Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem túlzás ez gyerektartásnak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.

Figyelt kérdés

Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.

Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.

2011. ápr. 13. 18:24
 81/103 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg az van szarabb helyzetben, aki csak érzelmileg vált el, anyagilag még mindig eltartja a feleségét. Amennyiben az egyik szülőnek nincs munkahelye, akkor annak kellene nevelnie a gyereket,aki el is tudja tartani.
2011. ápr. 22. 17:27
 82/103 anonim ***** válasza:
100%

Apuka anno betette anyuka meg szétette a lábát.Gondolom egyiket se kellett fegyverrel késztetni.

120 -ból komplett családok kényszerülnek megélni.

És ténylegesen ehez még anyucinak hozzá kellene csapnia + ugyan ennyit!Nak akkor lenne fer.Úgy -hogy otthon mereszti mert büdös a munka... :S

Nemártana egy gyermek/ x-y összegre korlátozni a gyermek (GYERMEK nem pedig asszony !) tartást!

Ténylegesen kész horror ami itt megy ,hogy van aki 6-8 ezret kap és van aki meg többszörös minimálbért és így csak sok esetben anyuci sütteti a seggit minden nap.Olyan szinten ,hogy ,,nehogy már nyaralásra ne teljen" hát dögöljön éhen az ex férj.

Oh és mielött jönne,hogy nem vagyok tisztában a dolgokkal ... ,,akinek nem inge..."

2011. ápr. 22. 20:59
 83/103 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel az összeggel csak az a baj, hogy a volt asszony is ebből héderel.. Mert ugyebár GYEREKTARTÁS, és nem asszonytartás, tehát ha a gyerekre költi mindet, akkor oké! Az meg megint nem mindegy, hogy 600 ezernek kell a 20%-át fizetni vagy a 80 ezernek.. Számoljunk csak! Úgy gondolom, a 600 ezerből nem olyan megerőltető 120 ezret kifizetni, mint a 80 ezerből 16 ezret.. Annak a másiknak is élnie kell valamiből..
2011. ápr. 22. 22:09
 84/103 anonim ***** válasza:

Azzal én se értek ám egyet, ha anyuka is a gyerektartásból él mert nem neki van kitalálva, hanem a gyereknek, hogy ne csak az anyukára háruljon minden költség ugye, ha már a nevelés részét (elvileg mert nem mindenhol van így sajnos) egyedül ő végzi.

De a kommentelők többsége nem ezen van kiakadva hanem simán azon, hogy a gyerek mennyi gyerektartást kap. Ezt annyira nem értem. Igen vannak emberek (sajnos én nem az a fajta vagyok) akik baromi jól keresnek és tényleg nincs félnivalójuk, hogy miből fizetik ki a villany számlát. Ezeknek az embereknek a gyerekeire is több pénz jut, mivel több a kereset, mint egy tescoban gürcölő pénztárosnak. A kérdésnek két része van az egyik hogy elvileg anyuka a gyerektartást magára költi (lehet viszont hogy csak ideiglenesen munkanélküli az is lehet, hogy tényleg büdös neki a munka) a kérdés másik fele, hogy ki az a barom aki ennyi gyerektartást hajlandó fizetni. Ha mondjuk én kapnék ennyit ex férjemtől (nincs ex férjem, férjem van :D) akkor én nem lennék gerinctelen és rákölteném, ami megmarad az menne egy számlára egyetem idején vagy kocsira, vagy lakásra vagy akármire jól fog az még jönni. Ha 120 jár a gyereknek akkor nem kell lehidalni és jönni, hogy ebből milyen faszán meg is lehetne élni nemhogy ez csak a gyerek tartás legyen mert láthatóan apuka nem az átlag fizetések szintjén mozog, és erről nem a gyerek tehet, és nem a gyerektől kell megvonni a neki járó pénzt.

Már írták, hogy ha anyuka nyíltan másra költi a pénzt nem höbörögni kell, hanem perelni a bíróságon, és akkor el lehet érni, hogy csökkentsék az összeget, vagy megfigyelhetik anyukát, hogy miből tartja fenn magát (ugye ha nincs se melója se munkanélkülije akkor elég egyértelmű hogy a gyerek tartásból).

Egy ismerősöm beperelte a volt nejét, hogy csökkentsék a gyerektartást mert a gyerekek nem is az anyánál hanem a nagymamánál voltak, és akkor meg mire fizessen a gyerekek után az anyának?? És mivel igaza volt, még a családi pótlékot is bukta anyuka, mert ha nem nevel gyereket akkor így járt.

Mondom én is elítélem az anyukát, ha tényleg ő él (jó persze a gyerek is) a gyerektartásból, de ha egyszer a gyereknek ennyi jár, akkor azon kár háborogni, hogy jaj de sok pénz, meg minek az. Ha valaki jobban keres, több pénze van, jobban él, ennyi.

2011. ápr. 23. 08:04
 85/103 anonim ***** válasza:
51%
de miért kell sajnálni az anyátol lehet hogy előtte htb volt a férje mellett és aférje is azt szeretne ha mindig a gyerekkel lenne. én 200at kapok nem hivatalosan mi megegyeztünk én nem dolgozom ő kérte hogy mindig a gyerekkel legyek. és nehéz a 200bol mindent megvenni gyerek különórái ruhái stb nekem is.
2011. ápr. 23. 09:37
 86/103 xStefix ***** válasza:

Hát igen. Szerintem azért akadtunk ki ilyen sokan, mert az a GYEREKTARTÁSI(!) összeg, amiről itt szó van (120 E), NEKÜNK, "földi halandó" dolgozóknak akár egy havi teljes fizetésünk is lehet, amiből nem ritkán egy teljes CSALÁDNAK(!) kell(ene) megélnie....

Végülis igaz, amit párral előttem írtak: ami jár, az jár, erről nem a gyerek tehet. Szerintem ebben egyetértünk.

De az már akkor is irreális, hogy van, aki EGYEDÜL ennyit kap csak azért, mert "jó helyre született" / "jó helyre házasodott", más meg lehet, hogy több gyereket is kényszerül ugyanebből felnevelni. És mondom, ez soha nem a gyerek hibája - hanem a rendszeré, ami ekkora különbségeket is megenged!

És persze hurrá, örüljünk, hogy demokrácia van meg liberalizmus, ahol (elvileg) mindenkinek megvan a lehetősége, hogy feltörjön és sokat keressen, ha tud. Ez eddig oké. - De mégis, "érdekes módon" a vagyonok nagyon kis körökben, belterjesen halmozódnak, úgy, hogy a nagy többség soha nem fog beleszagolni még csak a töredékébe sem...

Hát ez az igazi gyökere a felháborodásunknak, szerintem.

2011. ápr. 23. 16:52
 87/103 anonim ***** válasza:

"de miért kell sajnálni az anyátol"

Azért, mert gyerektartás. Ha asszonytartást akar,kérjen a férjétől, bár én eléggé elítélem, aki válás után is eltartatja magát. A válás azt jelenti, hogy megszűnik a vagyonközösség, az apa pedig azért fizeti a gyerektartást, hogy a gyerekének jobb legyen, ne azért, hogy az anya ne csináljon semmit.

2011. ápr. 23. 16:56
 88/103 anonim ***** válasza:
29%
az anya az idő alatt hogy nem dolgozik a gyerekkel foglalkozik tesz érte ez is ugyanolyan munka. az én exem kifejezetten kérte hogy ne dolgozzak hanem mindig a gyerekkel legyek mert az is munka. lehet a kérdezöeknel is igy van.120 nem sok egy gyerekre
2011. ápr. 24. 09:41
 89/103 barbara2012 válasza:
Az én párom 80 ezret fizet, a gyerek kinai cuccokba jár, mig az anya hetente fodrász, uj cuccok.Szoval erröl nekem is aza véleményem hogy tul sok.És a nö se nagyon szeret dolgozni, söt a párommal fizetetti még a lakásra a hitelt , biztositást, összesen 120 ezer.
2011. ápr. 29. 20:30
 90/103 anonim ***** válasza:
Ha az anyuka normális lenne a pénz nagyrészét betené a bankba biztositva a gyerek jövöjét, mért lenne fer ha az apuka 30-at fizetne és a maradékot egy mükörmüs cicusra költené a gyerek helyet. Nem a pénz mértékével van baj hanem az anyuka hozzálásával.
2011. ápr. 29. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!