Milyen vitaminokat kell szednem a paleo diéta alatt?
Én D-t szoktam (2000NE-t), Askorbinsavat C vitaminként, egy időben jódot szedtem, de én pajzsmirigy problémás vagyok, ez csak amiatt kellett.
Ilyenkor télen szoktam kúraszerűen Béres cseppet vagy 35füves Svédcseppet.
Nekem a pajzsmirigyem miatt kell még szelén (ezt paradió formájában szedem) és cink is kellene, de ez a Béres cseppben benne van. Sok paleós szed Omega3-at vagy halolajat, én ezt lenolajként veszem be..
Attól függően, hogy milyen forrásból szerzed be az élelmiszereidet, ajánlott lehet a vitaminpótlás.
De nem a paleo miatt, hanem étrendtől függetlenül mindenkinek ajánlott lenne, aki nagyüzemi húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt!!
Minőségi élelmiszerek mellett, viszont nem szükséges, csak maximum így a téli időszakban.
Te pont a kalcium miatt aggódsz, amire egyáltalán nincs akkora mennyiségben szükséged, amennyire azt szajkózzák. Vagyis nem kell külön szedni, sőt még árthatsz is vele.
Télen D-vitaminra van szükséged feltétlenül. Ezen kívül, ami alap az az omega-3 és a C-vitamin. Ezen kívül lehet még sok mindent szedni a saját szükségleteidhez igazítva (pl. magnézium, cink, E-vitamin, stb.)
D vit. (kalcium beépülése, immunrendszer sőt az egész test egészsége miatt)
C-vit.
Omega 3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!