Van, akinek segítettek a smoothiek a fogyásban, édességgel való megküzdésben?
azaz igazsag egy ilyen smoothie kaloria erteke simen feler egy fel tabla csokival (akkoris ha mas "anyagok"vannak benne) . de ha iszol egy fel liter smoothiet ami ha banan, magok, tej stb-bol all lazan 600 kcal is tud lenni akkor mar kihagyhatod az ebedet is.
azonkivul folyadek, gyorsan atmegy rajtad. benyelsz egy smoothiet ami 600 kcal es egy ora mulva ehes vagy.
Én azt szoktam csinálni, hogy 1 adag csokis fehérjeport, 1 teáskanál konjak lisztet 2-2,5 dl vízzel shakerben alaposan összerázok, majd mikróban 30 másodpercet melegítem.
Olyan lesz, mint egy sűrű forró csoki.
Illetve ha ugyanezt megcsinálod 2 teáskanál konjak liszttel, és a a hűtőbe teszed pár órára, egy nagyon finom fehérjepuding lesz.
Ezek teljesen cukormentesek, viszont a konjak liszt miatt sok benne a rost. Nekem az édességigényemet teljesen kielégíti ez. 10 éve fogyasztom őket, akkor alakítottam át az étkezésemet.
A smoothiek eléggé kalóriabombák. Egy ilyen italban simán benne van a reggeli meg az ebéd kalóriatartalma. Míg egy szelet csoki 90-250 kalória között mozog. Semmi értelme az édességet smoothieval kiváltani, ha fogyás a célod. Az édesség utáni vágy pont, hogy nem attól van, hogy nem laktál elég jól. Ha édességet ennél, azt akkor is kívánod, ha tele vagy.
Egyébként ha le akarod küzdeni, arra a legjobb mód, ha egy darabig kerülöd az édeset. (De ebbe a smoothie is beletartozik, ha édes, gyümölcsös).
Azon is jót nevetek, amikor valaki egy izomépítéses időszakban (ahol ugye többet kell enni) turmixokat iszik, mintha napai 10.000 kalóriát kellene bevinnie..
De, hogy valaki fogyásnál is inkább iszik, mintsem eszik, az még viccesebb. :D Azt a kevés kalóriát, amivel rendelkezel, nem jobb érzés szilárd táplálékból megenni, mint meginni?
Ha éhes vay, EGYÉL, ne smoothiet igyál, ami csak folydék, ergo kva gyorsan átszalad rajtad.
Az édesség utáni vágyra meg egyél meg egy kocka csokoládét.
Nekem a reggelim pl random pirítós, szendvics, zöldségekkel meg egy bögre kakaó.
Hízok tőle? Nem, viszont nem is tör rám az éhség 1,5 órán belül, hanem délig simán elvagyok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!