Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem túlzás ez gyerektartásnak? Én biztos nem fizetnék ennyit.
Egy jó barátom nemrég vált el. A feleség a fizetése 20%-át érte a bíróságon gyerektartásnak. Igen,ám de férfi mint vezető mérnök egy gyárba,több mint 600 ezer ft-ot keres. Így kb 120-130 ezer ft ad gyerektartásnak. Én ezt nagyon túlzásnak tartom. Az anyát nemrég küldték ela munkahelyéről,de sze ágába sincs munkát keresni,hisz jó kis pénzt kap az apától.
Oké,h jól keres a volt férj,de ennyi gyerektartásból családok szoktak megélni.
12,50!
Talán a kaja meg a rezsi nem megy a gyerekre?
Én havi 100at kapok a gyerekre 100at magamra,
de jó neked...
Én havi 100at kapok a gyerekre 100at magamra.
De jó neked...
Férfiként fölöslegesen tetted föl ezt a kérdést, itt csak akkor kapsz pozitív véleményt, tanácsot, segítséget, és csak akkor lehet igazad, csak nő vagy. Mit gondoltál, hogy a kérdésedre nem az elvált anyák fognak válaszolni? Dehogyisnem, és süt belőlük a keserűség.
30 éves elvált nő, két gyerekkel.
Nyilvan nem mindegy, hogy egy gyerek apja csepeli vasmunkas, vagy jol kereso mernok. Epp eleg baj neki, hogy a szulei elvaltak...az egesz eletet meg fogja nyomoritani.
Ez tenyleg eleg szep summa, de szerintem, ha megengedheti maganak egy apuka, hogy ennyit fizessen, mert ne tenne?
Raadasul, tegyuk fel, HA NEM VALTAK VOLNA EL, akkor nem menne el ennyi a gyerekre?
Talan inkabb az "uj anyukanak" vannak masiranyu "elvarasai".......mert persze az o szemet meg nyilvan csipi ez a komoly osszeg....
De tényleg, ugyan mire megy el havi 120ezer egyetlen gyerekre?
Bocsánat, ha laikusnak tűnök, nekem csak egy 3 évesem van. A nagyobb biztosan többe kerül, de hogy ennyivel?! Ez a férjem komplett havi nettója...
Előzőnek:
Jó a kérdés! 120 ezerbe nem kerül havonta egy gyermek. Később sem, ha nagyobb. Nekem két gyermekem van, iskolások már, megvan mindenük, különórák, szép ruhák, egészséges kaják...a kettőre együtt nem megy el havi 120000.
Ettől függetlenül itt szerintem nem is azzal van a probléma, hogy 120 ezer forint sok-e egy gyerekre vagy simán elmegy, inkább azzal hogy a Kérdező kollégájának volt felesége ehhez a szép összegű gyerektartáshoz (+ családi pótlék persze, ami szintén a gyermekre járó járandóság)0 Ft-ot tesz hozzá...Így szerintem a gyermekét is megrövidíti, mert ha elmenne tisztességel dolgozni, sokkal többet tudna adni a gyermeknek is, és valószínűleg apukát sem zavarná a gyerektartás összege.
Aki keres munkát, az talál is, én magam és minden barátnőm/ismerősöm dolgozik 1-2-3 gyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!