Paleolit diéta okozta egészségügyi problémák érdekelnének. Ha valaki tapasztalt ilyesmit leírná pontosan hogy mik voltak azok és mennyi idő után jöttek elő?
Hú, hát meg vagyok szeppenve.
Te leszel durván az első az oldalon, akitől a 2-3 év alatt elnézést kérek. De ba.ssza meg, bűnösnek érzem magam, úgyhogy ne haragudj hogy nem tudtam a Világ Nagy Tudását és a normális táplálkozás - hajhullás egyértelmű összefüggését rendelkezésedre bocsátani.
Továbbra is fenntartom, hogy a cukorevés hiánya nem okoz hajhullást, ahogy a tejevés elhagyása sem. De ezzel csak tovább csűrök-csavarok, újra most előre elnézést kérek! :DD
Miben ettél máshogy paleóval?
lehet meg kéne próbálnod több szénhidrátot enni, pl napi 100-120g?
Hmm.. nem lehet ezeket 1-1 jó vagy rossz tapasztalat alapján eldönteni. Nálunk is jó tapasztalatok vannak hajhullás terén, de igaza van a Kérdezőnek, szakirodalom kell.
Hajhullásról úgy tudom hogy nincs, nem ismerik az okát..
Kérdező!
Nekem az jutott még eszembe, hogy ha lényegesen több gyümölcsöt eszel az utóbbi időben a paleo diéta miatt, akkor lehet hogy gombás fertőzés okozza a hajhullásodat. Ha eddig "lappangott" benned, a megnőtt fruktózbevitel miatt, és mivel a diéta hatására lehet hogy legyengült kicsit az immunrendszered(plusz tél is van és hideg...) kijött a fejbőrödön a gombás fertőzés, ami hajhullást okoz többek között. Fáradékonyság, aluszékonyság nem jellemző rád az utóbbi időben?
Nekem volt régebben candida fertőzésem, és többek között így is megnyilvánult, és a diéta részeként 2 hónapra ki kellett iktatnom az gyümölcsöket, élesztős kajákat, cukrot, lisztet, alkoholt meg még néhány dolgot az étrendemből. Nézz utána esetleg..hátha. :)
Jól van, szólj le minket :)
És mit tudsz még ajánlani az igazi paleóból?
Maglisztet nem eszünk, tele van fitátokkal gondolom, meg baromi drága. Rabszolgákat lehetne venni 1 kg akármilyen magliszt árából.. Én is jobb szeretem a sajtot mint tejterméket kerülendőnek tartani, én érzem is a sajtok rossz hatását, de olyan hogy Robb Wolf elvileg fogyaszt sajtot, tejsavó proteint. Ami ha igaz, ha kamu engem nem érdekel, de mesélnél arról a paleóról amit te tartasz hitelesnek?
Nagyon köszönöm előre is!
A paleó nem egyenlő a ketózissal. sőt simán ehetnél több szénhidrátot (én voltam az a válaszoló aki a több ch-t ajánlotta)
gyümölcsök, keményítő tartalmú gyökerek, zöldségek, fehér rizs, krumpli (inkább édesburgonya de az drágább), tök, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!