A férjem nem támogat a fogyásban?
Tulajdonképpen miért ne ehetne édességet, meg miért nem tarthatna otthon, ha szereti?
Neked kell fegyelmezni magad, nem várhatod el, hogy a környezeted ne egyen, mert te fogyni akarsz!
A rutinból kiesni meg csak akkor fogsz, ha nem akarod tartani.
Nem troll vagyok, nem trollkodom, csak azt akarom benned tudatosítani, hogy CSAK TE tudod megoldani a súlytartást.
Akárhány gyereked van, akármennyit dolgozol, akármennyi stresszed van, as nem ja helyetted az önfegyelmet gyakorolni.
Most nem akarom a saját esetemet részletezni, mert akkor azzal lesz bajod, de semmi esetre sem vagyok könnyebb helyzetben, de eszembe sem jutna félreevéssel kompenzálni a problémákat.
Az nem önfegyelem, nem súlytartás, ha nincs semmi, ami kisértés lehetne, az csak külsö kényszer, és csak addig müködik, amíg ez fennáll.
Meg kell tanulnod saját magadat kontrollálni, különben fölösleges volt lefogyni.
Meg esetleg próbálj olyan étrendet, életmódot keresni, aminél nem kell magad állandóan visszafogni, hanem megengedheted magadnak néha az édességet, rántott húst, stb-t is. Megfelelö kalóriabevitel mellett akár csülökpörköltet is ehetsz, olyan nincs, hogy "nem ehetek" valamit - az ilyen a lehetö legrosszabb elképzelés, mert ezt nem lehet akármeddig tartani, ´es amikor abbahagyod a fogyóKÚRÁT, kapásból elkezdesz hízni.
Hát én se örülnék, ha a férjem annyira nem lenne hajlandó, hogy ne hagyja elöl, és ne kínálgasson, pláne miután kifejezetten megkértem erre. Szerintem ez alap udvariassági dolog egy kapcsolatban, hogy figyelek a társam igényeire. Nem valami extrém dolgot kérsz.
Amit tenni tudsz, hogy mindig moss fogat, úgy könnyebb megállni. Amint kiment a férjed a konyhából, pakold el te az édességet. Nekem úgy könnyebb, ha kiteszek egy picike adagot egy tányérra (mondjuk 10 kcal értékben), elpakolok és utána megeszem.
Másrészt pedig érdemes lenne pszichológushoz fordulnod. Az a bűntudat, amit leírtál, jelzi, hogy nem egészséges a kapcsolatod az étkezéssel. Ha ezen sikerül javítani, akkor talán az édesség problémát is jobban fogod tudni kezelni.
Nekem segít még, ha zöldség is van szem előtt. A fiam nagyon szereti, így naponta készítek párolt zöldséget. Nálunk 16-18 fokos a konyha, egy napot simán kibír a zöldség a pulton. Ha ehetnékem van, inkább egy csomó répát eszem, nem csokit. Nekem ez sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!