Paleolit diéta okozta egészségügyi problémák
érdekelnének. Ha valaki tapasztalt ilyesmit leírná
pontosan hogy mik voltak azok és mennyi idő után jöttek
elő?
tegyük fel hogy a paleo jó. De azt én se értem miért kell beszólogatni meg rátámadni azokra akik nem ezt követik.. én szoktam enni kenyeret, lehetőleg keveset és csak reggelire, de nem hiszem hogy meg tudnék válni tőle teljesen, kizárt..
kérdező, szerintem se erőltesd akkor. amúgy bizonyos részekről hullik vagy mindenhonnan?
2013. jan. 24. 15:35
Tehát.. az orvos ha diagnosztizál valakit, akkor ő támad?
Én csak megállapítottam, hogy az alapján amit írtál, nálad már fennállhat bizonyos fokú inzulin rezisztencia. Ebben semmi támadás nincs, utána kell olvasni az állapotnak, miért van, mennyire jó neked.
2013. jan. 24. 16:11
Én sem kedvelem hogy sokszor annyira rámenősek, kioktatós hangnemben nyilatkoznak sokszor, mintha a paleo lenne az egyetlen igazság, de az inzulin rezisztenciának semmi köze a paleóhoz. Egy létező jelenség és egyébként az emberek többségét érinti is, csak nem veszik észre. A finomított liszt és cukor szinte méreg a szervezetünknek. Ezek tények. És ennek semmi köze a paleo diétához.
2013. jan. 24. 19:56
34/55 anonim válasza:
A hajhullás már nekem is feltűnt.Én tavaly június óta paleózom,bár az étrendemet a muunka helyem biztosítja így ebbe nem mindig van beleszólásom,de amennyire csak lehet betartok mindent.Jelenleg még a fogyás időszakában tartok,106-ról indultam,napi 7-10 órát dolgozom és minden nap úszom.Engem is érdekel a hajhullás oka,és hogy később visszanőhet.e még.Rengeteg hajam volt,büszke is voltam rá mindíg,most meg alig van valami....sajnálnám levágatni is mert már derékig ér.Szóval visszakaphatom még idővel?A paleórol nem mondok le mert minden más tekintetben bevált,nekem orvos ajánlotta,vagy ez vagy műtét...hát egyértelmű volt a döntés és szeretem is ezt az étrendet.
2013. jan. 25. 22:54
35/55 A kérdező kommentje:
Akkor most így az lenne a logikus feltételezés, hogy a hajhullás a súlyvesztéstől van, de én pl nem vagyok túlsúlyos, és akkor sem voltam az, mikor a paleot kezdtem. Szóval ezt nem fogom elfogadni magyarázatnak, ha valaki esetleg ezzel a felvetéssel jönne. Az én hajam is rendkívűl sűrű, és talán azért is feltűnő esetünkben a hajveszteség. El tudom képzelni, hogy egy rövidre nyírt hajú férfi vagy egy ritkább hajú nő észre sem veszi ezt a melléktünetet. És valószínűleg nemi különbségek is vannak abban, hogy hgy hat a szervezetre a paleo diéta. Én amúgy ösztrogén túlsúlyra gyanakszom, ammi a paleo hatására kezd normalizálódni, és ettől kezd hullani a szép sűrű (és ha így van, akkor természetellenesen sűrű) haj. De csak találgatok. Nekem amúgy az ekcémám is erősödött, holott pont az ellenkezőjét vártam volna. Amúgy ugyanúgy vagyok ezzel ahogy te is, én sem szívesen adom fel ezt a diétát, mert úgy vettem észre hogy még a low carbnál is jobb hatással van ezeket leszámítva a szervezetemre. De most visszavettem a rizset és a gluténmentes illetve rendes zabot az étrendembe, persze csak ésszerű (low carb) határok közt, és nem minden étkezéshez.
Én nyáron kezdtem a paleót, nyár végén hullott a hajam őszig kb, eléggé. vagy a klóros víztől vagy d-vitaminhiánytól vagy B-vitamin hiánytól vagy azért mert a fodrász nyár végén levágatta és sampont használt (megengedtem, gondoltam 1x nem árt). Most már nem hullik egyáltalán és nagyon erős lett!!! ugyanúgy paleózom, de azóta szedek d-vitamint, napi 5000Ne és néha b-vitamint, néha c-vitamint. és nem mosom már a hajam semmivel, esetleg vizes kézzel. tényleg nagyon erős és a disznósörte kefében is csak pár szál marad benne, ha sokáig nem fésülöm, ha beletúrok vizes kézzel, akkor is max 1 szál de általában semmi nem jön ki :) pedig tényleg nagyon hullott ősszel, de ennek vége:))
2013. jan. 26. 20:09
A rizs amúgy simán belefér a paleóba és necces, de sztem a zab is. Mondjuk édesburgonya jobb lenne. Tudtad, hogy lehet olcsón venni palántát és egész igénytelen növény? :) asszem ősz végén érik, tavasszal kell ültetni.
Amúgy előző vagyok. Én fiú vagyok, elég dús hajam van ésnekem elöl meg kétoldalt hullott a legjobban:/// de abbahagyta ^^
2013. jan. 26. 20:13
38/55 A kérdező kommentje:
A rizs nem paleó szerintem, és az édesburgonya sem, de én pl a rizzsel azért egyezek ki mert a japánok kétpofára tömik, és mégis elvannak. Most viszont találtam egy növényt, ami szuper szénhidrát forrás: plantain. Nem tudom otthon lehet-e kapni? Olyan mint a banán, csak nem olyan édes és lágy. Nekem nagyon bejön. és sztem százszor egészségesebb a banánnál. Sűrítésre is alkalmas szerintem, mert nincs túl sok íze :D
A plantain a főzőbanán. Szerintem.. mielőtt szélsőségesnek tűnnék, nem gondolom hogy meghal az, aki keményítőt eszik, de direkt keményítőt enni csak önmagáért, szerintem fölösleges. Ugye semmi nem támasztja alá a szükségét. Akkor már a zöldségekben lévő szénhidrát valóban lassú felszívódású. A keleti népek és a rizs mindig érdekes téma, ők nem egészen úgy eszik a rizst mint mi. Legalábbis a kínaiakról tudok nyilatkozni.
A hajhullással kapcsolatban ma hallottam igen érdekes dolgokat.. Mármint a hajhullás elmúlásáról.
[link]
2013. jan. 26. 20:50
A link a Shanjengről szól és a Sárkánypalota Qigong-ról.
2013. jan. 26. 20:50
Kapcsolódó kérdések: