Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit diéta okozta egészség...

Paleolit diéta okozta egészségügyi problémák érdekelnének. Ha valaki tapasztalt ilyesmit leírná pontosan hogy mik voltak azok és mennyi idő után jöttek elő?

Figyelt kérdés
Légszi olyanok ne írjanak, akik szerint ha valami baj van a paleoval akkor az illető rosszul csinálja. Nem érdekel a mellébeszélés, csak a tények.
2013. jan. 15. 13:37
1 2 3 4 5 6
 1/55 A kérdező kommentje:
Nekem 2 hét diéta után csomókban hullott a hajam. Érdekelne hogy ez mitől van, illetve ok-e ez arra, hogy abbahagyjam a diétát?
2013. jan. 15. 13:39
 2/55 anonim ***** válasza:
50%

szerintem, ha ilyen mértékben hullik a hajad, az már elég ok.

én egyáltalán nem vagyok hive annak, hogy vonjunk meg magunktól dolgokat.

szerintem a legjobb ha mindent eszel, csak mértékkel.

nem jó a túlzott zabálás, de az ész nélküli megvonás sem.

a szervezetnek mindenre szüksége van.

az étkezések lehetőleg legyenek változatosak, de mértékletesek.

én nekem akárki akármit mond, nem gondolom, hogy jó, ha valaki reggel, déleben, este húst meg zsirt zabál kétpofával, ahogy az sem ha valaki rengeteg kenyeret, édességet, mű kajákat eszik.

persze, ha valaki igy akarja csinálni, akkor hajrá, na nekem aztán mindegy.

2013. jan. 15. 13:49
 3/55 agi91babe ***** válasza:
41%
Neked nem elég ok hogy abbahagyd? Ez most komoly kérdés??
2013. jan. 15. 14:00
 4/55 anonim ***** válasza:
50%

Nem ismerjük a hajhullás okát. Utána kell nézni, meg lehet próbálni vitamin pótlásokat.

Mivel paleóval mindent eszel, illetve olyan ételeket nem amik egyébként mérgezőek lennének, így emiatt hajhullásra kicsi esélyed van. Meg kell találni az okát, és azt megszüntetni. Ez nyilván nem az édességhiány..

Kell keresni jó orvost, ez Hagyományos Kínai Orvoslási szakértőt is jelenthet.

2013. jan. 15. 16:01
 5/55 A kérdező kommentje:
Rendszeresen szedek vitaminokat, ez biztos hogy NEM vitaminhiány. A hajhullás tökéletesen egybeesik a diéta kezdetével, mikor abbahagytam, a hajhullás is csökkent illetve megszűt. Mondtam, hogy NEM kell a mismásolás, logikus magyarázatot szeretnék kapni erre, nem a nagy általános vitaminhiányt (ami esetemben kizárt).
2013. jan. 15. 18:23
 6/55 A kérdező kommentje:
A hajhullás oka a diéta. Ez biztos. Ez külföldi oldalak alapján általános probléma paleo diéta kezdetekor. Azzal hogy letagadtad a jelenséget, hiteltelenné váltál, légyszi ne itt trollkodj a hülyeséggel, a te véleményed innentől kezdve számomra nem releváns mert ferdíted a tényeket neked tetszó módón és csűrsz-csavarsz. Értelmes tényekkel alátámasztott (esetleg hozzáértő orvosi) véleményeket várok nem pedig pro és kontra fogalomnélküli híveket.
2013. jan. 15. 18:28
 7/55 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem biztos hogy ok arra hogy abbahagyjam, lehet hogy természetes jelenség, ezért várok magyarázatot rá, illetve személyes tapasztalatokat. Nem biztos hogy minden fekete és fehér. Vannak alkoholisták akik elképesztő mértékben isznak, mégis csodálatos hajkoronával bírnak,mert felborul a hormontermelésük és az ösztrogén lesz a domináns a szervezetükben, ezért a hajhullást hírből sem ismerik. ez is egy meglepő jelenség, azt gondolnád pont fordítva van. Valami ilyesmit sejtek a háttérben itt is, de nem tudom biztosan.Viszont aki tagadja a jelenséget mert nehogy már rosszat szóljanak a vallásá...elnézést a diétájára, az húzzon.
2013. jan. 15. 18:52
 8/55 anonim ***** válasza:
32%
egyél sok diót és sütőtököt, azok nagyon jók hajhullásra és ha jól tudom ehetőek a paleolit étrendben is, bár nem vagyok otthon az ilyen aktuális divatsz.rságokban.
2013. jan. 15. 19:20
 9/55 anonim ***** válasza:
a vége lemaradt: ha 2-3 héten belül nem szűnik meg, akkor hagyd a francba ezt a hülyeséget. Ha már magadon tapasztaltad hogy a diéta miatt van, akkor minek erőlteted?
2013. jan. 15. 19:27
 10/55 agi91babe ***** válasza:

Az a gond, hogy 2-3 hét alatt annyi hajad kihullik, amennyi majd 2 év alatt nő vissza.

Én hajnövesztésben a kókuszolajra esküszöm. Személyes tapasztalat. Itt szakszerű orvosi hozzászólást nem fogsz kapni sajnos. Erre a nyakamat teszem. NEm sok orvos nézelődik errefelé...

2013. jan. 15. 19:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!