Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleolit diéta okozta egészség...

Paleolit diéta okozta egészségügyi problémák érdekelnének. Ha valaki tapasztalt ilyesmit leírná pontosan hogy mik voltak azok és mennyi idő után jöttek elő?

Figyelt kérdés
Légszi olyanok ne írjanak, akik szerint ha valami baj van a paleoval akkor az illető rosszul csinálja. Nem érdekel a mellébeszélés, csak a tények.
2013. jan. 15. 13:37
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
62%

Hú, hát meg vagyok szeppenve.

Te leszel durván az első az oldalon, akitől a 2-3 év alatt elnézést kérek. De ba.ssza meg, bűnösnek érzem magam, úgyhogy ne haragudj hogy nem tudtam a Világ Nagy Tudását és a normális táplálkozás - hajhullás egyértelmű összefüggését rendelkezésedre bocsátani.

Továbbra is fenntartom, hogy a cukorevés hiánya nem okoz hajhullást, ahogy a tejevés elhagyása sem. De ezzel csak tovább csűrök-csavarok, újra most előre elnézést kérek! :DD

2013. jan. 15. 21:28
 12/55 anonim ***** válasza:

Miben ettél máshogy paleóval?

lehet meg kéne próbálnod több szénhidrátot enni, pl napi 100-120g?

2013. jan. 16. 00:03
 13/55 anonim ***** válasza:
70%
Érdekes, én lassan másfél éve csinálom és nekem valamiért nem hullik a hajam, sőt semmilyen bajom sincsen . De ha szerinted az étrend okolható a betegséged miatt ,akkor nyugodtan egyed a kenyeret stb. Nem mellesleg olvastál te legalább egy paleo könyvet is ,vagy csak kiszedtél néhány részt és annyi?
2013. jan. 16. 18:38
 14/55 anonim ***** válasza:
50%

Hmm.. nem lehet ezeket 1-1 jó vagy rossz tapasztalat alapján eldönteni. Nálunk is jó tapasztalatok vannak hajhullás terén, de igaza van a Kérdezőnek, szakirodalom kell.

Hajhullásról úgy tudom hogy nincs, nem ismerik az okát..

2013. jan. 16. 20:54
 15/55 agi91babe ***** válasza:
66%

Kérdező!

Nekem az jutott még eszembe, hogy ha lényegesen több gyümölcsöt eszel az utóbbi időben a paleo diéta miatt, akkor lehet hogy gombás fertőzés okozza a hajhullásodat. Ha eddig "lappangott" benned, a megnőtt fruktózbevitel miatt, és mivel a diéta hatására lehet hogy legyengült kicsit az immunrendszered(plusz tél is van és hideg...) kijött a fejbőrödön a gombás fertőzés, ami hajhullást okoz többek között. Fáradékonyság, aluszékonyság nem jellemző rád az utóbbi időben?

Nekem volt régebben candida fertőzésem, és többek között így is megnyilvánult, és a diéta részeként 2 hónapra ki kellett iktatnom az gyümölcsöket, élesztős kajákat, cukrot, lisztet, alkoholt meg még néhány dolgot az étrendemből. Nézz utána esetleg..hátha. :)

2013. jan. 16. 21:38
 16/55 A kérdező kommentje:
A 13as válaszoló érdekesen gondolkodik, hogy szerinte ha neki nem hullott a haja, akkor nyilván másnak sem fog. Mondtam már, hogy a szektás könyvek, a fenhéjázás (pl akkor zabáld a kenyeret) baromira nem érdekelnek. Kenyeret különben évek óta nem eszek, de nem baj pihi van. Amúgy ez mi ha valaki beírja, hogy paleolit étrendtől hullik a haja, akkor így jön a paleo szektás válasz hogy jó akkor zabáld a kenyeret? Én is szívesen ajánlok neked külföldi oldalakat és szakirodlmat hogy okosodj és leszállj a magas lóról, ahova valszeg Szendi meg az a hülye brokkolis borítójú könyv ültetett. Na ez a szint, ez elképesztő, nem is értem mit képzelsz magadról. Szerintem pont Szenditől nem fogod megtudni hogy mi az a paleo, mikor állandóan ilyen hülyeségekkel jön hogy paleo muffin, maglisztek meg kenyérutánzatok meg SAJT mint paleo ételek:D Meg ilyeneket oszt, hogy a japánok azért élnek sokáig, mert nem esznek rizset (na taka). rólam csak annyit, hogy évek óta low carb diétán vagyok, szóval gondolom a kis mennyiségben elfogyasztott gabona és a nagyobb mennyiségben fogyasztott olajos magvak nem engedték át ketózisba a szervezetemet. Nemrég kipróbáltam a fullos paleolit diétát. és tádámm. hajhullás. a szervezet ketózisra való átállása okozhat hajhullást, Atkins diétánál is ismert jelenség. Az utolsó válaszólónak köszönöm hogy említette a candida-t, hasznos info volt, de már nem hullik a hajam szóval nem lényeges.
2013. jan. 16. 22:10
 17/55 anonim ***** válasza:
59%

Jól van, szólj le minket :)

És mit tudsz még ajánlani az igazi paleóból?

Maglisztet nem eszünk, tele van fitátokkal gondolom, meg baromi drága. Rabszolgákat lehetne venni 1 kg akármilyen magliszt árából.. Én is jobb szeretem a sajtot mint tejterméket kerülendőnek tartani, én érzem is a sajtok rossz hatását, de olyan hogy Robb Wolf elvileg fogyaszt sajtot, tejsavó proteint. Ami ha igaz, ha kamu engem nem érdekel, de mesélnél arról a paleóról amit te tartasz hitelesnek?

Nagyon köszönöm előre is!

2013. jan. 16. 22:29
 18/55 anonim ***** válasza:
58%

A paleó nem egyenlő a ketózissal. sőt simán ehetnél több szénhidrátot (én voltam az a válaszoló aki a több ch-t ajánlotta)

gyümölcsök, keményítő tartalmú gyökerek, zöldségek, fehér rizs, krumpli (inkább édesburgonya de az drágább), tök, stb..

2013. jan. 16. 23:01
 19/55 A kérdező kommentje:
Rizs, krumpli, édesburgonya egyike sem paleo, és a rizs kivételével ezek közül egyiket sem fogyasztanám szívesen rendszeresen. Az meg hogy szerintem mi a hiteles paleo, sztem nem vág témába, mert itt most a hajhullás a központi kérdés. Amúgy most komolyan gondoljátok hogy modern városi körülmények közt lehet hiteles paleo diétát tolni? A gyümölcsöket, zöldségeket évezredek óta nemesítjük, a bolti alma olyan szinten édes, hogy összeragad tőle a szád, az állatokat meg aminek a húsát megveszed fű helyett a metabolizmusuktól teljesen idegen kukoricával etetik. Gondolom ez nem kis mértékben változtatja meg a hús minőségt, lipidösszetételét stb. szóval ezekből hogy lesz hiteles a paleo diétád? ugyan. Másik, hogy annyi akaratereje meg úgysincs senkinek, hogy mondjuk 30 év nyugati táplálkozás után, amit az ember bébikorában kezdett, ízlelőbimbói, idegrendszere erre huzalozódott be, az majd csak úgy pikkpakk átáll agyilag is az egészságes diétára. Nem fog, ezért kell a sok muffin meg sajt meg reggeli-ebéd-vacsora (napi 3 étkezés sztem eleve nem paleo...napi egy ketto lesz az maximum, es idonkent egy kis koplalas). Ha meg ugyanabban az ütemben akarja enni a paleot, mint a régi étrendjét (mert ugye erre huzalozódott az idegrendszere kisgyerek kórától kezdve), tehát zabálja a kenyér helyett a magkenyereket, meg reggeli ebéd vacsira tolja a bolti húst, hát sztem annak nagy esélye van, hogy akár még káros is lehet. Főleg, ha megnézzük hány húsüzemi takarmányba kevernek hallisztet, meg zabáltatják vissza az amúgy növényevő állatokat egyéb állati eredetű takarmánykiegészítővel (prionok ugye!!).
2013. jan. 17. 21:53
 20/55 A kérdező kommentje:
kisgyerek kOrától, elnézést érintőképernyőről írok
2013. jan. 17. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!