcsak a saját tapasztalatom adja az alapot ehhez a véleményemhez.
Érdekes dolog ám az ízlés, és hogy valaminek a hiányától rosszul érzi-e magát az ember. Ez csak szokás kérdése. Nekem például gyökeresen megváltozott az ízlésem, mióta paleóra váltottam és nem érzem rosszul magam attól, hogy pl nem ehetek többé tejberizst. Pedig ezt nagyon szerettem. Viszont annyira sokkal jobban érzem magam nélküle, hogy eszembe sem jut, hogy hiányozzon. De számomra a tej a kisebbik rossz, a nagyobbik a glutén. Ezért, ha úgy adódna, előbb választanám étkezési célra a tejtermékeket, mint a gabonaféléket. De szerencsére egyikre sem kell egyelőre ráfanyalodnom.
Mennyi sor ... sor, sor, és betű. És mondatok..
A tejet lefejik. Beviszik egy üzembe, ahol történik vele néhány dolog. Elsőnek pasztörizálják, azaz felforralják majd hirtelen lehűtik, ezzel minden baktérium elpusztul. Ez az eljárás kicsit elválasztja egymástól az alkotórészeket, heterogén közeget kapunk, keveréssel homogenizálják. A tehén teje alapból igen zsíros, 3.8 és 4.4 között van a zsírtartalma. Pár ember kitalálta, hogy ez nekünk nem jó, bár senki sem tudja megmondani, mi a baj a tejzsírral, de a tejet addig hígítják, amíg meg nem kapjuk a kívánt 1.5 vagy 2.8 vagy bármekkora zsír%-ot. Ennyi történik a tejjel, semmi ördögi nincs benne.
Sok olyan irányzat van, étkezés terén is, amit nem tudnak megmagyarázni, csak valaki kitalálta, mert azt hiszi, na ezzel megmondta a tutit.
Mindig megy a találgatás, mi lehet felelős ezért az özön betegségért, és igazából arra nincs adatunk, hogy ezek valóba a 21. sz betegségei e. Csak az 1600-as években jutottunk el oda, hogy "felfedeztük a vért", elkezdtünk azzal foglalkozni, miért is van bennünk, mi lehet a szerepe.
Senki nem nézett akkor IR-t, senki nem nézett cukorszintet, nem is tudták, mi az.
Ez nem csak a paleolit táplálkozásra, magára a kevesebb ch fogyasztása vonatkozik, a glutén elmélettel én sem értek egyet, nincs rá bizonyíték. Semmire sincs bizonyíték, mert nincsenek adatok, nem tudjuk eléggé visszakövetni a táplálkozás és a vérképek módosulását az évek folyamán. Annyit tudunk, hogy az állandó nagy mennyiségű ch bevitel okozHAT 2-es típusú cukorbetegséget. Ennyit tudunk, a többi már hozzáadott rizsa és divatirányzat.
A többi az ma élő emberek gyógyulása és pozitív tapasztalata (a beteg embernek elég bizonyíték ha meggyógyul, nincs szüksége többre ne feledjük) illetve néhány évezredes keleti táplálkozástudomány, pff ez se sok. Amíg mi a vér létezésén csodálkoztunk, másutt már tökéletesen tisztában voltak vele miért rossz a tej, és mit okoz például a túl sok rizs (keményítő) vagy a gluténfogyasztás.
Ennyit a találgatásokról :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!