Paleolit diéta okozta egészségügyi problémák érdekelnének. Ha valaki tapasztalt ilyesmit leírná pontosan hogy mik voltak azok és mennyi idő után jöttek elő?
Ha ma már semmi sem "paleo", hiszen még a nap is más intenzitással süthet mint 100 000 évekkel ezelőtt..
egészen véletlenül nem lehet, hogy a paleo a körülményekhez vonatkoztatott legegészségesebb táplálkozási alternatíva?
Ez csak úgy eszembe jutott, annak kapcsán hogy én elfogadom a nem autentikus, vadonban élő és fűevő állat húsát is ha a nyugati világ lakosságának egyre nagyobb részével ellentétben én nem leszek elhízott, cukorbeteg, gyulladásoktól szenvedő gyógyszereken élő ember.
A város sosem szólt az egészségről..
Viszont olyan oktatások és képzések a nagyvárosban találhatók meg (számomra a fővárosban) amit máshol nem biztos, hogy megkapnék. Kényszerhelyzet, ez a város.
Kedves kérdező, ha valóban rá akarsz jönni a hajhullásod okára, akkor ajánlom, hogy keress fel egy nem vaskalapos orvost. Tuti, hogy segít kideríteni. És sokkal hatékonyabban, mint egy ilyen névtelen fórumon bárki. És akkor majd nem a paleót szidod, hanem ésszerűen állítod össze az étrended, immár a biztos tudás birtokában.
Én meg bár paleózom már három éve, nem tudok neked a témában más okosat írni, mert nekem a paleó óta több lett az amúgyis sok hajam. Egyedül abban a fél évben amíg fogyásban voltam, addig csappant meg számomra észrevehetetlenül a mennyisége (csak a fodrászomnak tűnt fel). Szóval passzolom a problémád.
Amit viszont tanácsolni tudnék: fokozatosan állj át a paleóra - feltéve, ha akarsz. És minden egyes elhagyott, illetve újonnan bevezetett étel hatásait figyeld meg magadon. És bár írtad, hogy tuti nincs vitaminhiányod, attól még nem árt ha végiggondolod, hogy biztos megfelelő arányban szeded-e a vitaminokat, illetve nem esel-e túlzásba valamivel.
Táplálkozásharcművész, te nem a Szendi Gábor vagy véletlenül álnéven?
:D
Hmm.. ez mennyire logikus elgondolás..
Én sok esetben igencsak szókimondó, sőt gyakran alpári, bunkó stílusban írok, lehet neki nem lenne jobb dolga (könyvírás vagy hasonló) ennél.
És tényleg, az őt ért kritikák mindegyikét elhárítottam, védelmembe vettem hiszen szüksége van rá (nem írtam egyetlen pozitív dolgot sem róla amúgy) :D
Nem, nem vagyok de nem gondoltam volna hogy ez felmerülhet valakiben. Tisztelet Gábornak, én azért nem tudok úgy fogalmazni mint ő, még ha szeretnék sem. És azért jártasságban.. nem könnyű megközelíteni őt.
Én 2 hete próbálkozom a paleo étrendel. Valami nekem se stimmel. Neked a hajad hullik, én meg elmentem vérvételre, mert pontosan azóta amióta nem eszem rizst, tésztát, kenyeret és egyéb szénhidrátokat, azóta szívdobogásom van,gyengének érzem magam, koncentráció hiányom van és még sorolhatnám, mintha a vércukor szintem a béka feneke alatt lenne, pedig nem éhezem egyáltalán. Nem vagyok fanatikus diéta követő. Nincs olyan, hogy bármi áron. Ahogy elkezdtem egy kis rizst és krumplit enni, hát 180 fokos fordulatot vett minden. Megszünt a gyengeség. Lehet, hogy a szervezetnek kell némi idő az átálláshoz.Szóval...óvatosan, mert ahányan vagyunk, annyiféle szervezet és ami 100 embernek tuti, az nem biztos, hogy a 101.-nek is tuti. Sajnos, ez van. Én elmentem vérvételre, pont ma, meg étel-allergia tesztre is, hogy derüljön ki már végre mi nem működik.
Azt ajánlom, hogy továbbra is figyeld a tested jelzéseit és arra hallgass. Biztos vagyok benne, hogy a hajhullás valamelyik tápanyag hiányától van.
Sok sikert!
Na most.. a Kérdező már nem kezdő a dologban, mint kiderült.
A szénhidrátszegény táplálkozás miatti túl alacsony vércukor már a cukorbetegség előjele, érdemes lenne IR-t vizsgálni, és komolyabban venni ezt a paleót, mielőtt tönkremegy a hasnyálmirigye, Utolsó válaszoló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!