Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Milyen vitaminokat kell...

Milyen vitaminokat kell szednem a paleo diéta alatt?

Figyelt kérdés
El szeretném kezdeni a paleo diétát, mert elég magas a cukrom és valószínűleg gluténérzékeny vagyok. Viszont nem szeretném ha valamilyen vitaminhiányom lenne. A tejbe sok a kalcium, de azt nem ihatok szóval gondolom kalciumot pl kell szedni. És még mit?
2012. dec. 28. 08:31
 1/8 anonim válasza:
Semmit.hidd el nem lesz vitamin hiányod:)
2012. dec. 28. 08:46
 2/8 anonim válasza:
És nem tudom hogy te tudod-e de van kesutej nagyon finom és ételekbe is lehet rakni:)
2012. dec. 28. 09:11
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) Várom a továbbiakat is...
2012. dec. 28. 09:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Én D-t szoktam (2000NE-t), Askorbinsavat C vitaminként, egy időben jódot szedtem, de én pajzsmirigy problémás vagyok, ez csak amiatt kellett.

Ilyenkor télen szoktam kúraszerűen Béres cseppet vagy 35füves Svédcseppet.

Nekem a pajzsmirigyem miatt kell még szelén (ezt paradió formájában szedem) és cink is kellene, de ez a Béres cseppben benne van. Sok paleós szed Omega3-at vagy halolajat, én ezt lenolajként veszem be..

2012. dec. 28. 09:49
 5/8 Julie S ***** válasza:
100%

Attól függően, hogy milyen forrásból szerzed be az élelmiszereidet, ajánlott lehet a vitaminpótlás.

De nem a paleo miatt, hanem étrendtől függetlenül mindenkinek ajánlott lenne, aki nagyüzemi húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt!!

Minőségi élelmiszerek mellett, viszont nem szükséges, csak maximum így a téli időszakban.

Te pont a kalcium miatt aggódsz, amire egyáltalán nincs akkora mennyiségben szükséged, amennyire azt szajkózzák. Vagyis nem kell külön szedni, sőt még árthatsz is vele.

Télen D-vitaminra van szükséged feltétlenül. Ezen kívül, ami alap az az omega-3 és a C-vitamin. Ezen kívül lehet még sok mindent szedni a saját szükségleteidhez igazítva (pl. magnézium, cink, E-vitamin, stb.)

2012. dec. 28. 09:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Én 5000Ne-s D-vitamint szedek, egy B complex 50-est (ez lehet h erős meg nem tudom h kell -e de néha beveszek belőle) és C-vitamin port vízzel. Még gyógyszertári magnézium citrát porra gondoltam, elvileg ilyen 700 ft körül van 100 gramm. Ha kalciumot akarsz szedni, inkább szedj magnéziumot :DD
2012. dec. 28. 10:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

D vit. (kalcium beépülése, immunrendszer sőt az egész test egészsége miatt)

C-vit.

Omega 3

2012. dec. 28. 11:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz :)
2012. dec. 28. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!